La pas prin București & evenimente

Sunt blogger acreditat la Webstock pentru al treilea an consecutiv

 

Vă povesteam acum câteva zile, într-un articol, că particip cu drag la orice conferință de online care promite să mă ajute fie cu informații utile, fie cu întâlnirea unor persoane pe care să le citesc cu drag pe viitor. Multe sunt blogurile pe care le-am descoperit abia după ce am cunoscut omul din spatele lor. Asta pentru că nu sunt o mare cititoare de bloguri. De fapt, dacă ar fi să aleg într-un o carte și un blog, cu siguranță aș întinde mâna după o carte. Dar asta e o altă poveste.

Cea mai utilă conferință la care am fost este, de departe, Webstock. Este, de fapt, prima conferință de social media la care am participat, încă de pe vremea când nu cunoșteam pe nimeni în București și nici nu știam prea bine cu ce se mănâncă social media. De altfel, pe atunci eram doar o studentă la jurnalism care mânca literatură pe pâine și avea un blog pe care scria just for fun. Fără strategii de conținut, noțiuni de social media, statistici și altele.

Asta se întâmpla în 2015. De atunci am bifat două ediții ale Webstock-ului și mă pregătesc pentru a treia.

De ce e Webstock conferința mea preferată?

În primul rând, pentru că nu e doar o conferință. Partea de workshop-uri e super aplicată și e, de fapt, elementul care mă atrage cel mai mult.

În al doilea rând, mi se pare că e conferința la care poți face cel mai ușor networking. Nu sunt cea mai sociabilă persoană din lume și nici nu-mi vine foarte ușor să intru în vorbă cu cei din jur, dar la Webstock totul este cu mult simplificat. Fie că reușești să intri în vorbă cu cineva de pe scaunul de lângă tine sau ești nevoit să împarți masa cu alți trei sau patru bloggeri, conversațiile se leagă foarte natural.

În al treilea rând, Webstock-ul chiar reunește speakeri care au ceva de zis și experiența relevantă pentru asta. Nu m-am simțit nicio secundă ca la alte workshop-uri gratuite care încearcă, prin orice mijloace, să-ți vândă varianta lor plătită, dar nici ca în timpul cursurilor de la facultate când simțeam că oamenii din fața mea îmi vorbesc doar din cărți și/sau din auzite.

Despre Webstock 2017, în câteva cuvinte

Ediția de anul acesta a Webstock are loc pe 29 septembrie, la Marriot și este organizată de Evensys, în parteneriat cu Vodafone. La fel ca la edițiile trecute (cel puțin cele la care am participat eu), este împărțită în două părți: Conferințele Webstock și Premiile Webstock. Dacă despre prima parte v-am povestit mai sus, în ceea ce privește premiile m-am rezumat doar la voturi. Și asta vă îndemn și pe voi să faceți, mai ales pentru că azi a fost publicată lista cu nominalizările. Aveți aici link de vot.

Aș vrea să vă pot povesti și despre oamenii pe care abia aștept să îi ascult, însă lista nu e confirmată momentan. Promit să revin cu două – trei idei și despre asta, cât de curând.

Arată-le și prietenilor:

1 thought on “Sunt blogger acreditat la Webstock pentru al treilea an consecutiv”

Comentarii: