Acasă My stories Cea mai frumoasă poveste de dragoste din univers

Cea mai frumoasă poveste de dragoste din univers

de andreeachiuaru
0 comentariu

Printre rezoluțiile mele pe 2019 se numără și să fiu mai atentă la toate lucrurile pentru care sunt recunoscătoare și care îmi fac viața mai bunăÎn sensul ăsta, am dedicat o secțiune în bullet journal de tip gratitude log. Vreau să notez aici, de-a lungul anului, diferite lucruri pentru care sunt recunoscătoare. Nu o să fac asta zilnic, poate nici săptămânal. Însă o să o fac de fiecare dată când simt că am un motiv de bucurie.

Însă ideea articolul meu nu a pornit de la aceste pagini din agendă. De alfel, era puțin probabil să vă povestesc despre ele până astăzi dimineață. M-am trezit și, pe masa din bucătărie, iubitul meu, Alex, îmi lăsase un te iubesc scris de mână. Un te iubesc scris în graba dimineții, când tot ce-ți trece prin minte e să nu uiți nimic acasă și să ajungi la timp. Și mi-am dat seama cât de recunoscătoare sunt pentru dragostea asta frumoasă a noastră.

Cea mai frumoasă poveste de dragoste din Univers

De altfel, în 2018 am învățat o lecție importantă: cea mai frumoasă poveste de dragoste din Univers este chiar povestea noastră. Iar noi suntem cei mai fericiți pentru că, la final de zi, suntem împreună. Indiferent dacă în ziua respectivă am fost supărați unul pe celălalt dintr-un motiv prostesc. Sau dacă ne-am gândit măcar în treacăt cât de mult ne enervează un lucru oarecare la celălalt.

Momentul meu de conștientizare s-a întâmplat, în mare parte, datorită cărții Iubește și fii iubit(ă). Însă gândurile au fost de mai multă vreme acolo, sunt absolut convinsă. Știi senzația aia că alții sunt mai fericiți ca tine? Nu o senzație de invidie în adevăratul sens al cuvântului, ci una că l-ai pierdut pe drum pe omul tău și că lucrurile nu merg atât de bine. Eu am experimentat-o, recunosc. Am experimentat-o pentru că am căutat prea mult în exterior, ceea ce se afla în interiorul meu.

Fericirea nu trebuie descrisă neapărat în fața celorlați ca să fie reală

Mi-a luat ceva să înțeleg că, atunci când povestesc cuiva despre motivele mele de fericire, de fapt, ele își pierd din magie. Un te iubesc scris pe o coală și lăsat în bucătărie nu înseamnă poate nimic fără emoția pe care am simțit-o în momentul în care am găsit-o.

De fiecare dată când vorbești cu cineva despre motivele pentru care tu ai o relație de cuplu fericită, pierzi esențialul. La fel și atunci când povestești despre lucrurile care nu te fac atât de fericit. Pentru că, privind de pe margine, o excursie surpriză la Paris e întotdeauna mai valoroasă decât o îmbrățișare venită la final de zi. Doar că nu se pot compara, de fapt.

Cea mai frumoasă poveste de dragoste din Univers este cea care răspunde perfect nevoilor pe care le ai tu în acel moment. Iar omul cel mai potrivit pentru tine nu e cel despre care poți povesti în termenii cei mai laudativi, ci omul care îți oferă puțin din el, de fiecare dată când ai nevoie de asta.

Tu pentru ce ești recunoscător?

Îți propun un exercițiu. Fă-l dacă ai simțit măcar vreodată nesigur că ce trăiești tu e acea poveste de iubire. Notează undeva fiecare lucru bun care ți s-a întâmplat în legătură cu relația ta și felul în care te-a făcut să te simți. Și apoi notează și lucrurile mai puțin frumoase și caută să înțelegi de ce s-au întâmplat.

Făcând exercițiul ăsta, eu mi-am dat seama cât de mult am de fapt. Și că, multe dintre lucrurile dezirabile, așa cum se văd ele din afară, sunt lucruri pe care nu le-am cerut pentru că am avut nevoie. Pentru mine, experiențele astea dezirabile au ținut de o nuntă cât mai rapidă, achiziționarea unei case, mai multe cadouri scumpe. Le-am pus în balanță față în față cu toate lucrurile pentru care sunt recunoscătoare. Știți ce am aflat astfel? Că nu îmi doream cu adevărat nimic din ceea ce am fost uneori lăsată să cred că aș avea nevoie.

Nu există relații perfecte

Ce voiam de fapt să vă spun prin articolul ăsta e că eu nu cred că există relații perfecte. Există doar multă muncă. Și oameni care răspund într-un mod perfect nevoilor celor de lângă ei. Să lăsăm rețetele pentru alte domenii și să ne concentrăm pe noi și ceea ce ne dorim de fapt. S-ar putea să ne dea seama curând că cea mai frumoasă poveste de dragoste din Univers este cea de care ne bucurăm chiar în acest moment.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe