Acasă Alte idei 5 alegeri (mai) bune de vara asta și cum plănuiesc să fac din ele un obicei

5 alegeri (mai) bune de vara asta și cum plănuiesc să fac din ele un obicei

de andreeachiuaru
2 comentarii

Se pot spune multe despre vara mea, dar sigur nu că a fost una plictisitoare. Am făcut multe alegeri. Am renunțat la un job care a părut la un moment dat din viața mea my dream-job. Am început un nou job. Am decis să mă căsătoresc. Am început să merg regulat la sală. Și lista poate continua. Astăzi vreau să vă spun despre acele alegeri mai mari sau mai mici pe care vreau să le transform în obiceiuri pe termen lung.

Am început să citesc în mare parte a dimineților

E drept, mi-a permis și lucrul de acasă. Însă o alegere tot a fost. De regulă, am nevoie de ceva timp între momentul în care mă trezesc și cel în care devin activă. Petrec timpul ăsta în timp ce-mi beau cafeaua și stau pe social media. Însă în perioada petrecută acasă am înlocuit-o cu câteva zeci de pagini citite. Am citit mare parte din Tools of Titans și deși nu am terminat-o, m-am bucurat să știu că am găsit un mod de a petrece timpul cu folos.

Recunosc, nu știu cât voi mai reuși să fac asta după ce voi începe să lucrez de la birou. Exclud din start varianta de a mă trezi mai devreme, pentru că nu sunt o persoană matinală. Însă probabil atunci voi înlocui cu 10 minutes reading challenge o altă modalitate de a face ceva util cu timpul meu.

Mi-am dezinstalat aplicația Facebook din telefon

Pe la începutul verii am conștientizat că am o problemă cu timpul petrecut pe telefon și pe social media. S-a întâmplat ca un cumul de factori (un workshop cu @pyuric, senzația de FOMO de care voiam să scap, câteva articole citite). Mi-am dat seama că nu e realist să-mi interzic accesul total la social media. Până la urmă, chiar dacă nu trăiesc din asta, sunt creator de conținut. Și chiar dacă aș face un detox de o săptămână tot nu aș rezolva nimic. Așa că pasul firesc a fost să instalez aplicația pe care am simțit că pierd timp inutil: Facebook.

3 luni mai târziu, mi-am redus timpul petrecut pe telefon. Deși în primele zile aveam tendința de a înlocui timpul petrecut pe Facebook cu timp petrecut pe Instagram, m-am lecuit. În plus, am dat unfollow la foarte multe persoane de pe Facebook și Instagram astfel încât aceste două rețele sociale să nu fie găuri negre pentru timpul meu. Practic, acum termin rapid ce am de văzut și tot ce am de făcut este să mă concentrez pe altceva pentru că nu mai e nimic nou de aflat.

Am scris zi de zi pe blog pentru 31 de zile

Am terminat luna iulie cu planuri mărețe: să mă provoc să scriu zi de zi pe blog. Sinceră să fiu, mă gândeam și la posibilitatea că voi eșua. Însă asta nu m-a împiedicat să nu mă țin serios de treabă. După vreo două săptămâni de scris zi de zi pe blog a venit și ziua în care am sărit o zi pentru că pur și simplu am mutat task-ul pe mai târziu, însă primul lucru pe care l-am făcut a doua zi a fost să scriu pe blog. A fost un exercițiu fain, din care am învățat multe și pe care vreau să-l continui și în septembrie cât îmi va mai permite timpul, până la nunta noastră.

Probabil că, deși m-am bucurat de rezultate bune, nu o să scriu chiar în fiecare zi de acum încolo. Însă astfel de perioade îmi vor prinde întotdeauna bine, sunt convinsă. Mai multe despre ce am învățat vă voi spune chiar pe 1 septembrie, într-un articol pe blog.

Am ales să iau o pauză de la piața de carte din România

Am lăsat intenționat alegerile mai importante pentru la final. Alegerea de a lua o pauză de la piața de carte din România e probabil una dintre cele mai mari alegeri din ultimii ani. A venit cu multă încărcare emoțională. Însă am știut că a fost o alegere bună în momentul în care am început să mă vindec.

Poate vă întrebați care e obiceiul asociat acestei alegeri. Ei bine, cred că, la un nivel macro, obiceiul pe care l-am dezvoltat cu toate aceste alegeri din ultima vreme (digital detox, o lună fără job, schimbarea de job) este să am curajul să încep mereu lucruri noi. Să încep lucruri de care mă tem. Să plec din locurile pe care le știu spre tărâmuri neexplorate.

Am ales să fac lucrurile în așa fel încât să fiu eu fericită, nu alții

Când le-am povestit părinților despre felul în care vedem noi nunta, au curs destule întrebări. De ce așa de repede? De ce o cabană și nu un restaurant? De ce doar 20 de invitați? De ce doar cununie civilă? Am vorbit despre toate astea de la argumentul principal: e important să fiu eu fericită, nu să distrez 100 de oameni pe care nu i-am mai revăzut de ani buni.

Nunta e doar un exemplu, firește. Însă ce am reușit de fapt prin toate astea a fost să-mi ascult mai des intuiția. Și chiar aș vrea să-mi formez un obicei din asta.

Voi ce alegeri bune ați făcut vara asta?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Cristina 31 august 2019 - 8:20

1. Că am ținut acel workshop 😀
2. Că energia mișto de la acel workshop m-a ajutat să dau ‘undo’ la două decizii luate anul trecut: trecerea la scris exclusiv în engleză + închiderea newsletterului personal.
3. Participarea la un workshop ținut de Andrei Roșca.
Șiiii cred că sunt de ajuns. Sunt alegeri aparent mici, dar au avut efect de avalanșă.
Mă bucur să văd și la tine atâtea schimbări pozitive și mă unge un pic pe suflet să știu că am avut o mică parte din vină, prin acel workshop 😀

răspunde
andreeachiuaru 31 august 2019 - 12:39

Mulțumesc pentru toată inspirația. Hugs!

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe