Acasă Cărți dragi 5 cărți peste așteptări descoperite în 2016

5 cărți peste așteptări descoperite în 2016

de andreeachiuaru
2 comentarii

Acum câteva zile vă povesteam despre cele mai bune zece cărți din 2016. Mi-am dat seama că e puțin nedrept că am povestit doar despre zece cărți. Asta pentru că, dacă aș fi avut o categorie de mențiuni, aș fi pus acolo multe titluri. Cărțile de care vă vorbesc mai jos nu sunt cărți de nota 10. Sunt, în schimb, surprize plăcute. Cărți peste așteptări, cum am ales eu să le numesc.

5 cărți peste așteptări

5. Alter.ego de Ana Mănescu 

Nu-mi amintesc să fi trecut Alter.ego în reading list-ul meu pe 2016. Am primit-o de la editură și am răsfoit-o din curiozitate. Am zis să-i dau o șansă. Eram în căutarea unei lecturi ușoare. Genul de carte care să fie pretext de meditație mai degrabă. Până să-mi dau seama, deja o citeam plină de nesaț, cu un creion într-o mână și bilețele colorate în cealaltă. Din păcate, cartea a rămas în biblioteca de acasă așa că nu vă pot arăta cât de mult am iubit-o. La mine, numărul de stick notes agățate de pagini sunt, de cele mai multe ori, indicatori relevanți pentru cât de mult am îndrăgit respectivul volum).

*puteți cumpăra cartea de aici sau de aici

4. Deviații de stereo de Ioana Cristina Casapu

Felul în care a ajuns Deviații de stereo în biblioteca mea este, în sine, o poveste frumoasă. Eram la primul meu târg alături de Bookletta. Unul de fashion mai exact – Detox Market. Am aflat că în câteva ore se va pune de o lansare în cadrul spațiului. Am mers să trag cu ochiul, curioasă despre ce e vorba. De autoare n-am dat imediat, însă, lângă cărți era trecut prețul pe un bilețel: 2,5 lei. Am crezut, firește, că e o glumă. Așa că am întrebat cât costă cartea până la urmă. 2,5 lei. Am luat două exemplare, unul de dăruit când voi simți că i-am găsit cititorul-pereche, ambele cu autograf. Poate punem de un concurs în viitorul apropiat, cine știe? Revenind la carte, am început să o citesc chiar în timpul târgului și am terminat-o pe tren, în drumul spre casă

3. Tipul din filme nu există de Bogdan Stoica

Aici mi-a atras atenția descrierea, încă de când s-au lansat precomenzile pentru carte. Nu mai știu cum am ajuns la carte, căci nu-l știam pe Bogdan. M-a dat puțin înapoi faptul că era, până la urmă, cartea unui blogger. Apoi atitudinea autorului m-a cucerit complet. El nu se auto-intitula scriitor și recunoștea cu franchețe că, dacă unele din textele pe care le citești în carte îți par cunoscute, este pentru că sunt textele de pe blog. Și mi-a plăcut atât de mult sinceritatea asta încât m-am lăsat convinsă să citesc cartea. E de un umor de calitate, genul de texte care-ți fac dimineața mai bună în metrou, care te fac să arăți ca un idiot pentru că nu te poți abține să nu râzi. Tipul din filme e acea carte despre care vorbești continuu prietenilor imediat ce ai citit-o și le-o recomanzi insistent.

puteți cumpăra cartea de aici sau de aici

2. Fata care s-a jucat cu focul de Stieg Larsson (Millenium #2)

Bun, aici trișez puțin pentru că romanul se află și în top, însă nu mă pot abține. Am făcut rost de el printr-un schimb de cărți, înainte de a începe să citesc primul volum. După ce am început seria, nu pot spune că am fost dată pe spate. Primul volum e puțin încâlcit și parcă acțiunea se desfășoară prea greu, deși finalul e mind-fuck. Nu știu exact ce m-a convins să-l citesc, însă stilul și acțiunea m-au captivat atât de tare încât am terminat monstrul de aproape 800 de pagini în două zile. Exact! Aproape că n-am mâncat și, cu siguranță, n-am ieșit din camera de cămin, dar a meritat din plin.

Puteți cumpăra cartea de aici sau de aici

1. Înainte să te cunosc de Jojo Moyes

Se vorbea atât de mult despre cartea asta încă de dinainte de a fi tradusă în română, încât eram aproape sigură că e o carte proastă. Wrong! Nu-mi place să generalizez, dar, în ultima vreme, sunt puțin mai atentă la genul de cărți pe care le citesc chiar toți. Nu o singură dată am avut parte de dezamăgiri majore. Contrar așteptărilor, n-am întâlnit o poveste de dragoste de genul chick-lit, ci o carte care a reușit să mă facă să-mi pun multe întrebări și să reflectez la ea mult timp după ce am citit-o.

Puteți cumpăra cartea de aici sau de aici

Special mention: Eu sunt femeie de Maria Cristiana Tudose

Un loc special în lista cărților care m-au impresionat plăcut în acest an ocupă și Eu sunt femeie. Alegerea are legătură cu faptul că o citeam pe Maria încă de pe vremea când scria pe pagina de facebook. O vreme, n-am mai știut nimic de ea. Cartea e despre emoții, deși, recunosc, nu-i o lectură extraordinară sau care să mă fi marcat. 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Lecturi anti-romantice pentru cei single de Ziua Îndrăgostiților | Blog de idei 13 februarie 2019 - 8:45

[…] îmi urmăriți blogul, știți că am mai povestit despre cartea asta în articolul cu titluri care mi-au întrecut așteptările. Dacă totuși n-ați citit-o între timp (rău faceți), reînnoiesc invitația. Dacă nu vă […]

răspunde
Lecturi pentru cei care nu sărbătoresc Valentine’s Day – UnBlogDeIdei 14 februarie 2017 - 12:19

[…] îmi urmăriți blogul, știți că am mai povestit despre cartea asta în articolul cu titluri care mi-au întrecut așteptările. Dacă totuși n-ați citit-o între timp (rău faceți), reînnoiesc invitația. Dacă nu vă […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe