Cărți dragi

Ce surprize pregătește Editura Nemira pentru Gaudeamus

Încă de săptămâna trecută sunt cu ochii în patru. Ghiciți de ce? Vreau să aflu cu ce noutăți și surprize vin editurile a Gaudeamus, firește. Cum sunt printre primii care află ce surprize pregătește Editura Nemira, mi-am zis să împart bucuria cu voi.

Deși nu sunt deloc cititoare de sf și fantasy, mi se pare că Nemira își surprinde plăcut cititorii de fiecare dată. Sunt iremediabil îndrăgostită de colecția Babel. Ocazional, îmi fac cu ochiul și alte titluri apărute în alte colecții. Dar destul despre preferințele mele.

5 surprize aduse de Editura Nemira la Gaudeamus

1. Reducere generală de 20% la toate titlurile

Dacă aveți gusturi similare cu ale mele, vă recomand să profitați de reducerea asta pentru a achiziționa câte ceva de Julian Barnes, dar și Eleganța Ariciului și 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurileIndiferent de gusturi, însă, reducerea e mai mult decât mult așteptată.

2. Un titlu nou în colecția Babel

În ceea ce privește noutățile, prima care mi-a atras atenția a fost Porecla de Jumpa Lahiri. N-am citit (încă) nimic de autoare. Dar cred că o nouă carte e cel mai bun prilej. Voi ce ziceți.

3. Trei titluri noi în colecția Nautilius SF & Fantasy

Aici nu-i deloc domeniul meu de interes, așa că vă spun doar titlurile. Cine știe, poate unele sunt mult așteptate de cititori ai blogului.

Problema celor trei corpuri de Liu Cixin (SF)

Orașul nouă în flăcări de J. Patrick Black (Fantasy)

Wild cards, antologie de George R.R.Martin și Melinda Snodgrass (SF)

4. Trei titluri noi de non-ficțiune

Nu am apucat să-mi fac temele și să fac un research. Pentru că nu vă pot povesti prea multe despre cărți, vă las doar titlurile:

Arme matematice de distrugere de Cathy O’Neill

Bun-venit în univers. Un ghid astrofizic de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott

Rose de Marius Constantinescu

5. O carte numai bună de citit în vacanța de Crăciun apare la Editura Nemira

Nu știu ce s-a întâmplat cu mine anul ăsta, dar am intrat tare rapid în atmosfera de Crăciun. Nu-s vreun Grinch, dar nici nu-mi stă în fire să decorez casa din noiembrie. Dar nu pot să-mi astâmpăr fericirea legată de noua apariție a editurii: Crăciunul în cele mai frumoase povestiri – o antologie cu povești pentru copii mici și mari, care adună, printre altele, opere scrise de autori cunoscuți precum Oscar Wilde, Charles Dickens și alții.

 

Ce vă face cel mai tare cu ochiul?

 

Arată-le și prietenilor:

Comentarii: