Acasă Alte idei Donează o carte și hai să ajutăm împreună la formarea unei biblioteci

Donează o carte și hai să ajutăm împreună la formarea unei biblioteci

de andreeachiuaru
4 comentarii

Prin octombrie mi-a scris pe Facebook Andreea de la POV21 care mi-a povestit puțin despre proiectele pe care ei le desfășoară. Între alte lucruri faine pe care le fac ei identifică școli fără biblioteci și fac eforturi pentru a le dota corespunzător. Atunci ea m-a rugat să o ajut cu un share. Mi s-a părut prea puțin să fac doar asta, așa că am păstrat legătura. Legătură care s-a finalizat cu un plan de bătaie destul de curajos: să ajutăm la dotarea unei biblioteci din Maramureș care a ars.

Nu am reușit să ajut cu bani, însă o voi face dăruind cărți

Inițial mi-am dorit să organizez un eveniment al cărui scop să fie strângerea de fonduri. Îmi doream să putem cumpăra cărți pentru această bibliotecă. Nu am reușit. Problema atunci a fost că nu am găsit sponsori care să mă ajute pe mine în acoperirea cheltuielilor de organizare. Poate părea egoist din partea mea, însă am vrut un eveniment reușit. Iar pentru asta era nevoie de o sumă mai mare decât aș putea să donez eu.

Așa că am venit cu o altă idee: să apelez la oamenii pe care îi cunosc și să îi rog ca la ediția cu numărul 10 de Shop my library să aducă o carte de la ei din bibliotecă pentru copii din satul Văleni.

Vino și tu și donează o carte

Dacă ești în București pe 14 decembrie, vino la Tucano Coffee Madagascar, la ediția cu numărul 10 a târgului. Donează o carte acolo. Dacă ai pe acasă o carte potrivită pentru un copil aflat în clasele 1-8 adu-o cu tine. Dacă nu ai, poți cumpăra una pe care o poți dona ulterior. La mine la stand vei beneficia de o reducere de 50% pentru orice carte pe care o cumperi cu scopul de a fi donată. 

Dacă nu ești în București pe 14 decembrie, dar totuși vrei să ajuți scrie-mi un mesaj privat folosind formularul de contact. Sau, ca să fie mai rapid, scrie-mi direct pe Instagram. Te voi redirecționa eu către cei de la Asociația POV21. Îmi poți scrie și pe Facebook însă acolo eu răspund destul de greu (din cauza sau datorită unui digital detox).

Iar dacă îți place inițiativa, dar nu ai cărți pe care să le donezi, ne-ar ajuta foarte mult un share. Din vorbă în vorbă, anul trecut am reușit să dotăm o bibliotecă din comuna Berceni, județul Prahova, cu peste 50 de titluri. Nu e mult, dar pentru cineva care nu se poate bucura de citit, e enorm.

Hai să ajutăm împreună câțiva copii din Maramureș să descopere bucuria cititului. Donează o carte și ajută-i pe cei de la POV21 să facă o faptă bună. Voi dona și eu alături de tine dintre cărțile pe care le am în bibliotecă și se potrivesc acestei categorii de vârstă.

P.S: dacă ți-e mai ușor să dai share direct de pe social media, vei găsi pe pagina mea de Facebook și pe Instagram postările despre această acțiune.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

4 comentarii

ialinascrie 8 decembrie 2019 - 11:41

Am dat share pe blogul meu. Mi se pare o initiativa foarte frumoasa! ialinascrie.wordpress.com

răspunde
andreeachiuaru 18 decembrie 2019 - 10:05

Multumesc tare!

răspunde
ina02s 5 decembrie 2019 - 15:46

Buna Andreea, eu am dat un share in blogul meu. Si cum nu sunt in Bucuresti, te contactez. E o initiativa laudabila. 🙂 O zi buna.

răspunde
andreeachiuaru 18 decembrie 2019 - 10:05

Multumesc tare!

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe