Acasă Călătorii Trei zile în Berlin. Câteva highlights despre vacanța noastră

Trei zile în Berlin. Câteva highlights despre vacanța noastră

de andreeachiuaru
0 comentariu

Ieri seară ne-am întors de la Berlin. Cum am ales orașul? Cât ne-au costat biletele? Cum a fost cazarea? Ne-a plăcut sau nu? Am răspuns la câteva întrebări scurte în articol. Varianta mai lungă vine zilele astea, în caz că vă documentați și voi pentru o vacanță în Berlin.

De ce am ales Berlin?

Prin aprilie, înainte să-mi iau o lună fără job, tânjeam tare mult după o vacanță. Limitarea era că Alex, iubitul meu, putea să-și ia doar trei zile libere consecutive în perioada iunie-august. Așa că alegerea firească a fost un city-break de 3 zile. Nu am ales Berlin pentru că era orașul pe care ne doream cel mai mult să-l vizităm, ci pentru că ne-au atras prețul biletelor de avion și faptul că am ajuns în prima zi pe la prânz și am plecat a treia zi, pe seară. A fost una dintre alegerile care întruneau cele două mari condiții: preț accesibil și zboruri convenabile.

Între timp, escapada de trei zile departe de job s-a transformat într-o vacanță după o vacanță. Pentru că așa a fost, în mare parte, luna mea fără job. Când am început research-ul despre Berlin, însă, am aflat că nu e tocmai cel mai turistic oraș. Mă refer aici la faptul că nu are la fel de multe obiective turistice precum alte orașe pe care le-am vizitat noi (Roma, Viena, Budapesta). Biletele fiind luate însă și cazarea aleasă am plecat oricum în vacanță.

Cât ne-au costat biletele de avion?

Noi am petrecut în Berlin 3 zile, de marți de la prânz și până joi seară. Așa am reușit să economisim diferența până la bilete cumpărate pentru un city-break de weekend. Nu știu exact despre ce sumă era vorba, dar am explicat deja aici cum ne cumpărăm noi biletele de avion. 

În total, pentru biletele de avion luate în aprilie, am plătit puțin peste 600 de lei.

Unde am stat și cât a costat?

Până acum, am reușit să prindem cazări mai ieftine decât cea de la Berlin. De regulă, alegem camere simple la pensiuni, hoteluri sau hosteluri. Singura condiție după care ne ghidăm este să avem o stație de autobuz/tramvai/metrou în zonă și o baie proprie.

În Berlin, în bugetul alocat de noi, 35 – 50 euro pe noapte am găsit doar paturi în camere comune. Așa că am sfârșit prin a plăti 65 euro/noapte ca să prindem o cameră în care să stăm doar noi și care să aibă baie proprie. Neajunsul a fost că, stând într-o cameră mică, am avut un pat suprapus, nu unul dublu.

Cazarea per total, ne-a plăcut. Nu a fost aproape de centru sau de obiective turistice, dar am avut o statie a liniei care ajungea la majoritatea obiectivelor turistice (linia 200) la nici 5 minute distanță. În plus, am avut în apropiere și un supermarket, o mică bucătărie comună, baie în cameră și parte de liniște și curățenie. Cum ziceam, pentru noi e de ajuns.

Dacă vi se pare intersant, o găsiți aici.

Ce am făcut în oraș?

Scopul nostru pentru vizita în Berlin a fost să vizităm câteva obiective reprezentative și să ne plimbăm prin oraș. Nu suntem fani muzee, decât dacă găsim ceva ce ne atrage foarte tare atenție. Nici mâncat în oraș sau ieșit prin baruri nu sunt mari fani, mai degrabă din rațiuni de buget. Așa că zilele noastre într-un oraș arată în felul următor: vizitat obiective turistice, hoinărit pe străduțe adiacente, ochit cafenele sau baruri unde să bem ceva, mâncare de la supermarket sau fast-food.

Când am ajuns, gazda ne-a explicat cum putem vizita highlights din Berlin într-o singură zi. Pentru că aveam trei zile la dispoziție, le-am împărțit în două. În plus, am ținut mult să ajungem și la Postdam, o localitate din apropiere. Din acest punct de vedere, așa cum ziceam și mai sus, în Berlin nu ai atât de multe de vizitat. Poarta Brandenburg, Checkpoint Charlie, East Side Gallery, Catedrala. Ar mai fi și Turnul Televiziunii (cea mai înaltă clădire din oraș în care poți urca dacă îți cumperi bilet), două grădini Zoologice, Museum Island. Însă noi ne-am oprit atenția asupra primelor.

Dincolo de asta, ne-am plimbat pe tot felul de străduțe și în zona Alexander Platz, o zonă împânzită de tot felul de magazine, tarabe de street food și un Primark din care cu greu am ieșit doar cu două tricouri și asta doar pentru că am mers abia în a treia zi și nu mai aveam un buget așa mare alocat.

Motivul pentru care nouă ne-a plăcut atât de mult la Berlin

Cu toate acestea, așa cum ziceam și pe instagram, nouă nu ne-a plăcut așa de tare la Berlin. Pe de-o parte, pentru că ni s-a părut un oraș rece, fără nimic memorabil. E drept, e un oraș fascinant pentru pasionații de fotografie urbană și arhitectură, amatori de localuri cu mâncare bună și cafenele hip. Însă dacă ajungi în Berlin ca să vizitezi obiective turistice, să bați orașul la pas cu o cafea la pahar în mână sau să suspini lângă palate din alte vremuri, atunci orașul nu e neapărat destinația pentru tine.

 

View this post on Instagram

 

Postcard from Berlin (1) Am ajuns ieri în Berlin și aici rămânem pentru următoarele 2 zile, deși planul e ca azi să mergem la Postdam, un orășel din apropiere. Nu pot să zic că m-am îndrăgostit iremediabil de Berlin până acum, adică nu l-aș pune pe lista cu lucruri de văzut o dată în viață. Gata, am spus-o! 😁 Nu mă înțelegeți greșit, Berlin e un loc hip, cu o viață de noapte despre care vorbesc toți europenii și multe restaurante de încercat. Doar că noi, cum suntem mai degrabă tentați să ne plimbăm de mână pe malul Dunării (ca la Budapesta) sau să suspinăm langa palate impunătoare (ca la Viena), nu prea ne-a găsit ieri locul in Berlin. ________ #berlin #berlinberlin #berlinstagram #instapostcard #instapassport #berlinlife #berlintourist #discoveringberlin #wheninberlin #berlin365 #berlinstagram #berlingram #instatourist

A post shared by full-time reader 📚 (@andreea_chiuaru) on

Cel mai sigur nu o să revenim în Berlin, însă ne-am bucurat că am avut ocazia să vizităm orașul.

 

Arată-le și prietenilor:

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe