Ce surprize pregătește Editura Nemira în 2019

by andreeachiuaru
Cei de la Editura Nemira mi-au bucurat inbox-ul de dimineață cu un e-mail despre noutățile pe care le pregătesc și nu puteam să nu împart cu voi. Deși, de regulă, nu preiau comunicate de presă, fac o excepție de data asta și vă las textul așa cum mi l-au trimis ei. Dacă îmi puneam musai în minte să preiau eu informația într-un articol, sigur ajungea când deja o știați toți. Asta pentru că perioada aglomerată la job & sesiune. Am adăugat doar câteva subtitluri ca să-l parcurgeți mai ușor și să ajungeți la ce vă interesează. Enjoy! 🙂

Ce surprize pregătește Editura Nemira în 2019

Editura Nemira pregătește în 2019 multe surprize pentru cititorii de literatură străină. De  la literatură science fiction, la fantasy sau thriller. Însă sunt și destule romane de dragoste sau de nonficțiune, bestsellere internaționale sau autori îndrăgiți cu volume noi.

Pentru cititorii Armada, imprintul Nemira de literatură science fiction, fantasy și thriller: Foc și sânge, de George R.R. Martin – primul volum al istoriei în două părți a Targarienilor, plasată cu 100 de ani înainte de povestea din Cântec de gheață și foc.

În prima parte a anului, apare volumul de povestiri Zburătorii nopții, tot de George R.R. Martin – un science fiction întunecat, despre pericolele ascunse ale călătoriei prin univers, acum adaptat de Neftlix.

Noutăți SF & Fantasy la Editura Nemira

Dintre autorii de portofoliu de la Editura Nemira, îi reîntâlnim pe:

 •  Kim Stanley Robinson, una dintre cele mai puternice voci ale science fiction-ului, revine cu romanul Aurora.
 • Robin Hobb revine și ea la Nemira, cu primul volum dintr-o nouă trilogie, Corabia magiei, o fermecătoare aventură cu pirați, magie și corăbii vii.
 • Joe Abercrombie, cunoscut ca autorul de grimdark fantasy prin excelență, revine cu Eroi, o poveste sângeroasă despre război și consecințele lui, plasat în același univers al popularei trilogii Prima lege.

Noutăți Armada

Printre noutățile din Armada se numără: Autonomde Annalee Newitz – povestea unui pirat-femeie pe nume Jack care face contrabandă cu medicamente, care traversează lumea în propriul submarin, pe Pământ, în 2144 și Biblioteca invizibilă, de Geneviere Cogman, o serie fantasy ca o magică declarație de iubire pentru toți cei îndrăgostiți de cărți, cu librari-spioni și călătorii în universuri paralele.

Pentru iubitorii de thrillere, în Armada apare în luna mai romanul Ceva în apă, de Catherine Steadmann, un thriller psihologic mult așteptat.

Pentru cei care așteptau următorul volum din „seria aceea”

Serii mult așteptate continuă anul acesta:

 • Cei doisprezece, continuarea seriei Transformarea, de Justin Cronin
 • Botezul focului, de Andrzej Sapkowski – al cincilea volum din seria bestseller care a inspirat celebrul WITCHER
 •  Suflul de zăpadă și cenușă, de Diana Gabaldon
 • seria Imperiul fărămițat, de Mark Lawrence continuă cu Împăratul spinilor, iar seria Demon, de Peter V. Brett, cu Tronul de craniu.

Noutăți în colecția Babel

Pentru cititorii de literatură străină contemporană, în colecția Babel de la Editura Nemira apar:

 • Misterul lui Henri Pick, de David Foenkinos, o comedie-thriller despre lumea literaturii
 • Viața secretă a lui William Shakespeare, de Jude Morgan, povestea incredibilei și misterioasei vieți a etern actualului Shakespeare.
 • Melmoth, de Sarah Perry, o poveste în același știl și aceeași atmosferă ca în Șarpele din Essex.
 •  Pachinko, de Min Jin Lee, povestea pe mai multe decenii a unei familii coreene care fuge în Japonia, o istorie a rasismului și stereotipiilor din Japonia secolului al XX-lea.

Pentru iubitorii de romane de dragoste

În colecția Damen Tango, de literatură pentru femei, Nemira pregătește: seria Luna din palat, de Weina Dai Randel, povestea tinerei care ajunge împărăteasă peste China, Madame Picasso, de Anne Girard, povestea femeii care l-a inspirat pe fascinantul Picasso, Obiecte prețioase, un nou roman de la îndrăgita Kathleen Tessaro și Văduva de safir, de Dinah Jefferies.

Și ceva non-ficțiune…

Din seria de cărți de non-ficțiune, cea mai mare surpriză de la Editura Nemira este Moonwalk, despre viața excepțională a celei mai mari vedete pop a secolului trecut, Michael Jackson, în cuvintele proprii și detalii inedite. Pentru luna iubirii, februarie, eseista Marilyn Yalom propune o Istorie inedită a iubirii: Inima îndrăgostită.

După bestsellerul Câteva motive să iubești viațaMatt Haig revine cu Însemnări despre o planetă nervoasă. O panoramă a lumii contemporane și toate elementele ei care ne provoacă anxietate, de la supra-aglomerări la hiper-conectivitatea din social media sau fake news.

Iar Alberto Manguel, poate cel mai pasionat cititor din lume, revine și el la Nemira cu Packing My Library, o nouă declarație de iubire făcută cărților, bibliotecilor, lecturii.

Bucurii pentru cititorii young adult

Cititorii Young Adult au și ei motive de bucurie:

 • Îndrăgita serie Regina Roșie, de Victoria Aveyard se încheie cu volumul Furtuna războiului
 • Seria Frăția corbilor, de Maggie Stiefvater continuă cu Dream Thiever
 • Seria Culorile magiei, de Victoria Schwab, cu Invocarea luminii.
 • apare Everless, de Sarah Holland.

Surpriza absolută pentru mine: seria Melania Lupu îmbracă haine noi

Pentru fanii literaturii polițiste, Editura Nemira continuă publicarea unor ediții noi ale cărților Rodicăi Ojog   Brașoveanu, cu seria aventurilor Melaniei.

Despre Rodica Ojob Brașoveanu, am scris aici.

 

Ce carte de la Editura Nemira așteptați voi cu sufletul la gură?

Arată-le și prietenilor:
0 comment
0

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

despre cărți, viața în București și alte idei

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. Poți stabili ce cookie-uri dorești să fie active pentru tine folosind butoanele alăturate. Acceptă Află mai multe