Cărți dragi

Suflete în noapte – o poveste tandră despre a doua șansă

Ce mai faceți? Ce mai citiți?

Eu mi-am petrecut weekendul în compania unei cărți pe cât de ușor de citit, pe atât de emoționantă.

Aș putea începe să vorbesc despre Suflete în noapte spunând că dragostea nu are vârstă, însă mi s-ar părea mult prea clișeic pentru originalitatea de care dă dovadă povestea asta. Cred că, de fapt, e vorba de mult mai mult de atât: o lecție care ne încurajează să credem că niciodată nu e prea târziu să-ți mai acorzi o șansă.

Cu toții iubim, măcar într-o mică măsură, poveștile despre adolescenți. Motivul e simplu: ne regăsim în furișat și teama că celălalt nu va răspunde sentimentelor noastre în același fel. Pe scurt: ne e frică să învățăm să iubim.

Ce se întâmplă când ți-e frică să iubești?

Dar ce se întâmplă atunci când ți-e frică să reînveți să iubești? Asta e întrebarea la care răspunde Suflete în noapte. Sau, mă rog, personajele cărții: Addie Moore și Louis Waters.

Povestea începe cu încercarea lui Addie Moore de a-și da o nouă șansă la fericire. Rămasă singură, decide să-l abordeze pe vecinul ei, Louis Waters, propunându-i să-și petreacă nopțile împreună. Un act de nebunie? Nu neapărat. Mai degrabă strigătul unui suflet care nu vrea să creadă că e prea bătrân pentru a se bucura de dragoste.

De-a lungul anilor, Addie și Louis au interacționat prea puțin. Fiecare dintre ei are o imagine (mai mult sau mai puțin reală) despre căsnicia celuilalt. Îi împiedică asta să fie fericiți? Nu. Ceea ce intervine cu adevărat în relația pe care decid să o construiască este părerea familiilor, dar și a comunității restrânse din care fac parte. Și de aici încolo vă las pe voi să descoperiți. Oricum, aș vrea să vă anunț de pe acum că Suflete în noapte nu-i neapărat un roman al acțiunii, ci unul al trăirilor și al emoțiilor.

De unde poți cumpăra Suflete în noapte?

Am uitat să vă spun că am primit cartea de la dragii mei prieteni de la Cartepedia (cea mai nouă colaboratoare a blogului de idei). Vă încurajez să o achiziționați tot de la ei (pentru micile surprize pe care le strecoară în colete și voucherul pe care îl veți putea utiliza la o viitoare comandă).

Desigur, vă recomand să o citiți oricum, indiferent dacă o puteți împrumuta de la un prieten sau o găsiți în anticariatul sau în librăria voastră preferată.

Arată-le și prietenilor:

Comentarii: