Acasă Instagram 5 conturi de instagram românești dedicate cărților pe care le urmăresc

5 conturi de instagram românești dedicate cărților pe care le urmăresc

de andreeachiuaru
2 comentarii

Instagram e rețeaua mea favorită, fără doar și poate. E drept, îmi place atât de mult și pentru că m-am înconjurat de oameni pe care-i urmăresc cu interes. Lista mea este formată mai ales din conturi de instagram românești, pe diferite nișe. Prefer să urmăresc doar oameni care sunt relevanți pentru mine și sunt zgârcită în a da follow. Mă aștept întotdeauna ca ceea ce îmi apare în feed să fie cât mai potrivit cu ce caut eu, așa că motivul pentru care eu dau follow (conturilor de cărți, cel puțin) e un mix între fotografii frumoase + gusturi literare similare + șansa de a învăța ceva nou de la fiecare dintre acești oameni.

Nu sunt adepta repostării pe stories a conturilor care îmi plac, așa că am făcut o listă. Nu sunt singurele, însă sunt primele care mi-au venit în minte. De ce îmi place fiecare dintre aceste conturi de instagram românești, vedeți mai jos.

@martipaan

Îmi place de Ana ca om și ca prietenă, însă iubesc și contul ei de instagram @martipaan. De fapt, înainte să devenim prietene și să lucrăm împreună pe diferite proiecte, eu o urmăream pentru că-mi plăceau pozele ei.

@martipaan e de urmărit dacă citești genuri diverse, de la thrillere la romance și cauți inspirație pentru viitoare lecturi. Și pentru pozele pe care le face, după cum ziceam și mai sus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Fox/Chinchilla mother (@martipaan) on

@mihaelamotreanu

Pe Mihaela am cunoscut-o la Bookfest, însă îi știam de dinainte contul și îl urmăream. De fapt, sunt mai multe conturi de instagram românești care fotografiază cărți, însă cu Mihaela am și avantajul de-a avea gusturi comune. Ea citește multe thrillere și romane polițiste spre bucuria mea, care nu sunt chiar la curent cu nișa asta, deși mai citesc câte ceva din când în când și îmi place să adun recomandări.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ela M. (@mihaelamotreanu) on

S-ar putea să îți placă contul @mihaelamotreanu dacă vrei un mix între lecturi în zona de dezvoltare personală și cărți imposibil de lăsat din mână. Ea e mixul perfect pe nișa asta.

@readersfromromania

Ideea Andreei de a înființa @readersfromromania mi se pare minunată. Pentru cine nu e familiarizat cu acest concept, pornind de la hashtag-ul #cititoridinromania, pozele sunt respostate. Ce face în plus Andreea e că nu postează doar de dragul de a posta, ci încearcă mereu să aducă ceva nou.

Urmărește @readersfromromania mai ales dacă vrei să descoperi alte conturi cu fotografii faine, însă și pentru că ai toate șansele la recomandări cât mai variate, având în vedere circumstanțele.

@luisaene

Eu citesc mai degrabă blogul Luisei, cărțicafeasitutun.ro, însă am vrut s-o menționez mai degrabă prin prisma faptului că este una dintre persoanele datorită căreia eu am început să citesc mai multă non-ficțiune. Luisa citește enorm pentru cineva cu un job full-time. Anul trecut a citit vreo 80 de cărți din ce-mi aduc bine aminte.

@luisaene e de urmărit mai degrabă ca să fiți la curent cu ce scrie pe blog. Dar și pentru motivație, pentru cei cărora le cam lipsește. Plus că, la 80 de cărți pe an, șansele să găsești prin intermediul ei măcar o carte care să-ți placă sunt și ele mari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by carticafeasitutun.ro (@luisaene) on

@bookster.ro

Cei de la Bookster, biblioteca pentru companii, nu au o activitate foarte mare în feed, însă respostează mult pe stories. Așa aflu și eu ce cărți mai sunt împrumutate și mă inspir cu ocazia asta. Eu nu am un abonament la Bookster pentru că nu te poți abona ca persoană fizică, ci doar prin intermediul unei companii.

@Bookster.ro e de urmărit pe instagram dacă aveți nevoie de ceva inspirație pentru ce să mai citiți, direct pe instastories.

 

P.S: mai sunt multe alte conturi de instagram românești care-mi plac. Unele sunt axate pe carte, altele pe lifestyle. Sunt și destule conturi măricele la care-mi plac fotografiile sau activitatea, însă nu mă regăsesc neapărat în ceea ce citesc persoanele din spatele lor. Așa că am preferat să povestesc mai degrabă despre conturi mici care sunt pe aceeași lungime de undă cu mine pe toate planurile.

 

Tu ce conturi de instagram românești dedicate cărților mai urmărești?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Elizabeth Sagan | Q&A despre cum și-a transformat pasiunea în job 18 martie 2020 - 19:25

[…] citesc? Cum ți se pare strategia de promovarea a editurilor și librăriilor românești? Există conturi pe care le […]

răspunde
Despre Atomic Habits | 8 idei geniale despre formarea de obiceiuri 14 august 2019 - 9:46

[…] Însă, dacă vrei să citești mai mult, de exemplu, ce poți face este să urmărești mai multe pagini de instagram dedicate lecturii. Fiind mereu expus la un obicei, șansele să îl adopți sunt mult mai mari. Pentru că una dintre […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe