Acasă Alte ideiBlogging & social mediaInstagram Cărți de citit vara recomandate de comunitatea mea de pe instagram

Cărți de citit vara recomandate de comunitatea mea de pe instagram

de andreeachiuaru
6 comentarii

Cărți de citit vara – cum le diferențiem?

Nu știu cum sunteți voi, dar eu când mă gândesc la cărți de citit vara, îmi vin în minte automat cărți ușoare, relaxante, care să mă destindă. Mă gândesc la acele cărți pe care le poți citi cu plăcere la plajă, dar la fel de bine și în tren. Pentru că am vorbit în diferite ocazii despre fiecare dintre cărțile pe care le-aș pune eu în lista asta, am dat cuvântul unor oameni faini din comunitatea mea de pe instagram.

Link-urile către fiecare carte le-am inclus chiar pe titlurile menționate. Am pus, în fiecare caz, prețul cel mai mic în momentul în care am făcut eu căutarea.

Cărți de citit vara recomandate de bookstagrammers pe care îi urmăresc eu

Pentru că aveam o listă luuungă am împărțit articolul în două părți; cărți recomandate de bookstagrammers care îmi plac și pe care i-am abordat în privat și cărți recomandate în cadrul postării de aici.

Numele Vântului de Patrick Rothfuss (recomandată de @vampressbathory)

Un fantasy fenomenal, o călătorie epică presărată cu învăţături filosofice şi percepte morale de viaţă. Numele vântului le are pe toate. De la personaje bine conturate la mituri, regi, dragoni, magie, maeștrii, ucenici, fiare fantastice, povestiri frumoase și orice alt ingredient care ne face să ne îndrăgostim de seriile fantasy. Merge la fix cu o limonadă rece.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vampress B (@vampressbathory) on

Un bărbat pe nume Ove de Frederik Backman (recomandată de @shereads__books

Ove are umor, e simpatic prin atitudinea lui mereu morocănoasă și e un personaj tare reușit. Pe cât e de voluminos romanul Un bărbat pe nume Ove pe atât de ușor se citește. E o carte relaxantă, scrisă pe înțelesul tuturor. Dincolo de asta, Backman a reușit să îmbine multe teme în cartea asta: prietenia, iubirea, tristețea, pierderea unei persoane dragi.

Magicianul de John Fowles (recomandată de @mihaelamotreanu)

Când aud de cărți de citit vara merg direct cu gândul la plajă, călătorii și leneveală, iar Magicianul se regăsește perfect în acest context, pe lângă faptul că e un roman musai de citit într-o viață de om. Când am citit Magicianul m-am simțit alături de Urfe, în insulele grecești, privind de pe terasa Magicianului spre marea întinsă. E o carte despre cunoașterea lumii, a oamenilor și despre cunoaștere, în general. Dacă ar fi să folosesc un singur cuvânt pentru cartea asta, atunci aș spune clar fascinantă.

Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți (recomandată de @matees_andreea)  

O carte subțirică, de nici 150 de pagini, Vorbește-le despre regi, bătălii și elefanți este perfectă pentru o lectură rapidă sau de cărat în călătorii. E o călătorie în timp (început de secol XVI) într-o destinație de vacanță (actualul Istanbul) cu Michelangelo. O recomand pentru sensibilitatea în scriitură și pentru că reușește să te cucerească ca cititor și să te facă să-ți dorești o călătorie în Orient.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Dalia (@matees_andreea) on

Ce a lăsat în urma ei (recomandată de @martipaan)

Ce a lăsat în urma ei este o carte foarte bine scrisă, are un limbaj accesibil și este scrisă din două perspective: Clara și Izzy. Cele două povești de viață sunt cumplit de răvășitoare și te aduc, în anumite pasaje, în pragul disperării. Este o carte emoționantă și frumoasă, dar în același timp este și o lectură dură și dureroasă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Fox/Chinchilla mother (@martipaan) on

Love, Rosie de Cecelia Ahern (recomandată de @laviniareads)

Love, Rosie este o carte care se citește pe nerăsuflate. Merge cu un pahar de vin sau limonadă. Da, Alex și Rosie îți vor scoate fire albe. Dar vei crește cu ei, vei suferi cu ei, vei țipa cu ei, vei fi frustrată, vei plângă și îi vei urâ preț de câteva pagini. Dar, hei, partea bună este că poți să suferi de două ori: întâi citind cartea, apoi urmărind filmul! Sau asta era partea rea? O recomand tuturor cititorilor, indiferent de vârstă.

Cărți de citit vara recomandate de urmăritorii mei

Ador să schimb perspectiva și să fac postări în care să-i invit pe cei care mă urmăresc să-mi recomande cărți. Am selectat doar câteva dintre ele (pentru că vreau totuși să iasă o listă care poate fi citită într-o vară), însă pe celelalte le puteți vedea dacă dați click pe postare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by full-time reader 📚 (@andreea_chiuaru) on

Un nou început de Kristin Hannah (recomandată de @citesc_cu_sufletul)

Coperta cărții Un nou început mă duce cu gândul la o vară frumoasă și călduroasă, cu toate că mare parte din acțiune se petrece în nesfârșita și neînduplecata iarnă din Alaska. Este o carte despre supraviețuire, despre dragostea dintre mamă și fiică, despre legăturile tumultuoase de familie și iubire toxică, despre sălbăticia din natură și din sufletele oamenilor, despre cum poate războiul să distrugă unii oameni, dar și despre cum îi unește pe alții.

Iubire cu i mic de Francesc Miralles (recomandată de @emma.carti.cafea.citate)

Atât Iubire cu i mic, cât și continuarea, Wabi-sabi sunt două cărți simpatice, se citesc ușor, numai bune de luat într-o zi pe plajă.

Insula de Elin Hildenbrand (recomandată de @gabs.insc)

Insula de Elin Hildenbrand – e lectura perfectă de vară din punctul meu de vedere. O mamă și cele două fiice ale sale se retrag în cabana familiei de pe o insula de lângă Nantucket, și își vindecă împreună rănile. E o poveste foarte frumoasă, are și mister, și suspans, și dragoste. Eu am citit-o la începutul anului și pe parcursul lecturii mă gândeam ce bine ar fi mers cartea asta pe șezlong, la plaja.

Regina și cu mine de Sue Townsend (recomandată de @oanamaria.roman)

O carte cu un vibe fain de vară este pentru mine Regina și cu mine de Sue Townsend. Este super funny și caldă și prezintă un caz foarte neobișnuit. Este gândită povestea de viață a reginei Angliei, Elisabeta a II-a, care este forțată să părăsească casa regală și să se mute ca o britanică oarecare într-o locuință socială, între oamenii de rând. Bineînțeles, alături de ea îi vei întâlni în aceeași situație și pe prințul consort, pe Charles, Diana, pe regina mama, un pic șuie, pe sora ei, dar si pe fata sa, prințesa Anne. Și toți la grămadă trebuie să înfrunte noua viață și sa trăiască fix cum trăiesc englezii de rând. O carte cu o poveste fictivă minunată ce abundă în umorul britanic atât de cunoscut. O recomand!

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

6 comentarii

Cărți de citit toamna recomandate de comunicatea mea de pe instagram 31 august 2019 - 12:27

[…] câteva luni i-am rugat pe oamenii cu care interacționez des pe instagram să recomande cărți perfecte pentru vară. A ieșit o listă super, așa că am repetat povestea și pentru septembrie. Cadoul meu pentru voi […]

răspunde
Eugen 14 iunie 2019 - 9:39

Cafeaua de după…, Doina Popescu-Brăila

răspunde
anasylvi 15 mai 2019 - 11:37

Numele vantului, Un barbat pe nume Ove si Iubire cu “i” mic le recomand si eu cu incredere. Printre altele, as recomanda si Casa de la Marginea Noptii, de Catherine Banner. O poveste minunata desfasurata de-a lungul unui secol, pe o insula mediteraneana, intre luminile Europei si intunericul marii intinse. Povestea familiei Esposito si a celorlalti locuitori ai insulei, trecand prin razboaie si crize, dar si momente de gratie miraculoasa, va va incanta fara doar si poate. Las si un link cu articolul scris de mine, pentru ceva argumente in plus: https://adropofinspiration.wordpress.com/2019/04/18/casa-de-la-marginea-noptii-catherine-banner/

răspunde
andreeachiuaru 17 mai 2019 - 7:42

Casa de la Marginea Nopții mi-a mai fost recomandată, dar nu știu de ce am (încă) o reticență. Cred că e doar pentru că sunt în perioada în care citesc multă non-ficțiune așa că tot ce citesc din categoria ficțiune vreau să fie foarte foarte bun așa că merg la sigur, cu autori pe care i-am mai citit etc. Dar pare o idee bună pentru o vacanță în Italia și mă bucur că mi-ai amintit de ea. 🙂

răspunde
anasylvi 17 mai 2019 - 8:42

Cu placere!

răspunde
Ioana Soare 14 mai 2019 - 10:28

Oh, ce multe idei am găsit în articolul ăsta! Recomand și eu Insula de Elin Hildenbrand, e prima care îmi trece prin minte când vine vorba despre cărți de vară.

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe