Acasă Cărți dragi Cărți în loc de flori – 5 motive să cumperi o carte în locul unui buchet

Cărți în loc de flori – 5 motive să cumperi o carte în locul unui buchet

de andreeachiuaru
1 comentariu

Să aduci cărți în loc de flori la nuntă e un trend în creștere. Eu știu cel puțin 3 nunți la care invitații au înlocuit florile cu romane. Deși poate părea excentric, ideea de a aduce cărți în locul florilor e una foarte practică și am să-ți explic de ce. Am extins de dragul exercițiului și al imaginației și la alte situații. Pentru că eu, recunosc, nu m-aș supăra dacă toată viața de acum înainte aș primi cărți în loc de flori.

O carte nu se „ofilește” și poate fi privită și peste ani

Dacă ar fi să aleg un singur motiv pentru care i-aș spune cuiva să-mi aducă cărți în loc de flori (la nuntă, dar și la o aniversare sau o sărbătoare) acesta ar fi. Cărțile pot fi păstrate ani întregi (dovadă bibliotecile bunicilor și ale părinților). Florile, oricât de rezistente, vor rezista cel mult o săptămână. Mi se pare foarte interesantă ideea de a mă bucura de o carte peste ani. E ceva ce nu pot face cu un buchet de flori, oricât de tare m-ar impresiona în ziua cu pricina.

Pe o carte poți lăsa câteva cuvinte care pot fi citite iar și iar

Îmi poți spune că și unui buchet de flori îi poți atașa o cartolină. Da, dar nu e același lucru. De ce spun asta? Pentru că o carte o păstrezi ca atare în bibliotecă, în timp ce nu știu câți oameni mai păstrează felicitări și altele asemenea. Eu una păstrez doar foarte rar, recunosc. În plus, poți merge cât de departe vrei cu asta. Poți lăsa un gând simplu pe prima pagină sau poți împânzi cartea cu bilețele. Poți scrie ceva emoționant care să aducă bucurie chiar și peste ani. Îmi și imaginez ce fain trebuie să fie să iei peste 3 ani o carte din bibliotecă și să descoperi în ea un gând frumos de la cineva apropiat.

Poți să te „joci” cu titlul și să faci o dedicație indirectă sau o mărturisire

Eu una aș face asta! Titlul unei cărți poate fi o mărturisire frumoasă. I-ai putea spune cuiva Să nu mă părăsești. Sau ai putea să acorzi titlul de Prietena mea genială prietenei la care ții. E ceva ce nu poți face niciodată cu un buchet de flori, poate doar dacă alegi florile sau culorile după anumite semnificații. Imaginează-ți doar că ai putea să dăruiești Cea mai frumoasă carte din lume sau Puritate.

S-ar putea ca la final să fie chiar mai ieftin

Dacă ești o persoană mai pragmatică sau doar te gândești de ce ar merita să-ți bați capul să alegi o carte când poți lua un buchet de trandafiri roșii, am un argument și pentru tine. S-ar putea ca o carte în limba română să fie mai ieftină decât un buchet cu 7 trandafiri. Chiar și dacă te oprești în prima librărie care îți iese în cale și o cumperi la preț întreg, vei găsi cu siguranță o carte bună până în 35 de lei. Sau, dacă vrei, o poți comanda, mai ales că librăriile online au mereu promoții.

Tu ai dărui cărți în loc de flori unei femei dacă asta ar face-o fericită?

Arată-le și prietenilor:

1 comentariu

5 scriitori români de citit în 2020 - lista mea de lectură | Blog de idei 5 aprilie 2020 - 20:54

[…] bibliotecă. Am trecut-o pe lista cu idei de cărți pentru invitații de la nunta mea (pentru că am cerut tuturor cărți în loc de flori) și am primit-o de la o prietenă foarte […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe