Acasă Cărți dragi 6 cărți de citit până în 2019 – maratonul de citit al sfârșitului de an

6 cărți de citit până în 2019 – maratonul de citit al sfârșitului de an

de andreeachiuaru
2 comentarii

După noutățile de la Gaudeamus, simt nevoia să-mi fac ordine în lecturi. Așa că vreau să lansez o provocare, inspirată de articolul scris de Andreea. Mi-am propus să aleg 6 cărți de citit până în 2019.

6 cărți de citit până în 2019

Dacă vreți, poate fi un maraton de citit. Pentru mine e doar un reminder că iar n-am citit tot ce mi-am propus în 2018. Și o modalitate să mai remediez cât mai pot. Plus că în perioada asta sunt mai degrabă tentată să încep 7 cărți o dată pentru că am multe noutăți.

Dacă vreți să vă alăturați și să povestim, folosiți oriunde postați hashtag-ul #6cartipanain2019. Cărțile le alegeți voi pe baza reading list-ului pe care-l aveți deja, a titlurilor noi achiziționate, a ce vă propuneți să cumpărați în următoarele săptămâni. Important e să fiți realiști. Cred că deja aveți un estimat al numărului de pagini pe care îl puteți citi până pe 31 decembrie, nu? 🙂

Cărți de citit de pe lista mea

Eu am ales 3 cărți de ficțiune și 3 de non-ficțiune. Probabil, între timp, voi mai termina și ce am început deja și păstrez pe noptieră, însă provocarea o păstrez doar pentru aceste titluri. Și promit că nu încep nimic altceva până nu le citesc pe acestea.

12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru

O carte pe care am început-o săptămâna aceasta și care era pe lista de cărți de citit până în 2019. Am remarcat-o încă de la apariție, dar i-am făcut greu loc în oricare coș de cumpărături. E o carte care promite să vină cu niște idei salvatoare referitoare la haosul care ne înconjoară. Cartea va avea și o recenzie pe blogdeidei.ro, ce va apărea în prima jumătate a lunii decembrie.

Privind inauntru de Petronela Rotar

Tot din seria începute dar neterminate și aflate acum pe noptieră pe care țin eu cărți de citit (sau în curs de citire) este și Privind înăuntru. Adevărul este că am început-o chiar de la apariție și apoi mi-am dat seama că aș avea nevoie de o stare anume pentru a mă bucura de lectura. Orbi m-a sfâșiat de-a dreptul, iar eu nu vreau să citesc Privind înăuntru în ratb, fiind atentă și la alte lucruri.

Omul în căutare sensului vieții

Vă povesteam în bookhaul-ul de la Gaudeamus că aveam de mult cartea asta pe listă, dar nu mă încumetam să o cumpăr din cauza singurei ediții în care era disponibilă. Iar dintre toate cărțile cumpărate de la Gaudeamus, Omul în căutarea sensului vieții e singura chiar în capul listei pentru că simt că a venit momentul să o citesc în sfârșit.

Lumina dintre oceane de L. M. Stedman

Am început Lumina dintre oceane prin octombrie și, cu toate că mi s-a părut foarte bine scrisă și m-a prins, am abandonat-o. Asta pentru că, în ultima vreme, am avut o poftă de nestăvilit de non-ficțiune. Acum mă bucur că am făcut asta pentru că pare genul de carte pe care să o citesc într-o seară rece, alături de o cană de ciocolată caldă. Ideal, chiar lângă bradul împodobit. Ulterior, vreau să mă bucur de ecranizare. Deși nu mă împac deloc cu faptul că nu e disponibilă nici pe Netflix, dar nici pe HBO GO unde plătesc deja abonamente.

Flori pentru Algernon de Daniel Keyes

O altă carte de pe o listă veche este Flori pentru Algernon. Mi s-a spus atât de des să o pun pe lista de cărți de citit până în 2019, încât m-am lăsat convinsă. De altfel, principalul motiv a fost lecturarea cărții Mințile lui Billy Milligan care mi-a plăcut nespus. Iar dacă lucrurile stau chiar așa cum mi-au zis cei care le-au citit pe ambele, iar Flori pentru Algernon este o carte atât de plină de sensibilitate, sunt sigură că o voi devora și că se va regăsi pe lista cu cele mai bune cărți din 2018.

Iată-mă de Jonathan Safran Foer

Îmi place Foer. O spun tuturor, deși adevărul e că am reușit să citesc doar una dintre cărțile lui: Extrem de tare și incredibil de aproape. Am Iată-mă în bibliotecă de mai bine de-un an și tot aștept și aștept. Până ce am decis că, dintre toate cărțile de ficțiune pe care vreau să le citesc, Iată-mă chiar ar trebui să fie o prioritate. În ceea ce privește subiectul, dacă m-aș lua după descriere, aș spune că e o cronică de familie, însă, la cum îl știu pe Foer, pariez că e mult mai de atât.

 

Voi ce cărți de citit până în 2019 ați pune pe lista voastră?

P.S: am și un concurs în derulare pe instagram, legat de această provocare. Detalii în postarea de mai jos:

 

View this post on Instagram

 

Pentru că e aproape 2019 și eu mai am multe cărți pe care nu am apucat să le citesc, m-am gândit să mă provoc (da, singură 😄) la un maraton de citit. Aşa se face că am ales #6cartipanain2019 si m-as super bucura sa nu ma “joc” singura. Dacă vrei să îți disciplinezi puțin lista lungă de citit, mi-ar plăcea să te alături. Ca să văd update-urile, foloseşte hashtag-ul de mai sus. Promit inimioare tuturor & un premiu surpriză oferit prin tragere la sorți unuia dintre cei care vor participa la maraton. Postează la tine pe profil o fotografie cu cele 6 cărți imediat ce te decizi. 📚 P.S: pe blog am pus și lista mea cu o serie de motivații; check it out [link in bio] _____ #bookishmorning #bookishphotography #bookishpic #bookstagram #igreads #bookish #booksaremylife #cititoripasionati #cititulnuingrasa #cititorinserie #proudserialreader #citescdecisuntsexy #citescdeciexist #carte #cartestagram #cecitesc #cecitim #eucitesc #noicitim #cititoridinbucuresti #cititoridinromania #bookaholiclover #bookaholicmuch

A post shared by full-time reader 📚 (@andreea_chiuaru) on

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

midoridee 5 martie 2019 - 12:21

Sa stii ca abia acum am dat peste articol :))
Eu una nu m-am putut tine de acest mini challenge. In sensul ca nu am terminat cartile pe care mi le propusesem, in schimb am citit muuulte volume de manga. Nu stiu daca e de bine, dar macar am citit ceva.

Hugs!

răspunde
10 minutes reading challenge - exercițiul care te va ajuta să citești mai mult 13 ianuarie 2019 - 13:30

[…] decembrie, am lansat provocarea 6 cărți până în 2019 și m-am bucurat să văd că s-au alăturat mulți oameni. În ianuarie, mi-am dat seama că […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe