Acasă Călătorii Brașov coffeeshops. Unde am băut cafea bună în Brașov

Brașov coffeeshops. Unde am băut cafea bună în Brașov

de andreeachiuaru
2 comentarii

În weekend am fost la Brașov și mi-am propus să testez câteva cafenele de specialitate din oraș. Deși într-o perioadă mergeam des în Brașov, acum câțiva ani, când soțul meu locuia acolo, iar noi aveam o relație la distanță, parcă nu erau atât de multe. Sau doar nu eram eu așa pasionată de cafea, e și asta o posibilitate.

Am pornit de la recomandări pe instagram, unde cele mai menționate au fost NOLA și @croitoriadecafea. Însă cum planul de acasă nu se pupă mereu cu ce ajungi să faci, am descoperit și altele faine. Inițial voiam să scriu o postare pe instagram, dar mi-am dat seama că întrec limita de caractere și tot mai am de zis. Așa că s-a născut acest articol despre Brașov Coffeeshops testate de noi.

Brașov Coffeeshops – unde am ajuns până la urmă

La @bookcoffee.ro care m-a atras prin nume. N-aveam cum să ratez eu o cafenea a cărei nume conține „book”.

La @ch9specialitycoffee pentru că eram fix vis-a-vis de airbnb-ul în care am stat, lângă Biserica Neagră.

Apropo de airbnb, dacă nu aveți cont și vă place cazarea unde am stat noi (sau alte), vă puteți face cont de aici și aveți 200 ron reducere. Discountul e valabil doar pentru new memebers. Și fix 200 de lei a costat o noapte de cazare la Charming Vintage Apartment unde am stat noi. Care e charming, dar cam întunecos. Eu am venit cu multe idei de poze, dar mi-au ieșit prea puține dintre ele. Dar ca localizare e o super alegere (deși nu ai view către nimic, pozele induc puțin în eroare). Discountul e valabil oriunde în lume, așa că, dacă ai chef să mai citești despre alte vacanțe de-ale noastre, vezi și secțiunea de călătorii de pe blog.

Apoi am fost la @kafea.

Și până să plecăm ne-am oprit și la @croitoriadecafea.

Dar să le luăm pe rând.

Book Coffee Shop – noua mea cafenea favorită în Brașov 

Nu m-am simțit niciodată așa bine primită undeva. Practic mai bine de jumătate din timpul petrecut la terasă am stat de vorbă despre cafea, am pus ce întrebări mi-au trecut prin cap și am asistat la o demonstrație live de extracție de cafea cu o lampă cu halogen. Apoi am degustat cafea, am avut live demo cu simțit note în cafea și am aflat că ei lucrează doar cu branduri locale.

Din păcate despre cafea nu știu să vă zic așa multe, pentru că am băut-o aproape rece. 🙂 Dar merită o vizită pentru ospitalitatea de care dau dovadă. Din punct de vedere al ospitalității, sunt #1 pe lista cu Brașov Coffeeshops (din ce am testat până acum, firește).

Eu vreau să mă întorc ca să facem împreună un material despre cafea, vă dau mai multe detalii când va veni momentul.

Dincolo de cafea au și bere artizanală. Alex al meu e genul „o cafea dimineață cât să mă trezesc” și dacă ieșim după-amiază preferă o bere rece. Dacă e și ceva ce n-a mai încercat cu atât mai bine. La Book Coffee Shop a băut Berea Mustață, o bere locală din Brașov.

De încercat și biscuitele cu ciocolată de la Cuptorul lui Robert, tot din Brașov. Foarte bun și cu foarte multă ciocolată. Plus câțiva fulgi de sare presărați pe deasupra.

biscuit de la Cuptorul lui Robert, Brașov

Vreau să mai adaug ceva: au prețuri foarte bune pentru o cafenea de specialitate. Și știu asta pentru că le tot iau la pas pe cele din București. Dar și pentru că Alex și-a aruncat ochii pe meniul de la „La Ceaun” unde am mâncat duminică și mi-a spus că la ei berea Mustață e 17 lei (în loc de 11 lei, cât e la Book Coffee Shop).

P.S: poza de la început de articol e tot de la Book Coffee Shop

CH9 – latte art și view superb

Când am cerut recomandări pentru Brașov Coffeshops, a avut și ch9 câteva voturi. Eu voiam însă să merg la Nola, pentru că a fost mult mai votată. Însă când am ajuns la cazare am văzut că CH9 e fix vis a vis și am luat-o ca pe un soi de semn. Glumesc, firește, pur și simplu sunt incapabilă să mă deplasez 600 de metri fără să-mi beau cafeaua și m-am oprit cât mai aproape de cazare.

Dacă intrați pe contul lor de instagram o să vedeți un latte art grozav. Mă refer la toate desenele acelea făcute în spuma de lapte. Însă din păcate în perioada pandemiei servesc exclusiv la pahar. Și cu toate că mi-au făcut un latte art minunat (vezi pozele), ar fi arătat clar mai bine în cană.

de la CH9

Mi-a mai plăcut și că m-au chemat să aleg (pe mirosite) ce cafea vreau. De obicei pe unde m-am plimbat eu prin București oamenii te întreabă dacă vrei mai intensă, mai aromată etc. Pe mine mă ajută pentru că tot gustând și mirosind simt că-mi pot face un soi de cultură generală și pot înțelege ce-mi place mai mult.

Adaug totuși că prețurile sunt puțin mai mari. Sunt chiar lângă Biserica Neagră, înțelegem de ce. Și au view fain. Și cafeaua e bună. N-am nimic de comentat, mi-a plăcut totul, de fapt.

view de pe terasa CH9

Lui Alex i-am luat un V60 care nu i-a plăcut. A fost vina mea aici, el e genul espresso scurt sau espresso dopio (deși pune zahăr și strică tot gustul, bleah!).

Mi-am luat și un croissant care nu a prea fost ce trebuie.

Kafea – cafea la prețuri mai mici pentru cei nepretențioși

Kafea a fost tot pe strada unde am stat, puțin mai sus. Nu voiam să ne oprim neapărat, dar Alex voia un espresso (după experiența v60 de la CH9). Și cum eu mai pot întotdeauna o cafea, mi-am luat un cappuccino.

Au prețuri foarte bune, dar din punctul meu de vedere nu prea se compară în lista asta cu CH9 și Book Coffee Shop. Sunt mai degrabă la nivelul 5togo. 5togo e un brand care mie îmi place, e affordable și-mi iau des când beau cafea doar as a habit. Dar nu are nici intensitate, nici vreun gust deosebit.

Pe de altă parte, Alex al meu zice că lui i-a plăcut espresso dopio pe care și l-a luat. Cappuccino al meu a fost mai degrabă un soi de latte (foarte mult gust de lapte, nu se simțea cafeaua de el și nici textura nu prea era ce trebuie).

Ca să vă faceți o idee de prețuri: am dat pe un espresso dopio și pe un cappuccino cât am dat pe un cappuccino la CH9.

Dacă ar fi să fac o listă cu Brașov Coffeeshops cu prețuri ok unde poți să și rămâi să bei o cafea, însă, i-aș trece în față pe cei de la Kafea.

Croitoria de cafea – pentru instagram lovers 

O să râdeți, dar la Croitoria de cafea am mers cu scopul să-mi fac o poză. Mi-am luat un cold brew pentru că eram în întârziere, voiam să ajungem la gară să prindem trenul și mi-am zis că beau mai ușor un cold brew în mișcare decât un cappuccino. Plus că deja se făcuse destul de cald.

Mi-a plăcut tare vibe-ul și când mă întorc la Brașov e prima pe lista de explorat. Din păcate ei nu au terasă, dar o băncuță în fața cafenelei care e ocupată de obicei.

M-a lăsat cu un gust amar faptul că, deși am rugat o doamnă să mă lase să mă așez un minut ca să fac o poză pentru blog și a fost foarte drăguță să mă lase să fac asta, domnișoara/doamna care stătea lângă (nu erau împreună) mi-a făcut observație ca unui copil că mă urc cu picioarele pe băncuță. Deși nu, nu făcusem asta. 🙂 De obicei mă simt oricum stânjenită când merg undeva să-mi fac poze pentru blog sau pentru instagram, genul acesta de atitudine nu prea ajută.

Daaar poate data viitoare mă întorc și e mai liber. Și-mi iau și un cappuccino.

Mai aveți recomandări de Brașov coffeeshops pe care le-am ratat? 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Irina Dicu 16 august 2020 - 19:42

super useful 🙂 good job!

răspunde
andreeachiuaru 21 august 2020 - 14:44

mă bucur că e de ajutor, updatez cu partea a doua imediat ce mai am drum și ședere mai lungă de câteva zile în Brașov

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe