Acasă Bookhauls Gaudeamus & Black Friday 2018. Ce cărți noi am în bibliotecă

Gaudeamus & Black Friday 2018. Ce cărți noi am în bibliotecă

de andreeachiuaru
4 comentarii

Adaug cărți noi în bibliotecă cu orice ocazie. E drept, cumpăr masiv doar în noiembrie și în mai. O dată de Gaudeamus, a doua oară de Bookfest. Însă anul acesta Gaudeamus și Black Friday s-au intersectat, iar eu nu am putut să nu dau și două comenzi la titluri care aveau reduceri faine.

Cum a fost la Gaudeamus 2018

Gaudeamus 2018 m-a prins nepregătită. Da, avem lista de cărți noi pe care voiam să le cumpăr. Însă uitasem cât de aglomerat e sâmbata la târg. Și fix atunci m-am gândit să ajung. În planul inițial, era să fac multe instastories. În realitate, a fost teribil de cald (pentru că m-am îmbrăcat pentru vremea de afară, nu cea de la târg) și foarte aglomerat.

Nu mă înțelegeți greșit. Iubesc să văd mulți oameni la un târg de carte. Însă urăsc aglomerația în general. Iar când vine vorba de filmat/făcut fotografii, chiar nu mă simt confortabil să pândesc un moment liber.

Așa că am filmat abia acasă (în premieră!). Însă am zis să vin și cu un articol de pe blog. Dacă vă e mai ușor să vă uitați la clipuri, le găsiți pe instagram, în reperul „Gaudeamus 2018”. Am povestit acolo despre toate aceste cărți noi pe care le-am adus acasă.

Cărți noi de non-ficțiune de la Gaudeamus 

Am început de miercuri să adun cărți noi de non-ficțiune. Prima dată am trecut pe la Editura Litera pentru că îmi doream foarte mult autobiografia lui Michelle Obama. Cartea e deja în curs de citire și o să scriu despre ea săptămâna viitoare.

Cărți noi de la Editura Publica

Prima mea oprire de sâmbătă a fost la standul Editurii Publica. Asta pentru că voiam foarte mult să fac cunoștință cu echipa. Eu colaborez deja de ani buni cu editura, însă nu știam și oamenii de acolo. Asta dacă nu pun la socoteală schimbul de mail-uri.

Editura Publica este editura mea favorită când vine vorba de cărți business oriented. Și, cu toate că am trecut pe la ei cu gândul de a răsfoi cărți noi de la stand, m-am trezit că am plecat acasă cu multe alte tituri. Eu iubesc când oamenii din edituri îmi recomandă titluri. Pentru că ei le știu (mai) bine și aproape întotdeauna mă nimeresc.

Așa se face că mi-am luat Factfulness și Povestea originilor – două cărți de pe wishlist. Factfulness care mă aștept să-mi aduc aminte de lecturile de la facultate și pe care, așa cum se prezintă, aș cam introduce-o în bibliografia de la Jurnalism. Rămâne să văd. Povestea originilor pentru că n-am citit niciodată ceva de pe lista lui Bill Gates care să nu-mi placă tare, dar tare mult.

Dar am primit și Când și Ecuația fericirii două cărți pe care le păstrez pentru luna ianuarie, când am mereu poftă de lecturi care să mă inspire și să mă motiveze.

Și tot de la Publica m-am întors cu biografia lui Freddie Mercury. Not a fan, recunosc, dar curiozitatea există totuși, așa că nu-mi strică puțină aprofundare. Însă aș vrea mai întâi să văd câteva review-uri ca să-mi dau seama cât de bună e.

Singura carte de la Editura Vellant

La Vellant mi-am propus din start să mă opresc pentru că voiam tare mult reeditarea cărții Omul în căutarea sensului vieții. E pe lista mea de o viață și singurul motiv pentru care nu o cumpărasem e că nu-mi plăcea deloc, dar deloc, ediția veche. Snobism de cititor, dacă vreți, dar pentru cărțile importante chiar vreau un design pe măsură.

Cărți noi de la Editura Art

Din categoria non-ficțiune, de la Art mi-am dorit foarte mult Viața secretă a marilor artiști. Practic, este o versiune axată pe artă a cărții Viața secretă a marilor scriitori. Cea din urmă mi-a plăcut extrem de mult și chiar am inclus-o pe listă cu cele mai bune cărți citite în 2017.

În ceea ce privește o apariție puțin mai veche, trebuie să menționez Dicționar de idei primite de-a gata. Este din colecția Clasici ilustrați și este una dintre finalistele în competiția Cele mai frumoase cărți din România. Puteți alege și voi cartea favorită dintre finaliste, pe site-ul lor.

Cărți noi de ficțiune de la Gaudeamus

Cărți de la Editura Nemira

Tot de miercuri am început să adun și cărți noi de ficțiune. Prima oprire a fost la Editura Nemira. În treacăt fie spus, eu aveam deja Femei în știință și O zi de decembrie care au fost printre cele mai căutate cărți de la târg. Apropo de O zi de decembrie puteți câștiga un exemplar aici.

Mi-am luat, așadar, cele două cărți pe care le aveam în wishlist: Piramida și O logodnă foarte lungă.

Piramida este cartea unui autor român. M-a atras tare mult intriga pentru că mi-a adus aminte de filmul The Words. Sper ca scriitura să fie pe măsură.

O logodnă foarte lungă este un roman de dragoste despre căutarea unui logodnic pierdut în război. De regulă, îmi plac romanele de genul acesta. E motivul pentru care mi-am dorit foarte mult cartea.

Cărți de la Editura Art

Cea mai semnificativă oprire din cadrul Gaudeamus a fost la standul Art. Am citit multe cărți foarte bune de la editură, motiv pentru care nu zic niciodată pas recomandărilor Elizei, PR Manager-ul lor.

Încep cu edițiile de colecție. Mai exact, colecția Clasici ilustrați, care e de păstrat în bibliotecă. Mi-am luat Dracula (unul dintre romanele care mi-au plăcut cel mai mult în liceu) și Un caz foarte straniu. Doctorul Jekyll și Domnul Hyde (un clasic al genului noir/mistery).

Urmează colecția Musai, colecție care este printre favoritele mele, deși nu am citit multe cărți de la ei. Din categoria cărți noi mi-am luat Manual pentru femei de serviciu. E un volum de proză scurtă foarte lăudat. Singurul neajuns e că mă așteptam să fie o carte de dimensiuni ceva mai reduse.

Tot din Musai am primit și Simpatizantulla recomandările Elizei. Este cartea care a primit Premiul Pulitzer în 2016. Între timp, autorul a lansat și Refugiații, un volum de proză scurtă, însă am zis să-mi încerc norocul cu romanul, să văd dacă mă prinde stilul.

Și, pentru că tot suntem la Editura Art, vă arăt și cartea pe care i-am luat-o iubitului meu, dar și un roman young din colecția Young Retro pe care l-am primit. Nu intru în detalii pentru că nu știu foarte multe despre niciuna dintre cele două.

Cărți de la Editura Humanitas Fiction

Humanitas Fiction a scos multe cărți noi și foarte faine toamna asta. Eu am remarcat mai multe, însă mi-am cumpărat doar două, din rațiuni de buget: Tatuatorul de la Auschwitz (despre care Mădălina de la Cititori feroce  zice că e cea mai bună carte citită de ea în 2018). Și Promisiunea zorilor pentru că am pus ochii pe ea de când a apărut și pare foarte poetică.

Mi-au mai atras atenția și Scara lui Iakov și Tentația de a fi fericit însă aștept o altă ocazie.

Singura carte de la Editura Polirom

La Polirom aș fi zăbovit mai mult, însă întotdeauna standul lor e mic și aglomerat. În plus, nu-mi place deloc că nu sunt semnalate noutățile cum se cuvine. La o primă privire, însă, am remarcat Splendoare a lui Margaret Mazzantini. Mie-mi place foarte mult autoarea. Am mai citit de ea și Nimeni nu se salvează singur (recenzia aici).

Ce cărți noi mi-am luat de Black Friday

De Black Friday nu mi-am luat noutăți, ci cărți pe care le aveam pe un wishlist mai vechi. Și care au avut reduceri semnificative acum. Vi le-am arătat deja pe instagram, însă las și aici o fotografie. Cărțile din prima poză sunt de pe Libris.ro.

De pe cartepedia.ro mi-am luat Totul este iluminat de Jonathan Safran Foer. Nu era chiar pe wishlist, însă îmi place Foer și vreau să am toate cărțile lui în bibliotecă. Și să le citesc, firește. De Foer recomand Extrem de tare și incredibil de aproape. Pe reading list-ul meu se mai află și Iată-mă.

 

Voi ce cărți noi v-ați luat în ultima perioadă?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

4 comentarii

Bookhaul de la bibliotecă sau ce cărți ți-aș recomanda să cauți acolo 15 martie 2019 - 17:56

[…] trecut ceva vreme de la ultimul bookhaul așa că m-am gândit să vin cu unul nou. Mai exact, un bookhaul cu titluri pe care v-aș […]

răspunde
6 cărți de citit până în 2019 - maratonul de citit al sfârșitului de an 3 decembrie 2018 - 13:43

[…] povesteam în bookhaul-ul de la Gaudeamus că aveam de mult cartea asta pe listă, dar nu mă încumetam să o cumpăr din cauza singurei […]

răspunde
IoanaI 20 noiembrie 2018 - 18:15

Sa te duci sa vezi Bohemian Rhapsody, si dupa aia sa citesti cartea! 😀

răspunde
andreeachiuaru 21 noiembrie 2018 - 14:17

Așa fac! 🙂

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe