Acasă Cărți dragi 5 cărți de citit toamna asta în drum spre birou/facultate

5 cărți de citit toamna asta în drum spre birou/facultate

de andreeachiuaru
0 comentariu

Dacă ești în căutarea unei liste de cărți de citit toamna asta, ai nimerit unde trebuie. De altfel, m-aș bucura să îți placă recomandările mele.

De regulă, mă bucur să văd oamenii citind în metrou sau în mijloacele de transport în comun indiferent de genul pe care îl abordează. În ceea ce privește lecturile mele, lucrurile stau puțin diferit. Fug de cărțile foarte lungi sau care se citesc greu.

La fel de tare prefer volumele de proză scurtă în locul romanelor, căci urăsc să-mi întrerup lectura. O altă regulă pe care o respect este că nu încep romane cu mult mister dacă știu că nu am timp să citesc și în afara „plimbărilor” birou-acasă și retur.

Și, nu în ultimul rând, prefer cărțile ușoare (și la propriu). Uneori e o misiune de-a dreptul dificilă să citești o ediție hardcover a unei cărți de peste 500 de pagini când nu prinzi loc jos.

V-am pregătit o listă cu cinci cărți de citit toamna asta. Dimineața și seara, în drum spre și de la birou/facultate/școală.

 

1. Fata care citea în metrou

O lectură ușurică, numai bună de citit dimineață, pentru că lectura curge frumos, iar povestea te prinde. S-ar putea să te și regăsești, mai ales dacă ai obiceiul de a trage cu ochiul la ce citesc vecinii tăi de metrou. Ah, da, și dacă ai obiceiul să recomanzi cărți spontan oamenilor pe care îi cunoști. Cartea a apărut recent la Editura Nemira și o puteți cumpăra de aici sau de aici. Dacă ar fi să merg mai departe, aș spune că nu întâmplător e prima recomandare din lista de cărți de citit toamna asta.

Despre asta vă voi povesti mai multe într-o recenzie viitoare, deci stați pe-aproape (sau, și mai sigur, abonați-vă la newsletter).

2. Viața secretă a marilor scriitori

Vă spuneam mai sus că mie nu-mi place să citesc opere ale scriitorilor clasici în metrou pentru că nu mi se pare că se potrivesc contextului. Lucrurile stau cu totul diferit când vine vorba de a citi despre scriitori clasici. Zilele astea am purtat în geantă „Viața secretă a marilor scriitori”, o lectură savuroasă și tare utilă. Unde mai pui că e împărțită în mici paragrafe așa încât, oriunde ți-ar fi întreruptă lectura, nu va fi deloc dificil să o reiei. Cartea a apărut prin vară la Editura Art și o găsești aici sau aici.

Și despre această carte voi scrie mai multe, doar că săptămâna viitoare.

3. Sfaturi al naibii de bune pentru oamenii talentați

Deja v-am povestit despre ea, aici. Dacă v-a scăpat recenzia și nu aveți chef/timp să citiți, vă pot spune, pe scurt, că e o lectură bună pentru studenții din comunicare (sau oamenii la început de drum din domeniu). N-am avut vreo revelație citind-o, dar rămâne o carte bună de citit în metrou, pentru o doză de inspirație. O găsiți aici sau aici.

4. Așteptându-l pe Bojangles – Olivier Bourdeaut

Revenind la povești – uneori avem mai multă nevoie de ele decât ne place să recunoaștem, vă recomand o cărțulie publicată la început de 2017. Se citește repede și te prinde ca într-o vrajă. Ai grijă doar să nu uiți la ce stație trebuie să cobori, mie era să mi se întâmple asta! O găsești aici sau aici.

5. Sparge tiparele – Seth Godin

Tot din categoria inspirație recomand cărțile lui Seth Godin, în frunte cu „Sparge tiparele”. Pentru conținut, dar și pentru formatul de buzunar pe care poți să-l citești chiar și din cele mai incomode poziții posibile. Despre carte am scris în articolul cu titluri care m-au ajutat la licență. O poți cumpăra de aici sau aici.

 

 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe