Acasă Cărți dragi 6 cărți până în 2020 | Un maraton de lectură pentru finalul de an

6 cărți până în 2020 | Un maraton de lectură pentru finalul de an

de andreeachiuaru
2 comentarii

Anul trecut, tot cam pe vremea asta, am gândit o provocare pentru mine. Să citesc 6 cărți pe care le am deja în bibliotecă pentru tot restul anului. Am ales cărți pe care îmi dorisem să le parcurg încă de la început de 2018, dar la care nu ajunsesem. Însă anunțată public, provocarea mea cu 6 cărți până în 2019 (vezi articolul aici), s-a transformat într-un maraton de citit.

De ce 6 cărți până în 2020?

Anul trecut s-a întâmplat să nu-mi pot lua ochii fix de la 6 cărți. Anul acesta am ales intenționat să o numesc tot așa pentru că aș vrea să o transform treptat într-o tradiție. În medie, eu citesc cam 6 cărți pe lună. Asta înseamnă că uneori reușesc 4, alteori 8. Dar media rămâne. Știu că nu toți oamenii au același ritm de lectură cu al meu, tocmai de aceea maratonul permite și includerea cărților în curs de citire și/sau abandonate în cursul anului. Ba e chiar și o cerință pentru asta.

Cerințele maratonului

De data asta am pus cerințe pentru că mi se pare mai simplu pentru cei care vor să participe să aibă un punct de pornire. Eu mi-am ales un mix între ficțiune și non-ficțiune (câte 3 cărți din fiecare gen, dintre care două din sfera de business și un volum de memorii și 3 cărți de ficțiune de diferite genuri și lungimi). Dacă alegi doar cărți de peste 600 de pagini probabil nu o să-ți iasă. Oricum nu e o supărare dacă nu-ți iese, important e să fie fun și utilă această experiență.

  1. O carte pe care o ai în bibliotecă de +2 ani (eu am ales Castelul de sticlă)
  2. O carte care ți-a fost recomandată de un prieten/cineva pe care admiri/cineva pe care urmărești în social media (eu am ales Quiet, la recomandarea Cristinei)
  3. O carte pe care îți doreai să o citești de la începutul anului (eu am ales Împăratul muștelor)
  4. O carte publicată/tradusă anul acesta (am ales Rămâi cu mine)
  5. O carte începută și abandonată (Tools of Titans pentru mine)
  6. O carte cumpărată în noiembrie/decembrie anul acesta (la mine e Ajută-mă să nu dispar)

Cum funcționează provocarea?

Ca orice provocare lansată pe social media, poți posta progresul tău folosing hashtagul #6cartipanain2020. Iubesc limba romana, dar de data asta am renunțat la diacritice. În clipul de pe IGTV am povestit și cum voi alege la final 3 câștigători. Și tot pe IGTV poți să afli puțin mai multe despre cum am ales eu cărțile pentru cerințe.

Cât de curând voi publica și un template pentru instagram stories, în caz că vreți să faceți update în timp real la ce și cum citiți. Pentru asta, urmăriți-mă direct pe instagram.

 

Arată-le și prietenilor:

2 comentarii

Georgiana / Ghanda 29 noiembrie 2019 - 1:51

Foarte cool că transformi asta într-o tradiție! Mai ales după Gaudeamus, chiar o provocare utilă pentru că ai combinat frumos ideea de titluri vechi cu cele noi. Abia aștept să-mi aleg cele 6 cărți 🙂

răspunde
andreeachiuaru 1 decembrie 2019 - 19:08

Mulțumesc tare! Anul trecut eu am făcut un gest îndrăzneț: am dat la o parte tot ce era nou ca să mă apuc de ce aveam deja în bibliotecă. Dar anul acesta deja aveam ceva ce voiam să citesc mult și nu m-a lăsat inima.

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe