Acasă Călătorii 3 cazări superbe perfecte pentru o deconectare de la oraș

3 cazări superbe perfecte pentru o deconectare de la oraș

de andreeachiuaru
0 comentariu

Pentru că v-a plăcut articolul despre cabane la munte, am căutat și alte locații asemănătoare. Din pagină în pagină, am descoperit 3 alte cazări superbe. Din punctul meu de vedere sunt perfecte pentru o deconectare de la oraș, dacă sunteți în căutare de liniște. Unde sunt, ce oferă și cât costă un weekend în doi, în articol.

Valea Verde Retreat (jud. Mureș)

Pentru cei dintre voi care se gândesc încă o drag la verile petrecute la bunici, la țară, Valea Verde s-ar putea să fie locul ideal. Valea Verde este un resort care include mai multe cazări superbe (apartamente și case bătrânești renovate) și promite amestecul între tradițiile locale și viața modernă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valea Verde Retreat (@valeaverde) on

Spre deosebire de un resort clasic, Valea Verde este un „hotel răsfirat” care se întinde pe suprafața unui întreg sat transilvănean. Valea Verde pare să ofere ceva pentru fiecare. Pentru nostalgi, sobe cu lemne și posibilitatea de a închiria case saxone restaurate. Ba chiar și posibilitatea de a cumpăra lapte proaspăt muls, direct de la vecini. Pentru cei care se tem totuși de o întoarcere în timp, acces la wifi, semnal la rețeaua de telefonie mobile și televizor. Pentru cei aflați într-o cură de relaxare, cărți și reviste. Pentru cei mai aventuroși din fire, posibilitatea de a face drumeții.

Cum ajungi la Valea Verde?

În localitatea Cund ajungi ușor cu mașina, cu trenul sau cu avionul. Cele mai apropiate localități (de unde e bine de știut că poți cere contra-cost transfer cu o mașină pusă la dispoziție de resort) sunt Târgu Mureș și Sighișoara (că tot ziceam eu că e de pus pe listă pentru amatorii de călătorit cu trenul). Poți solicita transfer și din București sau Cluj, însă prețurile sunt ceva mai mari.

Cât costă un weekend la Valea Verde?

Un weekend la Valea Verde (cu două nopți de cazare) te poate costa între 150 și 200 de euro, în funcție de apartamentul ales. E bine de știut că unele dintre unitățile de cazare pot găzdui până la 8 persoane și că se închiriază, până pe 15 septembrie cel puțin, exclusiv în regim de demi-pensiune.

Am găsit inclusiv prețurile pentru restaurant și mi-a plăcut mult asta. Un mic dejun costă 9,5 euro, un prânz (cu două feluri de mâncare) 15 euro, iar o cină (cu trei feluri de mâncare) 25 euro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valea Verde Retreat (@valeaverde) on

Dacă vă face cu ochiul Valea Verde, găsiți toate detaliile, la ei pe site.

Green Village Resort (Delta Dunării)

Din Transilvania vă propun să ne mutăm atenția spre un alt capăt de țară: Delta Dunării. Mai exact, într-un resort de 4 stele. Resortul e împărțit în mai multe zone, fiecare cu specificul ei: Egreta, Stârcul Alb, Lebăda și Pelicanul. Dacă ne luăm după descriere, la Green Village găsești ceva pentru fiecare: mâncare tradițională, spa & jacuzzi, cinema & restaurant.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Green Village Resort (@greenvillageresort) on

Green Village este situat în Sf. Gheorge, la „intersecția” dintre Dunăre și Marea Neagră și oferă cazare în

Cât costă un weekend la Green Village?

Prețul camerelor diferă în funcție de zonă. Nu am intrat în detalii pentru fiecare zonă în parte, pentru că la final v-am lăsat link către site, să vă documentați pe îndelete. Pentru un weekend în doi (cu două nopți de cazare) cu mic dejun inclus prețurile pornesc de la 100 de euro (în luna decembrie) și urcă spre 180 de euro. De reținut și că în plin sezon, din ce am înțeles eu, camere se închiriază în regim de demi-pensiune (mic dejun + cină), iar prețul este puțin mai ridicat. (între 125 și 150 euro/noapte/cameră dublă).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Green Village Resort (@greenvillageresort) on

Și la Green Village am găsit meniul pe site. Un mic dejun copios costă 29 de lei/persoană. Un prânz la fel de copios (sau poate și mai și) cu feluri tradiționale costă 165 de lei/persoană. În meniu găsiți și gustări reci (de la 27 de lei), salate (de la 18 lei), platouri reci (de la 50 de lei) și multe altele. Îl puteți studia pe îndelete aici.

Iar despre Green Village puteți găsi mai multe aici.

Hadar Chalet (jud. Buzău)

O locație de vis în inima pădurii, despre Hadar am aflat prima dată de la o prietenă bună. E retras, cu aer curat și tot ce ai nevoie ca să-ți dorești serios să te muți pentru tot restul vieții acolo. Ajungi ușor cu mașina din localitatea Siriu, județul Buzău.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hadar Chalet (@hadarchalet) on

Dacă în cazul Valea Verde vă spuneam că există semnal wifi și la telefon, la Hadar lucrurile sunt puțin diferite. Ei au făcut un scop din a te ajuta să te deconectezi, așa că zona nu are semnal la telefon. Zonele comune au în schimb acces la wifi (în caz că ai făcut vreo poză superbă și nu reziști să nu o postezi pe social media).

Cât costă un weekend la Hadar Chalet?

Poți opta pentru o cameră sau o căsuță zen, așa cum o numesc ei. Costă 380 ron/noapte (preț pentru doi adulți). Dacă vrei puțin mai mult răsfăț, poți alege o cameră premium, la prețul de 450 ron/noapte. De altfel, prețurile urcă până spre 800 de lei pe noapte în funcție de ce îți dorești tu. Însă, din poze, vă spun sigur că toate se încadrează în categoria cazări superbe în care îți vine să rămâi pentru totdeauna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hadar Chalet (@hadarchalet) on

De menționat că poți închiria la Hadar doar cu toate mesele incluse. Astfel, un weekend pentru două persoane costă 1285 ron pentru o cameră standard și urcă până la 2230 ron pentru un penthouse.

Mai multe despre Hadar puteți afla direct de pe site.

 

Ce cazări superbe departe de agitația orașelor mai cunoașteți voi?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe