Acasă Oameni care mă inspiră 3 femei din online care mă inspiră să fiu cea mai bună versiune a mea

3 femei din online care mă inspiră să fiu cea mai bună versiune a mea

de andreeachiuaru
2 comentarii

Urmăresc relativ puține persoane în online. Fac asta pentru că prefer să consum mai puțin conținut, dar care să fie de calitate, decât să pierd zilnic ore bune aflând noutăți de la sute de persoane. Pe de altă parte, nu sunt nici genul de persoană care să share-uiască continuu ceea ce îi place. Așa că astăzi mi-am propus să vă povestesc despre 3 femei din online care mă inspiră pe mine să fiu o mai bună versiune a mea.

Am ales trei domenii total diferite și cred că și ele sunt firi total diferite. Ce au în comun? Toate trei m-au surprins prin bunătate și disponibilitatea de a împărtăși mai departe tot ceea ce știu.

Cristina Chipurici 

Am descoperit-o pe Cristina Chipurici prin 2016. Îi citeam newsletter-ul și îmi plăcea mult. A fost printre primele persoane care m-au îndemnat să citesc cărți de non-ficțiune. Cum a reușit ea asta? Motivându-mă prin tot ceea ce împărtășea mereu în comunitatea ei că a învățat din cărțile citite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The CEO Library (@theceolibrary) on

Însă momentul în care Cristina Chipurici a devenit una dintre aceste 3 femei din online care mă inspiră să fiu o versiune mai bună a mea a venit puțin mai târziu. După ce am interacționat în câteva rânduri, am fost să o ascult la un eveniment dedicat comunități de creatori de conținut din București. Deși ne știam din online, am presupus că nu are sens să o abordez, mai ales pentru că era în centrul atenției, iar sinele meu introvertit se sperie cam tare când în preajmă sunt mulți oameni. În seara aceea, Cristina a venit la mine și m-a îmbrățișat. Mi-a mulțumit că am venit. A doua zi mi-a scris să-mi mulțumească încă o dată că am venit. Sinceră să fiu, aproape nu mi-a venit să cred.

De ce mă inspiră Cristina? Pentru că a dus pasiunea ei pentru cărți la stadiul de proiect din care generează venituri. Pentru că e una dintre cele mai săritoare persoane pe care am cunoscut-o. De când ne știm, am schimbat muulte impresii despre cărți, am băut o cafea, am participat la un workshop despre dependența de social media.

De ce ai putea tu să o urmărești? Pentru că e una dintre cele mai sincere și mai asumate persoane pe care le cunosc. Împărtășește absolut tot ce știe cu cei din jur: cărți bune, tips&tricks, povești personale. În plus, dacă citești non-ficțiune, atunci contul de instagram @theceolibrary e sursa perfectă de recomandări. Iar newsletter-ul pe care îl trimite o dată pe săptămână e întotdeauna plin de informație de calitate.

Ioana Dumitrache

Ioana e singurul creator de conținut din zona de fashion&beauty pe care o urmăresc. N-aș ști să vă spun de ce, dar eu nu mă așteptam ca ea să fie o persoană care să răspundă mereu la întrebări și să fie atât de dornică să te ajute. Prin Ioana am găsit atelierul de croitorie la care mi-am făcut rochia pentru nuntă. A fost doar una dintre întrebările la care mi-a răspuns (pentru că îi scriu des și o întreb fel și fel de chestii și întotdeauna răspunde).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IOANA DUMITRACHE (@ioanadumitrache.ro) on

Deși știam cine e Ioana, nu am urmărit-o decât după ce mi-a lăsat câteva comentarii pe blog. Inițial, am vorbit despre cărți. A fost chiar și la Shop my library, ocazia în care ne-am și cunoscut. Acum, recunosc, o urmăresc din alte motive.

De ce mă inspiră Ioana? Întâi și întâi, prin proiectul #MyBodyJourney. Pentru cei neafamilirizați, e proiectul prin care ea a documentat pierderea a câteva zeci de kilograme prin alimentație sănătoasă și sport. Apoi, prin faptul că Ioana e un exemplu de încredere în sine și genul de femeie care demontează stereotipuri de genul „femeilor cu forme nu ar trebui să poarte rochii mulate/lungi/midi/scurte/largi etc.” Nu în ultimul rând, Ioana e una dintre acele puține femei din online care mă inspiră în alegerile vestimentare.

De ce ai putea tu să o urmărești? Deși nu am avut niciodată mari probleme cu greutatea, ultimele două luni de alimentație sănătoasă și atentă și mers periodic la sală le datorez Ioanei. Am mai încercat și în trecut să urmăresc alte conturi dedicate mâncatului sănătos și promovării mișcării, dar nu m-am simțit atrasă de niciunul dintre ele. Dacă ai nevoie de motivație ca să faci o schimbare (poate fi legată de aspectul fizic, dar nu numai), atunci follow @ioanadumitrache.ro

Inoza

Inoza e exemplul meu de „așa da” din blogging-ul românesc. Dacă ar fi să îmi propun un ideal de blog spre care să mă îndrept, atunci acela ar fi inoza.ro. Urmăresc mai mulți creatori de conținut din zona de lifestyle (între care Aveți și pe roz și Cofeentropy, dacă ar fi să fac un top 3). Însă ce a zis Ina (femeia din spatele pseudonimului Inoza) la un eveniment dedicat creatorilor de conținut din București stă pe repeat la mine-n cap de luni bune: atunci când nu știi despre ce să scrii, imaginează-ți că te întâlnești cu o prietenă și îi povestești ceva interesant pentru ea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ina Țăranu-Hofnăr (@inoza.ro) on

De ce mă inspiră Ina? Întâi pentru contentul de calitate și apoi pentru mixul de subiecte. La Ina găsesc tips&tricks pentru economisit (are o rubrică faină, Money Diares, care apare în fiecare luni), recomandări de cărți, de filme, branduri). În plus, Ina e prietenă și cu discutat despre subiecte mai sensibile pe care nu le abordează chiar oricine. Îmi vin acum în minte articolele în care povestește despre cum a ajutat-o pe ea terapia.

De ce ai putea tu să o urmărești? Inoza e ca o revistă pentru femei foarte bună pe care îți vine să o citești din scoarță-n scoarță. Are lucruri utile, povești în care te regăsești, recomandări pentru weekend-uri leneșe. În Inoza găsești mixul acela perfect de umor, informație și inspirație. Pentru mine, cel puțin, cam așa e.

Let’s talk: ce femei din online urmăriți voi și pentru ce motive

Arată-le și prietenilor:

2 comentarii

Cadouri pentru femei | 9 branduri românești unde găsești lucruri cool 3 martie 2020 - 11:18

[…] Obscura e cel mai nou dintre branduri. E deținut de Inoza, una dintre femeile din online pe care eu le admir foarte mult. Lux Obscura înseamnă în latină lumea ascunsă. Ce au diferit aceste lumânări este că au […]

răspunde
Rochia perfectă pentru nuntă - cum și unde am găsit-o eu | Blog de idei 18 octombrie 2019 - 9:18

[…] scris totuși Ioanei Dumitrache, una dintre persoanele de pe instagram pe care o admir cel mai mult. I-am arătat o poză de pe Pinterest și i-am spus că mi-aș dori o rochie așa la noi în […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe