Acasă Alte idei 6 aplicații instalate pe telefon care îmi fac viața mai ușoară

6 aplicații instalate pe telefon care îmi fac viața mai ușoară

de andreeachiuaru
1 comentariu

După digital detox, pot număra pe degete ce aplicații am în telefon. Asta pentru că dezinstalez constant ce nu îmi place, chiar dacă sunt fană testat chestii noi. În plus, am aplicații pe care le folosesc doar în călătorii pe care le dezinstalez când suntem în țară. Nu o să povestesc aici despre instagram sau mail, ci despre 6 aplicații care îmi fac viața mai ușoară.

Aplicația de Home Bank

Eu am card la ING și de aceea am, implict, aplicația lor pe telefon. Însă nu despre ING e vorba, ci despre cât timp îmi scutește mie o aplicație de acest tip. Îmi pot verifica în timp real banii din cont, pot transfera instant bani în contul de economii, pot face transferuri. Dincolo de asta, pot oricând să reintru în aplicație ca să văd cât am plătit la cumpărături, de exemplu. Rar îmi notez pe loc sumele cheltuite. Altfel, ar fi fost imposibil să cer zilnic un extras de cont de la bancă. Sau să fac vreo cerere ca să depun bani în contul de economii. Sau să merg până la bancomat ca să verific câți bani am pe card. Cred că ați prins ideea. 🙂

Money Manager

Money Manager e cu siguranță în top aplicații favorite. E, de fapt, aplicația datorită căreia am devenit mai conștientă de cheltuieli și am învățat să economisesc, după cum am povestit în articolul de aici. Îmi place că, dincolo de faptul că pot oricând la final de zi să aflu cât am economisit, îmi permite și să știu statusul pe lunile trecute. Mă refer aici la sume încasate, sume cheltuite, sume economisite.

Unfold

Pentru că Instagram este canalul meu favorit de comunicare, Unfold și VSCO (vezi puțin mai jos) sunt aplicații nelipsite de la mine din telefon. Le folosesc atât pentru conturile personale, cât și pentru conturile clienților pentru care fac social media. Unfold îmi permite să fac instastories faine, care spun o poveste. Nu-l folosesc atât de des pentru că uneori mi se pare time consuming să creez povești în loc să folosesc uneltele puse la dispoziție de instagram. Însă cu siguranță nu mă văd înlocuindu-l curând.

VSCO

VSCO a devenit în timp aplicația mea de editare favorită. Am mai folosit și Snapseed și Afterlight o perioadă. Însă după ce am cumpărat varianta paid de la VSCO, i-am rămas fidelă. E o aplicație care îți permite să editezi fotografiile. Seamănă cu opțiunile din Instagram. Însă mie îmi place să le editez întotdeauna înainte, nu pe loc, ca să păstrez același filtru pentru toate fotografiile. Varianta plătită mi se pare chiar foarte ok la preț. Spun asta pentru că mă costă aproximativ 100 de lei pe an. Și încă o parte faină e că poți mereu să dai copy edits de la o fotografie la alta atunci când găsești acel filtru de care ești mulțumit.

Pocket

Cu siguranță ai pățit cel puțin o dată să dai peste un articol interesant și să nu ai atunci mood-ul să-l citești. Ca să nu uiți să te întorci la el, există Pocket. Pocket funcționează sub forma unei liste cu articolele pe care le păstrezi pentru mai târziu. Poți adăuga acolo tot ce găsești interesant. La mine pe telefon pot adăuga link-uri direct cu opțiunea de share to (am un Huawei P20). Însă dacă la tine nu va funcționa, poți și să copiezi link-ul manual.

Poți păstra în Pocket, pe lângă articole, și alte link-uri. Bloguri, site-uri pe care vrei să intri mai târziu, clipuri video interesante. Cu ajutorul lui Pocket, eu știu că am mereu ceva interesant de citit atunci când simt nevoia să îmi iau telefonul în mână. În felul acesta, nu mă mai pierd în feed-ul de Facebook sau Instagram în speranța că poate-poate voi găsi ceva interesant.

Visit a city

Visit a city este aplicația mea favorită pentru vacanțe. Deși o instalez doar în preajma unei plecări și o păstrez doar pe perioada șederii mele într-o țară străină, mă ajută foarte mult să mă organizez în așa fel încât să-mi maximizez timpul. Aplicația e una de planning și cuprinde mai multe orașe, împreună cu obiectivele turistice, restaurantele și alte locuri din orașul respectiv. Deși tot în aplicație găsești și tururi contra-cost, eu o folosesc ca să-mi organizez city-break-uri de 2 – 5 zile.

Ce îmi place este, în primul rând, că are principalele obiective turistice (și include și descrieri ale acestora, program, prețul biletelui etc.). Pe măsură ce adaugi obiective turistice pe lista de to do îți spune care este distanța de parcurs între fiecare, dar și dacă ai nevoie de autobuz sau poți merge pe jos (și care e timpul aproximativ de care e nevoie ca să parcurgi distanța). Din păcate, nu îți arată și ce mijloc de transport să iei sau ruta, dar pentru asta există Google Maps. Îmi economisește timp pentru că, jonglând cu diferite obiective, pot alege cum să le grupez pe zone, astfel încât să nu ratez ceva într-o zonă ca apoi să fiu nevoită să mă întorc.

 

Voi ce aplicații indispensabile țineți în telefon?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Ioana Soare 8 iulie 2019 - 12:21

Am scris și eu pe tema asta – internet bankingul mi se pare invenția secolului :)) Pentru evidența cheltuielilor nu folosesc aplicații, am ținut jurnal financiar pe hârtie o perioadă, până am înțeles pe ce și unde se duc banii. Acum nu mai țin așa strict, fac doar un excel lunar unde notez bugetarea și cheltuielile în mare, fără lux de amănunte.

Pocket și Visit a city nu le-am încercat, par interesante dar nu cred că mi-ar fi o prioritate.

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe