La pas prin București & evenimente

Cum a fost prima săptămână la #teatrusublună

 

 

 

Pe 1 iulie a început „Teatru sub lună 3” eveniment pe care îl așteptam încă de la finalul ediției cu numărul 2 a festivalului.

De ce-mi place atât de mult? Pentru că e ceva diferit! Poți merge și la teatru și la concert pe același bilet (care oricum costă mai puțin decât în cazul altor evenimente de genul), terasa de la Quantic arată bine (exceptând câinii maidanezi, dar vă povestesc în articol ce e cu ei), iar prețurile de la bar chiar nu te lasă cu o gaură în buget.

În plus:

 • dacă ai obținut 10 la examene (fie că ești student sau elev) ai intrarea gratis
 • ai 50% reducere la bilet dacă vii pe bicicletă sau dacă ești student (adică 20 de lei)
 • dacă îți cumperi bilet de pe site primești o băutură gratis din partea organizatorilor
 • dacă vii doar la concert poți intra cu o altă persoană pe bilet
 • dacă vii cu gașca, cu 10 prieteni, ai bilet redus la 30 de lei (din prețul întreg de 40)

*

Prima seară la teatru – Improve Show și concert acustic

Prima seară de #teatrusublună a fost dedicată unui show de improvizație și unui concert rock acustic.

Mi-am propus să ajung mai devreme ca să fac poză cu mascota și să arunc o privire prin sală, la vernisaj și la cărți, însă am întârziat cam mult. Show-ul trebuia să înceapă la 20:30, noi abia atunci am plecat de acasă. Noroc că stăm relativ aproape de Quantic, la 20:50 eram acolo. Piesa a început la 21:00, altfel mi-ar fi părut chiar rău că uneori stau tare prost cu managementul timpului.

19621348_1955665898024133_8161437746312800102_o

Dacă nu a-ți mai fost la un show de improvizație vă încurajez sincer să mergeți. E tare amuzant, mai ales când actorii sunt atât de talentați precum cei din trupa Impro-vizor.

Ce fac cei de la Impro-vizor pe scenă? Magie! Pornind de la niște situații aparent banale care vin la sugestia publicului, ei improvizează situații amuzante (și, credeți-mă pe cuvânt, chiar știu să facă lucrul ăsta fără un scenariu).

Pentru că e totuși un show pus la punct de acasă are și niște probe (din care amintesc doar câteva):

 • Decor viu (care de data asta a avut loc într-o biserică imaginară unde câțiva spectatori curajoși au fost transformați în icoane, cruci și covoare și au fost cărați de colo-colo pe scenă);
 • o probă unde unul dintre actori vorbește gesticulând cu mâinile altuia (e mai amuzant decât s-ar crede, mai ales pentru că mâinile își propun să-i dea total peste cap discursul celui care vorbește)
 • Poligloții (desfășurat în peșteră de această dată) – presupune un moderator care le dă bătăi de cap actorilor cerând să imite diferite limbi (rusă, portughează, chineză etc.)
 • și o recreere a unei povești de dragoste (din nou, pe bază de voluntariat, unde actorii recreează momentul în care s-au cunoscut, prima întâlnire, prima vizită la părinți și cererea în căsătorie trăite de un cuplu căsătorit din sală)

P.S: tare mi-ar fi plăcut să fi zis despre noi că suntem căsătoriți, asta doar ca să ne putem oferi voluntari, tare avem niște prime momente amuzante (mai greu cu cererea în căsătorie, asta nu s-a întâmplat încă).

În altă ordine de idei, pe cei de la Impro-vizor îi puteți vedea și vineri, pe 7 iulie, de la 20:30.

*

 

A doua seară la teatru – Amanta de la prânz, maidanezi și o ploaie torențială

Duminică am plecat ceva mai devreme de acasă ca să fim siguri că prindem o masă bună. Am primit și badge de partener și am reușit să facem și poză cu mascota. Din păcate, o masă bună n-am mai prins.

19667943_1956200181304038_5741292441426161353_o

Nu am reușit să văd mare lucru din sala de vernisaj și expoziție pentru că al meu mi-a atras atenția că nu o să găsim masă. Nu l-am crezut până să ies pe terasă și să observ că avea dreptate.

M-am mulțumit cu un loc undeva mai în spate și, pentru că-s tare mică de înălțime, nu pot spune că am văzut prea bine (trebuia să fiu cumva pedepsită pentru întârzierea din ziua precedentă, nu?).

S-a jucat Amanta de la prânz, o piesă pe care îmi doream de mult timp să o văd, mai ales pentru că e în regia lui Bogdan Gagu și o are în distribuție pe Silvia Gagu (care m-a cucerit după reprezentația de anul trecut din Orchestra Titanic, văzută tot la Teatru sub lună).

O comedie romantică care mi-a amintit de piesele lui Caragiale, cu siguranță ăsta e genul de piesă de teatru la care vreau să ajung mai des.

Nici n-a început bine piesa că ploaia a dat toate planurile peste cap. Noroc că organizatorii s-au mișcat repede și au aranjat decorul în sala de interior de la primii stropi de ploaie. A urmat discursul lui Bogdan Gagu care îi ruga pe toți cei de afară să vină în sală, unde piesa va continua.

Păcat că nu avem scaune, a mai spus Bogdan, moment în care toți cei de afară s-au pus pe mutat mese și scaune. Tare frumos a fost sentimentul de implicare și încă și mai frumos gestul lui Bogdan de a aplauda implicarea publicului la finalul piesei.

Despre piesă, (foarte) pe scurt: avem un soț, o soție, soția amantului soției soțului, un amant și un proprietar de vilă pus pe șotii care apare când ți-e lumea mai dragă. Nu pricepeți nimic? Nu-i problemă, veți înțelege dacă veți vedea piesa. 🙂

Din păcate, piesa nu se va redifuza în timpul acestei ediții, însă puteți să mergeți să o vedeți la Teatrul InDArt, găsiți bilete aici.

Ce e cu maidanezii? Zău că nu știu. Ce pot să vă spun e că, imediat ce noi, spectatorii am intrat în sală să ne ferim de ploaie, la fel au făcut și ei. Îi remarcasem de sâmbătă seara, însă am încercat să-i ignor. Eu am o mare problemă cu teama de câini, mi se trage din copilărie. Ce a fost foarte ciudat e că nimeni (mai puțin eu și o tipă însărcinată) nu părea deranjat de prezența lor în sală, în timp ce ei se strecuau în voie printre picioarele spectatorilor. Not cool at all! 🙁

Ne-am propus să rămânem și la concertul programat pentru duminică seară, jazz și blues, însă ploaia ne-a cam dat planurile peste cap așa că am plecat spre casă. Per total, însă, a fost un weekend foarte reușit și singurul regret pe care-l am eu că festivalul nu ține toată săptămâna (deși, recunosc, n-am fi ajuns nici noi chiar la toate reprezentațiile).

 

 

Ce puteți vedea săptămâna viitoare?

 • un show de improvizație a la Impro-vizor
 • concert Umbra
 • piesa Divorț în ziua nunții (tot cu Silvia Gagu în distribuție)
 • concert Barter (acoustic alternative)
 • piesa Cealaltă femeie (regia: Bogdan Gagu)
 • concert jazz

 

Programul detaliat îl găsiți aici.

 

Din păcate eu nu pot ajunge pentru că sunt plecată din București, dar încerc să-mi fac temele cu întârziere și să ajung la teatru, să văd piesele pe care o să le ratez.

*

 

P.S: până pe 5 iulie te poți înscrie la #concurs pentru a câștiga una dintre cele două invitații duble care îți asigură accesul pentru o zi de festival.

 

Arată-le și prietenilor:

1 thought on “Cum a fost prima săptămână la #teatrusublună”

Comentarii: