Acasă Cărți dragiBookhauls Bookhaul: octombrie 2016

Bookhaul: octombrie 2016

de andreeachiuaru
5 comentarii

După o luuuungă pauză în care nu am mai făcut un bookhaul, mi s-a făcut dor. Inițial, scriam despre cărțile noi în Jurnal de cititoare de pe Blog pentru sufletÎnsă, o dată cu deschiderea noului blog, cred că ar trebui să vă povestesc aici ce e nou în biblioteca mea. Scopul nu este să mă laud cu achizițiile lunii, ci să interacționăm cât mai mult. Aș vrea să știu ce noutăți v-ați cumpărat voi, de unde și ce recomandări aveți pentru mine. Promit să întorc serviciul legat de recomandări! 🙂

Octombrie 2016 a fost o lună bună în ceea ce privește noutățile de pe rafturile mele. În parte, pentru că am avut din nou timp să colind nestingherită prin anticariate, în parte pentru că am primit multe cadouri literare. În altă ordine de idei, biblioteca mea s-a îmbogățit luna aceasta cu 11 titluri.

*

Special thankies to Nemira!

Prietenii mei de la Editura Nemira mi-au trimis un curier surpriză pe la jumătatea lunii. O selecție de patru titluri alese dintre noutățile lor. E timpul să recunosc și că am fost leneșă și nu am apucat să postez recenzii pentru noutățile de la ei. Până reușesc să revin cu ele, vă spun doar că m-am îndrăgostit irevocabil de stilul lui Julian Barnes.

Ce mi-a trimis Nemira? Un roman ale cărui dimensiuni mă sperie puțin. De regulă, citesc mai mult în mijloacele de transport decât acasă. Nu prea știu cum voi putea căra În noaptea timpului de Antonio Molina. Asta nu înseamnă că nu sunt super entuziasmată. Probabil voi aștepta ceva zile (mai) libere în care să pot citi în tihnă. De asemenea, în colet erau și două cărți de non-ficțiune despre care nu apucasem să aflu: Nu veți avea ura mea și Cu ultima suflare de Paul Kalanithi. Și, să nu uit de Un an de studiu de Anne Wiazemski – carte care presimt că va fi pe gustul meu (citisem o recenzie acum câteva luni).

*

Scotoceli prin anticariate și grupuri de vânzare de cărți

După o vară în care nu am colindat prea mult anticariatele, octombrie m-a prins cu mult drag de carte. Așa am dat peste Pe drum de Jack Kerouac la prețul de 8 lei într-un anticariat de pe Magheru. Știam despre carte de ceva vreme. Doar că, având în vedere prețul bun, am cumpărat-o acum.

Grupurile de vânzare de cărți sunt locuri în care găsesc mereu cărți în stare foarte bună. De regulă, la prețuri mai mici decât în librării/anticariate. Deși sunt persoane care scad doar câțiva lei din prețul de librărie, găsești și cărți până-n 20 de lei. Luna aceasta m-am ales cu Necredincioasa de Ayaan Hirsi Ali.

*

Cadouri, cadouri, cadouri

Încă nu a venit Crăciunul și nici ziua mea nu a fost. De când sunt o #booklettagirl am parte des de surprize literare din partea Rusandei Cojocaru – fondatoarea Bookletta. Astfel, luna trecută mi-a pus #fatapecarte. Ea și Victor Miron (omul din spatele campaniei #cartilepefata). Și, tot de la Rusanda, am primit cadou un exemplar dintr-o altă carte a lui Victor Miron – Trai în doi (pe care am devorat-o în metrou, în drum spre casă, chiar în aceeași zi).

cărțile pe față

   

3, 2, 1… Kilipirim!

Așteptam cu mare entuziasm Kilipirimul de toamnă. Din experiențele anterioare, m-am întors cu plasele pline de cărți. Pe scurt, Kilipirim este un târg de carte unde edituri mari aduc cărți cu mici defecte sau cu reduceri foarte mari. Starea cărților este, în general, de anticariat.Găsești și cărți noi, însă. Prețurile încep de la 5 lei și nu sar de 25 – 30 de lei chiar dacă vorbim de colecții cu prețuri mari în librării. Noutățile editurilor au în general reduceri de 20 – 30% (ca la târgurile mari de carte).

Am fost puțin dezamăgită anul acesta. Oferta Humanitas nu mi-a surâs prea tare. Asta după ce anul trecut, la același târg, am achiziționat vreo cinci titluri din colecția Raftul Denisei la prețuri de 10 lei/bucata. Am găsit, totuși, Întoarcere în secolul 19 de Ioana Pârvulescu într-o ediție mai veche pe care am plătit doar 10 lei.

Editura Nemira avea, în schimb, reduceri mari. De acolo mi-a luat Niveluri de viață de Julian Barnes cu 5 lei. Și Christine de Stephen King cu 10 lei. Erau multe cărți de Stephen King, Julian Barnes și ceva sf-uri la prețuri de 10 – 15 lei, însă m-am abținut pe cât posibil.

*

și poza de grup…

ce e nou în bilioteca mea

 

Voi ce noutăți ați adus în bibliotecă în octombrie? Ce titluri îmi recomandați?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

5 comentarii

Gaudeamus 2016: noutăți care mi-au atras atenția – UnBlogDeIdei 17 noiembrie 2016 - 9:53

[…] Cu Editura Nemira lucrurile sunt ceva mai simple. Eu nu citesc literatură sf & fantasy așa că lista se scurtează considerabil. Am însă un crush pe colecția Babel și, recent, am observat că au lansat niște titluri de non-ficțiune foarte interesante. Oh da, și Julian Barnes! Ăsta-i primul autor la care mă gândesc că vine vorba de Nemira. Concluzie? ”Zgomotul timpului” este cartea care îmi face cel mai tare cu ochiul. Și, tot din colecția Babel, dacă ajungeți la standul editurii, aruncați o privire și după ”În noaptea timpului”. Din fericire, eu am primit-o deja împreună cu alte noutăți de la editură despre care v-am povestit aici. […]

răspunde
Dela Iovan 1 noiembrie 2016 - 22:06

Lectura placuta!!!!!!…..din pacate nefiind momentan in Rom reusesc sa citesc in romaneste doar din grupul facebook Gutenberg 2 unde fac download,deci multumesc tuturor de acolo cu aceasta ocazie……in rest citesc in spaniola sau engleza…..seara frumoasa!!!!!

răspunde
Andreea Chiuaru 3 noiembrie 2016 - 10:13

Este o variantă, bineînțeles! Eu recunosc, cumpăr foarte mult de prin anticariate, așa cum scriam și în articol. Și, de asemenea, am multe sponsorizări.

răspunde
ioana alexandra 1 noiembrie 2016 - 21:10

Interesante toate cartile, sa le citesti cu placere si abia astept recenziile.
Cu ultima suflare vreau si eu sa o citesc, am auzit ca este foarte emotionanta si imi plac cartile de genul. Eu iti recomand trei carti fenomenale de la Nemira care fac parte din Trilogia Balcanica. Mie mi-a plecut enorm de mult, posibil sa fie si pe gustul tau daca ai spus ca abia astepti sa citesti Un an de studiu 🙂 Iti las un link catre recenzia primului volum, ca sa iti faci o idee (http://twistinmysobriety-alexa.blogspot.ro/2016/07/recenzie-marea-sansa-de-olivia-manning.html)

Lecturi frumoase !

răspunde
Andreea Chiuaru 1 noiembrie 2016 - 21:35

Mulțumesc pentru recomandare! Ochisem triologia la Kilipirim, însă eram până în salariu așa că m-am abținut. În orice caz, mulțumesc pentru recenzie. Mă gândesc și poate le comand!

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe