La pas prin București & evenimente

#teatrusublună: Cum pot strica oamenii o piesă de teatru grozavă

*

Notă: țin să menționez faptul că aspectele observate de mine nu au perturbat cu nimic desfășurarea piesei, sonorizarea a fost bună, iar publicul implicat. Toate aspectele de care nu am fost mulțumită în seara despre care am povestit nu știrbesc cu nimic frumusețea festivalului în atmosfera căruia se simte implicare și multă muncă. 🙂

*

După o absență de o săptămână de la Festivalul de teatru în aer liber Teatru sub lună (aniversarea mamei a fost o prioritate, așa că am spus pas la teatru și am dat o fugă acasă), revin cu impresii despre cea de-a șasea seară de festival (deși doar a treia pentru mine).

Prima săptămână de festival a avut de toate: piese de teatru foarte bune, un local cu prețuri decente, o terasă în aer liber, prea mulți maidanezi, un concert de care m-am bucurat alături de prietenul meu și o ploaie torențială care ne-a gonit în sală în mijlocul piesei.

Vineri seară l-am luat de mână pe Alex și am pornit spre teatru. Între timp ne-am mutat și, recunosc, l-am obosit cam tare cu bagajele aveam amândoi nevoie de o pauză. Apropo de mutat, știați că toate cărțile din biblioteca mea (a se citi doar biblioteca din București, mai am una de trei ori mai mare la părinți) au aproximativ 100 de kg?!

Despre Teatru sub lună am numai cuvinte de laudă și mă și mândresc cu statutul de partener. De ce spun asta? Pentru că sunt fericită că mi s-a încredințat șansa să particip la un festival așa fain și să ajut la promovarea lui (chiar și prin blogul meu, nu foarte mare, de altfel). Nu văd niciun motiv nici să maschez calitatea mea, dar nici să nu atrag atenția asupra aspectelor de care nu sunt încântată.

 

Despre piesa de teatru… numai de bine

A șasea seară de teatru ne-a adus o comedie romantică numai bună de văzut în doi, despre (ne)implicarea în relații serioase și fuga de mariaj. În regia lui Bogdan Gagu, Bărbații trebuie dresați îi are în distribuție pe Cristina Diaconescu, Silvia Gagu, Alin Brancu și Eduard Bot.

Pe scurt, avem un cuplu tare îndrăgostit (aparent) și un el care nu prea ar vrea să se implice într-o relație pe atât de serioasă.

Replicile personajelor sunt pe măsură, iar finalul e savuros. Recomand s-o vedeți, mai ales însoțiți de loved one.

 

Cum pot oamenii strica o piesă de teatru grozavă?

Mereu am fost de părere că publicul are un mare merit în reușita unei piese de teatru. Mi se pare o complicitate aparte în momentul în care toți cei din public se ridică în picioare, la finalul unei piese, și aplaudă actorii.

Dar o dovadă cel puțin la fel de mare de respect mi se pare asigurarea liniștii în timpul unui spectacol.

Iar n-am prins masă prea în față pentru că nu am plecat devreme de acasă (vă povesteam mai sus că suntem în curs de mutare și folosesc fiecare minut să aranjez lucrurile care încă sunt împachetate prin valize). Dar n-ar fi fost asta o problemă așa mare. Cel puțin data trecută nu a fost.

Problema a intervenit în momentul în care piesa începuse de câteva minute bune, însă vecinii de la o masă alăturată continua să povestească de zor. Cum eram mai aproape de ei decât de scenă, inevitabil atenția mi-era distrasă de discuții.

Dar s-a rezolvat și asta pentru că au părăsit masa într-un final (poate i-au încurcat actorii de pe scenă și nu se înțelegeau prea bine între ei).

Vrei să ieși cu prietenii vineri seară? Ok. Dar nu veniți la un spectacol de teatru dacă aveți multe noutăți de împărtășit.

 

Întrebarea nr. 1: să-mi aduc copilul la teatru?

Cu siguranță nu, dacă nu e teatru pentru copii. Nu știu aproape nimic despre parenting, n-am avut copii mici în familie și nici nu am prieteni care au copii, însă un lucru e clar: un copil mai mic de 5 ani nu poate fi atent la o piesă de teatru.

Nu știu cum au gândit părinții care au venit la teatru însoțiți de copii (da, sunt conștientă că poate nu aveau unde să îi lase), însă eu nu m-aș fi simțit ok să fiu cu ochii non-stop pe puștiul/puștoaica mea, mai ales că la Quantic e plin de maidanezi.

De ce m-a deranjat pe mine de fapt? Pentru că s-a făcut destul de mult zarvă în jurul unei mese și hrănirii maidanezilor, încât, fiind foarte aproape de masa mea, toată scena s-a transformat într-un spectacol mai mult sau mai puțin intenționat.

 

credit foto: Teatru sub lună

 

Arată-le și prietenilor:

Comentarii: