Acasă Cărți dragi 2 cărți de citit de la Curtea Veche Publishing

2 cărți de citit de la Curtea Veche Publishing

de andreeachiuaru
0 comentariu

Se apropie Bookfest, iar eu lucrez la zor la lista de dorințe. Am luat totuși o pauză ca să vă fac două recomandări. Ambele sunt de la Curtea Veche Publishing. E drept, nu e editura cu care să fiu cel mai familiarizată. Dar tot am găsit două cărți care mi-au plăcut tare mult. Așa că am decis să le dau mai departe.

Climate de Andres Maurois

Climate este genul de carte pe care o începi fără mari așteptări. L-am văzut pe prea puține liste cu recomandări și, sinceră să fiu, la ce preț are, aș trece cu vederea ușor faptul că ar putea fi o carte bună. Snobism? Nu tocmai. Având în vedere că, la cât de multe titluri se publică, e cumva normal să fim atrași de cele care beneficiează de o prezentare mai bună.

E un roman-analiză care vorbește despre temerile îndrăgostiților. Și e și o superbă introspecție a femeii iubite și a relației de dragoste. Dacă ar fi să o compar cu o carte despre care v-am povestit recent, atunci v-aș da ca referință Scris pe trup. În orice caz, cel mai sincer sfat pe care vi-l pot da: nu judecați cartea asta după copertă.

Toți marketerii sunt mincinoși spun povești de Seth Godin

E ciudat cum trec de la un roman de dragoste la o carte de marketing? Poate. Însă vă povestesc despre Seth Godin tocmai pentru că el nu scrie cărți pe care eu le recomand doar oamenilor care lucrează în marketing (online sau offline). Toți marketerii spun povești este, de fapt, povestea unui om care lucrează în marketing, dar, dincolo de asta, o explicație onestă despre felul în care alegem noi pe baza poveștilor pe care ni le spun oamenii de comunicare. Altfel spus, nu e nevoie să ai background în comunicare ca să-l înțelegi pe Seth Godin. Și chiar s-ar putea să fie genul de lectură care să vă facă mai atenți la felul în care alegeți produsele favorite în baza poveștilor care vă sunt spuse de oamenii de marketing.

 

Voi ce alte cărți de la Curtea Veche Publishing ați recomanda?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe