Campanii & Concursuri Gânduri adunate

Cred în super-eroi! Cei pe care-i cunosc eu se numesc mami și tati

 

Super-eroii timpurilor noastre

*
Da, super-eroii există! Și nu sunt acei oameni care pot trece drept invizibili sau se pot teleporta. Nici măcar nu zboară și n-au nici costume colorate și caraghioase. N-o să-i recunoști după aspect. Dar, paradoxal, sunt oamenii care îți sunt cel mai aproape.

Super-eroii zilelor noastre sunt oamenii care-ți stau cel mai aproape, chiar dacă uneori nu (vrei să) o vezi. Sunt cei care, deși tu uiți câteodată să îi suni sau le spui un mulțumesc, vor face tot posibilul să te ajute în momentele de cumpănă.

Ce îi face super-eroi? Faptul că ei au reușit de fiecare dată. Indiferent dacă a fost vorba despre a-ți șterge o lacrimă, a te ajuta cu o vorbă bună sau a-ți da un sfat. Sfat pe care, de cele mai multe ori nu l-ai ascultat. 

Exact ca niște super-eroi, ei te salvează dezinteresat. Iar ție ți se pare normal și uiți să le spui un mulțumesc, uiți să le spui un te iubesc. Uneori ești chiar și nedrept cu ei. Le spui că ei nu înțeleg prin ceea ce treci. Dar uiți că, problemele de care te lovești tu acum, e posibil să fie chiar probleme care le-au dat și lor de gândit când erau de vârsta ta.

*

Super-eroii mei: mama și tata

(

Eu știu că super-eroii timpurilor noastre sunt mama și tata. Ce îi face atât de speciali?

Te-ai gândit că ei nu obosesc niciodată? Nu când vine vorba de a te asculta, a te sfătui, a te ajuta să te ridici după ce ai căzut. Și chiar dacă, uneori, îți vor spune că ei au știut de la început și că ți-au atras atenția. Vor fi acolo și altădată. Pentru că, în momentul în care au decis să-și dedice viața ție, au făcut-o fără să se gândească că, dincolo de satisfacția de a te vedea cum crești, vor renunța la multe.

Te-ai gândit la câte au renunțat pentru tine? Vacanțele în doi, bucata mai mare de carne, ultima bomboană din cutie, banii pe care-i strânseseră ca să-și cumpere ceva nou de îmbrăcat. Și nu ți-au reproșat-o. Chiar dacă, uneori, poate ai cerut prea mult sau prea des, chiar dacă alteori n-ai mulțumit cum se cuvine. Chiar dacă astăzi ți-au dat și-a doua zi i-ai supărat.

Părinți nu sunt (doar) cei care dau viață unui copil, ci cei care îl cresc. Sunt oamenii care îl educă și îl pun întotdeauna pe primul loc. Sunt cei care se enervează când faci tâmpenii pentru că îi doare. Sunt cei care sunt gata să-l ucidă pe cel care te-a făcut să plângi. Sunt oamenii la care te poți întoarce oricând și știi că vei fi primit.

Ofere-lă respect! Și mulțumește-le cât mai des. Bucură-te de zilele petrecute cu ei. Lasă mai des de la tine. Enervează-te mai rar. Înțelege-i! Așa cum și ei te-au înțeles de fiecare dată și te-au ajutat. Ajută-i dacă poți. Iar dacă nu ai cum, fă-i mândri; e cel mai de preț cadou pe care-l poți da în schimb.

&

Dă-mi voie să te întreb: când i-ai sunat ultima oară doar așa, să-i întrebi ce mai fac? Nu ca să le ceri bani și nici ca să îi rogi să te scoată din vreo încurcătură. Când ai spus ultima dată #mulțumescpărinților doar așa, pentru că au fost mereu acolo? Să te întreb și când le-ai spus că îi iubești? 

*

Mulțumește-le astăzi! Acum! Nu peste o oră, când îți vei termina treaba. Părinții nu-s o sarcină de lucru pe care o poți muta peste două ore. Spune „mulțumesc părinților” tăi într-o postare pe facebook, un clip video sau într-un articol folosind hashtag #mulțumescpărinților și poți câștiga (prin tragere la sorți) unul dintre cele trei premii de câte 500 de lei fiecare.

Arată-le și prietenilor:

Comentarii: