365 de zile & 365 de cărți

by andreeachiuaru

În 2017 vreau să vă recomand 365 de cărți. Sună bine? Atunci cu siguranță trebuie să fiți cu ochii pe pagina mea de facebook.

De ce doar pe facebook și nu pe blog?

Îmi e tare drag blogul meu de idei, dar nu am timp suficient să scriu chiar 365 de articole. Aș fi putut să aleg instagram, oricum postez zilnic acolo. Dar uneori aș vrea să scriu mai mult despre o carte citită, poate chiar să includ un link spre recenzia deja scrisă sau spre o librărie online (mai ales atunci când recomandarea mea mai e și la preț redus). Iar instagramul nu te lasă să faci asta. Dincolo de asta, nu pot promite că o să am cele mai bune poze în proiectul ăsta.

Ce fel de cărți o să recomand?

Eu nu citesc SF & Fantasy, deci pasionații genului s-ar putea simți discriminați. În rest, am citit câte puțin din fiecare. De la clasici și până la autori moderni, români contemporani, poezie, proză, cărți de marketing etc. Nu pretind că o să fac cele mai cele recomandări. Nici n-o să pot să vă vorbesc doar despre acele cărți de 5 stele, aș termina în vreo două-trei săptămâni. Dar mi-am propus să pun accentul pe diversitate. Și vă promit de acum că eu cred în toate astea 365 de cărți care o să apară pe pagina de facebook în 2018.

De ce 365 de cărți?

Nu trebuie să citești 365 de cărți într-un an. De fapt, cred că e practic imposibil să o faci. Scopul meu nu e, deci, să vă arăt cât de mult citesc. Am perioade și perioade, ca toți oamenii. Dar am citit deja suficient de mult încât să mă pot înhăma la un astfel de proiect. Dincolo de asta, uneori o să vă povestesc și despre cărți care mi se par foarte interesante și pe care am de gând să le citesc în viitorul apropiat. Bine, asta doar în cazul în care o să fiu în pană de inspirație. Sau atunci când o să fiu (prea) entuziasmată de vreo carte abia adusă la ușă de curier.

Ce îmi doresc de la proiectul ăsta?

Pe larg, îmi doresc să încurajez cititul. Dar ăsta e un obiectiv poate prea măreț. Mai specific puțin, vreau să-mi cresc blogul frumos și să adun oameni pasionați de lectură. Și, ah, da, îmi doresc și să găsesc cărți bune, altele decât cele 365 de cărți despre care o să vorbesc eu.

 

Acestea fiind spuse, vă aștept pe pagina de facebook. Cu recomandări inspirate și pe placul vostru, sper eu.

 

Ce părere aveți despre proiectul meu?

Arată-le și prietenilor:
0 comment
0

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

despre cărți, viața în București și alte idei

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. Poți stabili ce cookie-uri dorești să fie active pentru tine folosind butoanele alăturate. Acceptă Află mai multe