Acasă Alte idei În ianuarie lansez Book Bites – un newsletter despre obiceiuri de lectură

În ianuarie lansez Book Bites – un newsletter despre obiceiuri de lectură

de andreeachiuaru
1 comentariu

În 2019 am fost mai motivată ca niciodată să schimb ceva. A fost un an plin în care am muncit mult fără să simt că muncesc. S-a întâmplat pentru că am făcut ce îmi place. Am crescut Shop my library, am scris mai des pe blog și am dublat traficul (un obiectiv pe care mi l-am notat la final de 2018). Dincolo de asta, am citit mai multă non-ficțiune ca niciodată. Toate astea s-au întâmplat și pentru că am fost suficient de norocoasă să fiu înconjurată de persoane care m-au inspirat mult prin ceea ce au făcut în anul lor.

De ce un newsletter și nu altă formă de conținut?

Dintotdeauna mi-a plăcut foarte mult să scriu. Nu am făcut niciodată din asta un obicei zilnic pe termen lung. Doar că într-o zi sper să ajung acolo. Atunci când scriu, în special conținut mai lung, simt cumva că reușesc să analizez mai bine lucrurile. Așa pun eu totul sub lupă și trag învățăminte noi. De aceea am scris în 2019 atât de mult despre dezamăgirea care a venit cu demisia mea și apoi despre digital detox. Nu ca să mă plâng și nici ca să mă laud. Sunt un introvert veritabil, nu-mi doresc reflectoare asupra mea.

Însă ai tot dreptul să te întrebi ce mi-a venit cu newsletter-ul din moment ce nimeni nu mai citește zilele astea. Păi tocmai asta e, nu-mi doresc un proiect cu succesul unui vlog cu mii de următori. Îmi doresc un alt mod în care să comunic cu oamenii care citesc. Poți să mă acuzi de puțin snobism, dar eu vreau să leg prietenii și cred că am mai mult de discutat cu un om care poate citi un articol lung. Nu sunt ipocrită, îmi place să fiu urmărită de peste 11.000 de oameni pe instagram, dar chiar și așa simt că tot conținutul pe care îl public acolo nu are impact decât asupra unui procent din acei oameni.

De ce Book Bites?

Să scriu despre cărți nu e doar alegerea safe. E și ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Niciodată nu am fost fana rezumatelor. Nu cred că o carte, fie ea ficțiune pură, se rezumă doar la o înșiruire de fapte. Iar când vine vorba despre non-ficțiune, prefer oricând să scot idei și să le dezbat apoi așa cum am făcut în seria scurtă de articole idei din cărți.

M-am gândit mult, pe parcursul lui 2019, dacă să lansez un podcast sau un newsletter. Ba chiar am cochetat puțin și cu video pe IGTV. Mi-am dat seama că între toate astea, riscul cel mai mic este să aleg newsletter-ul. Am ales cel mai puțin solicitant proiect dintre toate ideile pe care le-am avut pentru că în 2018 am avut o idee ambițioasă de care nu m-am ținut: să recomand 365 de cărți / o carte pe zi. Nu a funcționat pentru că am pus prea multă presiune pe mine. Să scriu zilnic, de fiecare dată despre o altă carte pe care am citit-o, nu mă transformă în ceea ce vreau să devin – un om care scrie zilnic. Pune doar o presiune mare pe mine.

I-am spus Book Bites pentru că despre asta va fi. Un newsletter smart despre cărțile pe care le citesc și ce învăț eu din ele. Dincolo de asta, așa cum povesteam în articolul cu mici victorii din 2019, cred că oamenii au nevoie de inspirație. Așa că sunt gata să dau mai departe tot ceea ce învăț eu din ce citesc. Sunt gata să dau mai departe și trucurile prin care îmi fac eu timp să citesc. La fel și modul în care îmi aleg eu cărțile, lista mea de citit și oamenii pe care îi urmăresc.

De ce să te abonezi la Book Bites?

Book Bites va fi, după cum ziceam, despre cărțile pe care le citesc. Însă cărțile vor fi doar un pretext pentru niște discuții mai ample legate de obiceiuri și motivație. Nu va fi un newsletter de tipul ce am mai scris nou pe blog. Va fi un loc în care voi publica conținut unic pornind de la întrebările pe care le primesc și de la întrebările pe care mi le pun eu singură. Conținutul din Book Bites nu va fi disponibil nicăieri altundeva.

Primul Book Bites va pleca către abonați pe 9 ianuarie. Următorul pe 23 și tot așa, din două în două săptămâni. Dacă vrei să îl primești, îți poți lăsa datele aici.

 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

10 cărți populare care nu mi-au plăcut | Blog de idei 9 aprilie 2020 - 20:22

[…] În caz că te întrebi ce fac eu cu toate aceste cărți populare care m-au dezamăgit, să știi că le duc la shop my library. Momentul evenimentul este amânat (până se liniștesc apele) însă ca să știi sigur că afli la timp despre următoarea ediție, abonează-te la Book Bites, newsletter-ul meu bilunar despre cărți și obiceiuri de lectură. […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe