Acasă Cărți dragi Noutăți de la Editura Publica pe care le aștept cu sufletul la gură

Noutăți de la Editura Publica pe care le aștept cu sufletul la gură

de andreeachiuaru
1 comentariu

Editura Publica e printre editurile mele favorite. E drept, nu e genul de editură de la care citesc des cărți. Și nu pentru că nu mi-aș dori sau pentru că nu am deja peste 20 de cărți de la ei în bibliotecă. Ci pentru că tot ce se publică aici mi se pare genul de lectură pe care-l citești și apoi reflectezi la el.

Editura Publica are multe titluri de business, cărți dedicate antreprenorilor, cărți de psihologie, de marketing, dar și biografii ale unor celebrități. Și două colecții nou apărute: Co-lecția de știință și Publica Youngster.

Am tras cu ochiul în aparițiile de toamna asta, așa că vreau să vă povestesc ce mi-a atras mie atenția și ce vreau să citesc.

Noutăți în Co-Lecția de știință de la Editura Publica

N-am citit până acum nimic din co-lecție, însă îmi place tare mult modul de prezentare. De la nume și până la titluri sau teme abordate, totul pare perfect de păstrat în bibliotecă. Pentru că sunt genul acela de cărți care te fac mai isteț și pe care le citești din același motiv pentru care te uiți la documentarele de pe Netflix: dorința de a afla mai multe.

Wisdom of the Wolves (Înțelepciunea lupilor)

Niciun animal nu seamănă atât de mult cu omul ca lupul. Iar cartea asta pare să vină în întâmpinarea acestei afirmații. Sinceră să fiu, nu credeam că există oameni care să-și dedice întreaga viață studierii comportamentului lupilor.

Cartea a ieșit deja din tipar și e disponibilă aici

Origin Story

Sapiens a fost printre cele mai bune cărți de non-ficțiune citite de mine vreodată. De aceea sunt tare curioasă de Origin Story care pare să fie un altfel de istorie a omenirii. Curiozitatea mea vine și din faptul că vreau să văd cu ce diferă. E mai bună? Mai puțină bună? Care e perspectiva? Presimt că va deveni prima mea lectură din Co-lecția de știință la cât de bine sună descrierea.

Cartea are trebui să apară până la finalul lunii septembrie.

Alte noutăți non-ficțiune de la Editura Publica

Factfulness

Dacă am rămas cu ceva din facultate, atunci acel lucru e obiceiul de a-mi pune întrebări atunci când citesc o informație. Iar Factfulness pare genul de carte dedicată acestui subiect. Nu mi-am terminat documentarea cu privire la care asta ca să știu sigur dacă vreau sau nu să o citesc. Însă faptul că autoarea este speaker la The power of storytelling de anul acesta cântărește mult.

Cartea apare la Editura Publica în luna octombrie 2018.

Eating Animals

Îmi place Foer de mor și, cu toate că nu-s vegetariană, cartea asta mă atrage ca un magnet. E drept, eu pe Foer l-am citit doar ca autor de ficțiune până acum. Oricum, mi se pare must-read pentru cei care luptă pentru drepturile animalelor sau chiar au renunțat să mănânce carne din motive de etică. Și cred că e și foarte așteptată din acest motiv.

Veste bună: apare la Editura Publica la final de septembrie.

Crushing it! How Great Entrepreneurs Build Their Business and Influence

N-am citit până acum nimic de Gary Vaynerchuk, însă dacă aș fi antreprenor, cu siguranță aș face-o. Cine știe, totuși, poate o să o citesc pentru doza de inspirație de care am nevoie uneori.

Cartea va apărea la finalul lunii septembrie.

When: The Scientific Secrets of Perfect Timing

Tot din categoria cărților care inspiră mi se pare și cartea lui Daniel H. Pink care ar trebui să apară tot în septembrie la Editura Publica.

Everyone knows that timing is everything. But we don’t know much about timing itself. Our lives are a never-ending stream of “when” decisions: when to start a business, schedule a class, get serious about a person. Yet we make those decisions based on intuition and guesswork.

Diferența e că, dacă mă iau după descrierea, When pare mai degrabă genul de lectură similară cu Hopul lui Seth Godin. Așa că am trecut-o pe lista „de răsfoit”.

Noutăți Publica Youngster

Colecția Publica Youngster este, din punctul meu de vedere, despre a oferi cărți valoroase pe înțelesul cititorilor nu atât de experimentați. Și cred că e și o bună modalitate de a „trișa” și a te bucura de o lectură simplificată atunci când nu ești sigur că ți se potrivește.

The Omnivore’s Dilemma

Dilema omnivorului a apărut deja la Editura Publica. Cartea asta, care ar trebui să apară la finalul lunii septembrie, este varianta din colecția Youngster. Adică fix ce vă povesteam mai sus.

Noutățile din colecția Narator

Jurnalul lui David Sedaris 1977 – 2002

Mai e mult până în octombrie? Fix asta a fost întrebarea pe care mi-am pus-o când am văzut că la Editura Publica va apărea jurnalul lui David Sedaris. I really love this guy. Am râs la În pielea goală cum nu am râs la nicio altă carte. Apoi am citit Eu o să vorbește drăguț cândva și mi-am subliniat statutul de fan. Ce e fain la scriitura lui Sedaris e că el vorbește despre subiecte incomode (OCD, homosexualitate etc.) într-o manieră care stârnește zeci de hohote de râs.

Un jurnal al lui pare perfect combo între În pielea goală și Eu o să vorbește drăguț cândva. Nu mai am nevoie de research aici. E deja pe lista de citit.

Noutăți Victoria Books

O vreme am crezut că Publica e doar despre cărți de marketing & cărți de business, însă m-am înșelat. Am descoperit, treptat, colecția Narator, iar apoi Victoria Books. Nu pot spune că urmăresc îndeaproape vreun sportiv, însă faptul că avem o colecție dedicată biografiilor importante mi se pare just perfect.

Biografia lui Freddie Mercury

Fani Freddie Mercury, pregătiți-vă. Editura Publica traduce biografia celebrului Freddie Mercury. Recunosc, nu e pe lista mea de priorități pentru că nu am fost niciodată atrasă de personalitatea lui dincolo de faptul că da, muzica lui a ajuns și la mine. Dar cam asta e tot. În orice caz, sunt convinsă că e must-read pentru fanii Queen sau Freddie Mercury.

Cartea apare în luna noiembrie.

 

Wait, there is more…

Dacă aveai impresia că asta-i tot, te înșeli. Editura Publica mai are câteva titluri în pregătire. Însă, recunosc, timpul n-a fost de partea mea în ultimele săptămâni, așa că vă invit să aruncați un ochi pe panoul lor de pe Pinterest. Iar dacă faceți parte din acea categoria de cititori care urăște așteptarea, găsiți noutățile deja publicate aici.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Gaudeamus 2018. 13 cărți noi de pe lista mea de cumpărături 15 noiembrie 2018 - 8:51

[…] Editura Publica este o altă editură care m-a surprins tare mult cu noutățile de la Gaudeamus 2018. Le-aș lua pe toate acasă, încerc însă să mă abțin pentru că nu citesc atât de multă non-ficțiune pe cât mi-aș dori. Mai mult, eu v-am povestit deja despre noutățile Editurii Publica care vor fi publicate până la final de an. […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe