Bookhauls Cărți dragi

Bookhaul uriaș + concurs pentru cititori

 

După o perioadă în care puține au fost cărțile citite și încă și mai puține cele cumpărate, luna august a fost mai mult decât o revenire în forță la pasiunea mea de a cumpăra cărți. Pe scurt, am fost des prin anticariate și am dat și câteva comenzi. Iar de parcă asta n-ar fi de ajuns, prietenii mei de la edituri au simțit că mi-a revenit pofta de citit așa că m-au bucurat cu o serie de curieri surpriză.

Să vă spun pe cuvânt: mi-era dor de-un articol cu ce e nou la mine în bibliotecă, doar că m-am abținut fiindcă nu (prea) avem ce să vă povestesc. Și cum în august a fost luna literaturii mioritice (mai multe despre lecturile mele din această perioadă într-un articol viitor), numărul de cărți noi e aproape similar cu numărul de cărți pe care urmează să le citesc. Până ajung eu să-mi reglez conturile cu noutățile, pun la cale și un giveaway pentru voi (citiți până la final ca să aflați ce și cum).

Să le luăm pe rând deci…

 

Cărți primite

După cum probabil știți am câteva edituri prietene care-mi trimit cărți faine pe care le recomand mai departe. Stați fără grijă: n-am să scriu niciodată că recomand o carte care nu mi-a plăcut, fie ea primită de la o editură, de la un prieten sau cumpărată.

Editura Publica și un colet surpriză

La finalul lunii iulie mi-am găsit acel birou la care să vin cu drag și o echipă pe măsură. Așa că adresa de livrare s-a mutat undeva în centru, la biroul COMM ON. Nu mult după această schimbare, prietenii de la Publica mi-au trimis un pachet cu noutăți. Foarte pe scurt, aș ține să vă anunț că până la final de an sper să citiți și o recenzie scrisă de o colegă de birou, că tot îmi place să-mi împart cărțile cu alți cititori, ca să dezbatem idei.

Curioși ce conținea pachetul? Patru titluri, fiecare diferit, însă cel puțin la fel de tentant. Din păcate, n-am reușit să citesc nimic încă pentru că în august am citit doar autori români (după cum povesteam mai sus), așa că tot ce pot să fac este să vă las prime impresii și un link de la care să aflați voi mai multe.

Peter Wohlleben – Viața secretă a copacilor. Una dintre noutățile editurii, „Viața secretă a copacilor” mi se pare genul de lectură pe care o citești atunci când ai poftă de-o lectură pe cât de utilă, pe atât de fascinantă. Sunt convinsă că voi afla multe lucruri noi de aici, tocmai de asta mă și văd citind-o undeva prin octombrie, pe o bancă, în parc.

mai multe despre carte aici.

Derek Thomson – Creatorii de hituri. O carte care sună promițător, despre demontarea miturilor legate de succesul răsunător al unor afaceri și produse. Cred că e genul de carte din care orice cititor are de învățat, cu atât mai mult cu cât își dorește să fie conectat la realitate. Pare un must-read pentru oamenii care lucrează în online. Mi-am propus să o citesc în această toamnă.

mai multe despre carte aici.

Allie Brosh – O hiperbolă și jumătate. Am văzut ca pe o lectură ușoară și amuzantă, de vară. Dar cum vara a trecut deja, cred că e numai bună cât să-mi însenineze o seară ploioasă de toamnă. O voi păstra pentru una dintre acele seri în care am chef de ceva light.Mi-am propus să o citesc în septembrie.

mai multe despre carte aici.

Adam Alter – Irezistibil. În septembrie, mi-am propus, printre altele, să petrec mai puțin timp pe telefon. Ideea mi-a venit după ce am citit acest studiu. Cu alte cuvinte, aș vrea să văd cât de mult voi citi în „săptămâna mea fără facebook”.Promit să vă țin la curent.

mai multe despre carte aici.

Libris și un roman de dragoste fix pe gustul meu

Libris este librăria care-mi trimite cărți de cel mai mult timp și, totodată, primii colaboratori ai blogului, așa că țin tare mult la ei. Dincolo de cărțile primite, sunt mare fan al librăriei și comand destul de des, mai ales că sunt înnebunită după semnele lor de carte.

Margaret Mazzantini – Nimeni nu se salvează singur. Cu Margaret Mazzantini am făcut cunoștință prin romanul „Nu te mișca” care m-a cucerit de-a dreptul. A fost fix genul meu de carte și așa sper să fie și „Nimeni nu se salvează singur” despre care voi scrie imediat ce o voi termina. N-ar trebui să-mi ia prea mult, am o presimțire că se va citi repede. Singurul motiv pentru care n-am început-o imediat ce a sosit prin curier a fost hotărârea mea de a citi exclusiv autori români.

mai multe despre carte aici.

Editura Art – cel mai nou colaborator al blogului

E ceva vreme de când îmi plac cărțile celor de la Art, dar, din nu știu ce motiv, n-am luat legătura până acum. Respectând principiul „mai bine mai târziu decât niciodată” vă anunț cu plăcere că, începând din septembrie, veți citi recenziile noutăților publicate de cei de la Art. Desigur, aștept și recomandările voastre!

Kate Atkinson – Viață după viață. E ceva vreme de când am pus ochii pe romanul ăsta. M-a atras prin subiect (cel al unei vieți trăite la nesfârșit) și prin promisiunea de a evoca războiul. Recunosc, am avut o surpriză când am văzut că e un roman destul de voluminos, cu siguranță nu unul pe care îl voi putea citi pe sărite, în drum spre și de la job. Aștept o perioadă mai liberă pentru a mă bucura în voie de el.

mai multe despre carte aici.

Frank McCourt – Cenușa Angelei. Una dintre cărțile surpriză din coletul de la Art, mi-a atras imediat atenția prin menționarea premiilor importante pe care le-a câștigat autorul (un Pulitzer și un National Book Critics Circle Award). Ce-i drept, chiar nu mai citisem de multă vreme o autobiografie, deci a picat la fix.

mai multe despre carte aici.

Vera Brosgol – Fantome Aniei. O altă surpriză, de data asta bazată pe faptul că, până acum, n-am avut curiozitatea să încerc să citesc un roman grafic. Poate decizia a avut legătură și cu faptul că nu aveam o astfel de carte în bibliotecă. Mulțumită celor de la Art, acum am una. Cine știe cum voi descoperi o nouă pasiune?

mai multe despre carte aici.

Jon Ronson – Umilirea publică în epoca internetului. O carte despre care nu știam mai nimic, poate și pentru că lecturile mele din categoria non-ficțiune s-au oprit asupra cărților apărute la Publica sau la Curtea Vechea. Sună chiar promițător! Apropo de cărți de non-ficțiune, cei de la Art au reduceri de 30% la cărțile din această categorie.

mai multe despre carte aici.

 

Cărți cumpărate

Ca orice cititor avid, cărțile cumpărate își au locul lor de cinste. Cu alte cuvinte, oricât de multe cărți aș primi în dar, tot voi sfârși prin a cumpăra câteva. Culese de prin anticariate sau comandate, acestea sunt cărțile pe care le-am adus în bibliotecă în luna august.

Culese de prin anticariate

Nu știu cum de-am făcut să-mi găsesc birou fix într-o zonă cu multe anticariate pe care le frecventez (aka Strada Doamnei). E drept, dacă n-aș fi lucrat atât de aproape, poate că numărul cărților cumpărate ar fi fost mai mic.

Rodica Ojog Brașoveanu – 320 de pisici negre. Luna literaturii mioritice m-a ajutat, printre altele, să descopăr un nou autor și un personaj remarcabil, de care m-am îndrăgostit. Dacă primele două cărți din seria Melania Lupu erau deja în bibliotecă, cea de-a treia a fost cumpărată imediat ce-am terminat cu „Bună seara, Melania!”. Vă zic doar că de mult n-am mai fost atât de captivată de o carte, deci merită să o descoperiți.

Cartea o găsiți aici.

Shari Lapena – Cuplul din vecini. Când și când, am poftă de-un thriller inteligent. În plus, mă asigur mereu că am ceva necitit în bibliotecă și pentru că thrillerele sunt printre cărțile pe care le citim cu plăcere atât eu, cât și prietenul meu. Firește că și dezbatem pe marginea lor. 🙂

Cartea o găsiți aici.

Sascha Arango – Adevărul și alte minciuni. Nu ar mai fi nimic altceva de spus față de punctul anterior. Nu am stabilit un reading date pentru niciuna dintre cărți. It’s all about the mood.

Cartea o găsiți aici.

Alex Andronic – Confuz. Tot în plimbările mele dese la anticariat am găsit și „Confuz” a lui Alex Andronic. Am început-o, cred, în aceeași seară, însă a fost o mare dezamăgire. Un limbaj mult prea puțin literar (deși nu am nicio problemă cu literatură noastră contemporană)

Cartea o găsiți aici.

 

Librăriile online – site-urile pe care le vizitez cel mai des

Nu știu cum de s-au aliniat planetele, însă în august am avut parte de reduceri peste reduceri. Astfel, am pus mâna pe două vouchere de câte 10 lei pentru comenzi pe Cartepedia, dar și pe un voucher de 50 de lei de la Cărturești. Le-am folosit responsabil, promit. 🙂

Yuval Noah Harari – Sapiens. Scurtă istorie a omenirii. Inițial, am văzut cartea asta într-o listă cu recomandările lui Bill Gates, dar nu i-am acordat prea mare atenție (poate și pentru că nu m-aș fi înhămat să o citesc în engleză). Apoi am aflat că a fost tradusă și următorul pas a fost să o comand de pe Cărturești online. E drept, m-am grăbit cam mult și am plătit prețul ei întreg, în timp ce acum e inclusă în diferite promoții. N-am apucat să o citesc încă, dar am trecut pe lista cărților pe care vreau să le termin până la final de 2017.

Cartea o găsiți aici.

Jonathan Safran Foer – Iată-mă. Vă spuneam ceva mai sus că am avut norocul să prind două vouchere de câte 10 lei pe Cartepedia. Prima carte pe care am cumpărat-o a fost „Iata-mă”. Îmi place tare mult scriitura lui J. Safran Foer, mi se pare originală și non-conformistă, iar „Extrem de tare și incredibil de aproape” m-a fascinat într-o mare măsură. Sunt curioasă ce surprize îmi va rezerva această lectură.

Cartea o găsiți aici.

Radu Găvan – Diavoli fragili. Pentru că tot vorbeam despre Cartepedia, la câteva zile după prima comandă mi-am dat seama că aș putea să profit din nou de reduceri și să-mi iau o altă carte pe care pusesem ochii: „Diavoli fragili”. Asta pentru că „Neverland” îmi plăcuse destul de mult, dar simțeam că autorul are mai mult potențial de atât. Nu m-aș putea declara mulțumită. Cartea a fost mult prea haotică pentru gustul meu, deși am recunoscut în ea o lectură bună, bine scrisă.

Cartea o găsiți aici.

Ioana Nicolae – Pelinul negru. Pentru că tot eram la capitolul autori români, comanda de pe Cărturești a inclus musai un titlu dintre noutăți. Îmi amintesc că citisem câteva recenzii pozitive și mi-am zis că e un must-read. N-a fost chiar așa. Întâi a citit-o prietenul meu, care mi-a spus că e prea statică și total lipsită de acțiune. N-am vrut să-l ascult, oricum nu aveam întotdeauna aceleași gusturi literare. Dar aceeași impresie mi-a dat-o și mie. Am abandonat-o după aproximativ 100 de pagini și nu cred că mă voi mai întoarce la ea curând.

Robert Schnakenberg – Viața secretă a marilor scriitori. Vă spuneam mai sus că îmi plac cărțile celor de la Editura Art. O impresie pozitivă mi-a lăsat-o și cartea asta, care promite să dezvlăuie secrete din viețile unor scriitori cunoscuți. Abia aștept să mă bucur de ea.

Cartea o găsiți aici.

 

Schimburile de cărți – mici plăceri bookaholice

Se întâmplă să pui mâna pe o carte de la care ai avut mari așteptări și să-ți dai că nu e chiar ce ai visat. O citești (poate până la final, poate pe jumătate) și apoi te gândești că poate-s cititori care și-ar dori-o, așa că pui la cale un schimb de cărți. Cam așa funcționează zecile de grupuri de facebook în care poți schimba titlurile care nu-ți (mai) sunt pe plac cu altele. Desigur, nu întotdeauna găsești acolo cărți bune și nu întotdeauna prețurile sunt corecte (am spus că poți și cumpăra, nu?).

Anthony Burgess – Ochii doamnei mele. Dragostea mea pentru poveștile din alte vremuri s-a născut o dată cu descoperirea serialelor „Outlander” și „Reign”. Deși nu sunt mare fană a serialelor, cele două m-au prins și mi-au deschis apetitul pentru lecturi. Nu aș putea spune că stau foarte bine la acest capitol, abia am citit una dintre cărțile scrise de Philippa Greogory, dar ocazia de a pune mâna pe „Ochii doamnei mele” nu am vrut să o ratez. To be read soon… 🙂

Cartea o găsiți aici.

William Golding – Împăratul muștelor. Știți acele cărți pe care le aveți în bibliotecă în ediții vechi, dar cumva nu vă atrag așa de tare, deși intuiți că vor fi pe gustul vostru? Cam asta e povestea mea cu „Împăratul muștelor”. Am cumpărat-o acum câțiva ani dintr-un anticariat, dar a rămas necitită, pentru că am prins o ediție destul de uzată, cu un scris mic, care m-a ținut departe. Dar pentru că am tot auzit vorbe de laudă despre această carte mi-am zis că ar fi și păcat să nu o citesc doar pentru atâta motiv. Așa că acum mă laud cu una dintre reeditările de la Editura Humanitas.

Cartea o găsiți aici.

 

Concursul promis

Un articol lung, știu. Însă am vrut să pot spune două vorbe despre fiecare carte în parte. Și același lucru mi-aș dori să-l faceți și voi.

Cerințele concursului:

1. Alege un titlu (sau mai multe) care ți-a(u) atras atenția din bookhaul-ul meu și spune-mi de ce ai vrea să-l citești. Voi oferi, prin tragere la sorți, un pachet format din trei cărți (păstrăm surpriza până la aflarea câștigătorului, astfel încât să pot alege titluri care să se potrivească cel mai bine gusturilor literare ale celui ales de random.org)

2. Distribuie concursul pe facebook-ul tău și lasă-mi un link cu postarea.

 

UPDATE 1: înscrierile sunt deschise până pe 30 septembrie, uitasem să menționez mai sus

UPDATE 2: câștigătoarea concursului este Laura Elena Apetroie (mai multe detalii despre extragere în cel mai recent comentariu postat de mine). Mai jos, dovada extragerii:

 

Arată-le și prietenilor:

75 thoughts on “Bookhaul uriaș + concurs pentru cititori”

 1. Helău, helău.
  Ce de bunătăţi ai tu acolo, Andreea! 🙂
  Aş vrea să citesc Cuplul din vecini. Am trecut prin Cărtureşti şi am răsfoit puţin cartea şi i-am citit descrierea şi chiar sunt curioasă… la urma urmei, „Nu poți ști niciodată ce se întâmplă de cealaltă parte a peretelui.”, nu ? 🙂
  P.S. Fantoma Aniei este un roman grafic simpăţicuţ, ciudăţel, aşa, dar e numai bun pentru o singură sesiune de citit, pentru o „revergorare”, hihi. 😀
  Aşteptăm să ne mai povesteşti câte ceva pe blog, e mereu o plăcere când văd că ai postat ceva nou. 🙂
  https://www.facebook.com/miruna.copoiu/posts/1457170004336131

  1. Bună, Andreea !
   Sunt foarte fericită că am onoarea să particip la un concurs organizat de tine și să îmi exprim parerea în legatură cu ceea ce mi-aș dori eu să mai citesc . Îmi este destul de greu să aleg o carte în detrimentul tuturor acestor titluri ademenitoare, întrucât sunt bookaholică și simt că le tradez pe restul. Totuși, cartea care a avut un impact puternic între titlu, copertă și ochii mei este ” Margaret Mazzantini- Nimeni nu se salvează singur ” sunt o romantică incurabilă și cum scruta ei deschiere m-a facut deja să mă extaziez și să fiu nerabdatoare, pot doar să-mi inchipui cum aș da-o gata într-o zi, două .
   Îți mulțumesc că mi-ai oferit ocazia să-mi aduc omagiile blogului tău ! La căt mai multe articole încântătoare ! https://m.facebook.com/madalina.daniela.144?ref=bookmarks

 2. Hei eu as vrea sa citesc fantoma aniei doar atât ..multe dintre ele le am si am citit niste recenzii despre aceasta si pot spune că mă reprezintă..

 3. Oaah, ce frumos!😍😍 pe mine m-a atras „Nimeni nu se salvează singur”, pare ca are potențial. In plus, as citi o autoare nouă si dupa cum ai spus si tu, Andreea, presimt că o sa-mi placa. ❤ Asteptăm recomandări, recenzii in continuare 😘😄

 4. Buna, Andreea, si felicitari pentru minunatele carti achizitionate 🙂 Abia astept sa iti citesc recenziile de pe blog si goodreads. Imi este greu sa aleg o singura carte, ai foarte multe titluri ispititoare, pe gustul oricarui iubitor de frumos si de lectura. Dintre titlurile tale am citit Adevarul si alte minciuni si pot spune ca mi-a placut destul de mult, fiind o fana inraita a thrillerelor psihologice, insa, parerea mea, nu este o carte de 5 stelute. Sunt curioasa cum o sa ti se para si tie 🙂 Din lista mai am si Confuz, insa dupa ce ti-am vazut nota pe goodreads, m-am cam pleostit, dar tot am sa o citesc sa vad despre ce este vorba. De Rodica Ojog am citit Cianura pentru un suras si mi-a placut enorm !
  Pentru concurs am sa aleg mai multe tituri: Cuplul din vecini, deoarece devorez thrillerele, Nimeni nu se salveaza singur, deoarece titul si coperta ma atrag foarte tare, Diavoli fragili, deoarece nu am citit nimic scris de Radu Gavan, iar descrierea cartii ma intriga, si Ochii doamnei mele, deoarece ma atrag cartile cu povesti din alte vremuri, asa cum ai spus si tu (P.S. Reign mi-a placut foarte mult, te incurajez sa il vizionezi pana la capat daca nu ai facut-o:) ).
  Cam acestea sunt alegerile mele, sper ca nu te-am ametit. Lecturi frumoase in continuare ! 🙂
  share: https://www.facebook.com/yoana.alexandra1/posts/1669331689774958

  1. Mulțumesc pentru comerntariul generos, Ioana! Mă bucur că avem gusturi comune, atât în ceea ce privește thrillerele și nu numai. Apropo de Reign, l-am văzut până la capăt și apoi am început Tudors, pe care l-am cam pus pe hold după un sezon, dar adevărul e că nu sunt eu o mare fană a serialelor. Ți-l recomand oricum cu drag! 🙂

  1. Curând vine și recenzia la „Nimeni nu se salvează singur”, am terminat-o la finalul săptămânii. Și ghici care e cartea pe care o încep luni? „Viața secretă a marilor scriitori”. Mult succes! 🙂

  1. Nu era musai să alegi trei titluri, oricum nu pe acelea le ofer câștigătorului. 🙂 Doar am gândit concursul în așa fel încât să pot oferi câteva dintre cărțile din biblioteca mea care se vor potrivi cu gusturile câștigătorului. M-am gândit că e cu atât mai interesant cu cât premiul e surpriză. Mult succes!

 5. Multe minunatii ai aici! Eu as dori sa citesc Fantoma Aniei. Nu am citit un roman grafic, desi am Persepolis in biblioteca, si sunt tare curioasa cum e.

 6. Am citit articolul si am retrait sentimenele din copilarie cand primeam o cutie cu bomboane, fiecare dintre bomboane avand alta umplutura. Una mai buna ca alta. Doua dintre cartile se mai sus le-am cumparat si eu si asteapta cumintele sa le vina randul la citit. De la inceput mi-a atras atentia „Viata dupa viata” – Kate Atkinson (chiar din prima fotografie, inainte sa parcurg articolul) si citind prezentarea de pe pagina editurii am realizat amuzata coincidenta cu deja vu-urile din carte si retrairea emotiilor mele din copilarie :).
  https://www.facebook.com/madalina.iliuta.1/posts/2812949135389245

 7. Mie mi-a atras atenţia cartea „Nimeni nu se salvează singur”, întrucât titlul are o putere aparte care parcă te vrăjeşte şi obligă să citeşti rândurile acestei cărţi. Probabil o voi cumpăra cândva şi voi lăsa paginile să decidă cât de bun este titlul. ❤

  1. Și pe mine tot titlul m-a atras. Săptămâna viitoare îi postez și recenzia, deci poți să rămâi cu ochii pe blog sau să te abonezi dacă vrei să vezi ce părere am eu despre ea.

   P.S: te rog lasă-mi și link-ul de distribuire, pentru a putea valida participarea

 8. Bună. Șansele mele de câștig sunt foarte mici, dar.. Aș vrea să citesc Iată-mă și adevărul și alte minciuni. De ce? Pentru că tot le-am vpzut recomandate prin online și pentru că deviza mea e una singură: adevărul va ieși întotdeauna la iveală.

 9. Bună, Adreea.
  Este o foarte bună idee să dai ca premii cărți. Nu se mai citesc destule cărți. Ar trebui făcut ceva în privința asta, nu?
  Trebuie să recunosc că din lista de mai sus am citit și studiat doar Împăratul muștelor. Și este o carte excelentă, un studiu extraordinar asupra omului. Este un must-read!
  Dar pentru că am citit-o deja, m-ar interesa Creatorii de Hituri. De ce? Pentru că trăim în timpul hiturilor. Scoți un ”hit” (în orice domeniu), știe lumea de tine. Nu scoți niciun hit…rămâi în anonimitate. Cum lucrez în zona online-ului, am nevoie de cât mai multe informații din cât mai multe surse despre ”hituri.”
  https://www.facebook.com/rahela.petrescu/posts/859425464227405

 10. Sincer? Se vede ca esti „nescrisa” de mult timp 😛 am crezut ca mi se termina programul de munca si nu voi reusi sa termin de citit articolul. Imi plac toate cartile de care ai scris, dar daca trebuie neaparat sa spun un titlu atunci o aleg pe Rodica Ojog Brasoveanu. Am descoperit-o recent si imi place mult cum scrie. Mister nene, nu gluma! De ce imi place sa citesc? Pai asta se simte nu se exprima 🙂 si stiu ca ma intelegi.

  1. Hmm.. Dacă prin acel „nescrisă” te referi la faptul că articolul e fooarte lung, asta are legătură, în parte, cu faptul că multe dintre cărțile aduse în bibliotecă sunt primite de la edituri și librării partenere. Mi se pare de bun simț să scriu două impresii despre fiecare, nu doar să le listez. Altfel, puneam doar poza și cerința concursului. În orice caz, îți mulțumesc că te-ai înscris și îți doresc mult succes. O singură mențiune: te rog revino cu linkul unde ai distribuit. Nu voi lua în considerare comentariile în care nu apare link, pentru corectitudine. 🙂

 11. E plin de minunatii in bookhaul-ul acesta si mi-e tare greu sa aleg doar o carte mi-a atras atentia. Dar cum trebuie sa ma rezum la una, aceasta ar fi „Iată-mă” de Jonathan Safran Foer. Am citit de acest autor „Extrem de tare si incredibil de aproape” si planuiesc sa-i citesc si celelalte carti, iar „Iata-ma” mi se pare foarte potrivita pentru urmatoarele mele lecturi.
  Share: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1168368793263083&id=100002699190145

 12. Uh, greu de ales! Acum o luna as fi zis Fantoma Aniei, dar, intre timp, am citit-o. A fost primul roman grafic pe care l-am citit si abia mi-am deschis apetitul. Dintre celelalte mi-au atras atentia Adevarul si alte minciuni, pentru ca personajul imi aminteste cumva de cel din American Psycho, si Viata dupa viata, pentru ca am mai citit Viata ca un joc de crochet, scrisa de aceeasi autoare, si mi-a placut mai mult decat ma asteptam. Tema abordata in Viata dupa viata este total diferita si chiar ma intriga titlul. P.s. mi-a placut articolul. Imi place sa vad un bookhaul urias, parca m-as uita prin biblioteca acelei persoane.
  https://www.facebook.com/sandramdeaconu/posts/1073929069409571

 13. Pe mine ma tenteaza ,,Viata secretă a marilor scriitori” pentru ca mereu citesc despre autori si ,,Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” pentru ca am vazut-o in mai multe articole.

   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1429510140419186&id=100000806400270

 14. Laura Elena Apetroie este câștigătoarea concursului. În articol, la final, găsiți dovada extragerii. În această seară postez și lista cărților câștigate de Laura, după ce voi face un research (după cum vă povesteam, cărțile câștigate sunt alese în baza preferințelor).

  P.S: dacă nu vă regăsiți numele în lista celor extrași, înseamnă că nu ați lăsat link-ul distribuirii corect (sau nu l-ați lăsat deloc). Așa cum am explicat inițial, a fost o condiție obligatorie.

Comentarii: