Acasă Cărți dragi Evvie Drake o ia de la capăt de Linda Holmes | Micro recenzie de carte

Evvie Drake o ia de la capăt de Linda Holmes | Micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
1 comentariu

Evvie Drake o ia de la capăt m-a atras prin coperta colorată. Însă n-a fost suficient cât să o pun pe listă pentru că nu sunt mare amatoare de comedii romantice. Mi-au plăcut într-o vreme, prin liceu, dar de atunci a trecut ceva timp. Însă faptul că am primit-o într-un colet de la Editura Nemira mi-a stârnit destul de mult curiozitatea. Apoi, în primul weekend de stat acasă, m-am convins să o citesc. A fost cea mai bună alegere pentru ziua respectivă.

Despre ce e Evvie Drake o ia de la capăt?

Se dau o văduvă tânără pe care toată lumea o compătimește pentru pierderea suferită și un jucător de baseball a cărui cariera s-a încheiat într-un mod deloc lipsit de mediatizare. Cei doi ajung în aceeași casă printr-o înșiruire de circumstanțe. Apoi aflăm că văduva tânără nu e chiar de compătimit, cel puțin nu pentru „căsnicia fericită”. Iar jucătorul de baseball e atât de sătul de răspuns la întrebări încât se retrage în cel mai izolat orășel posibil. Urmează o înțelegere: el nu va întreba nimic despre soțul ei, iar ea nu va întreba nimic despre cariera lui terminată. Cum se poate termina povestea asta?

Ce mi-a plăcut?

Am spus la început că Evvie Drake o ia de la capăt a fost cea mai bună alegere pentru un weekend de stat acasă. Principalul motiv e că m-a binedispus. Uitasem ce plăcut e să citești o carte ușoară. Nu-i așa rău să dai pagină după pagină și să nu știi cum trece timpul. Într-o perioadă în care nu reușisem încă să-mi controlez verificatul obsesiv al telefonului (pentru că exista iluzia că dacă știi mai multe ești mai protejat), cartea asta m-a scos total din rutina mea. Și a fost așa de bine!

Dincolo de asta, m-am așteptat by default să fie o carte prost scrisă. Însă, de fapt, a fost foarte ușor de parcurs. Unde mai pui și că fiecare cuvânt a fost parcă la locul lui. Și nu, nu m-am trezit citind scene de sex dragoste scrise într-un mod penibil. Trăiesc cu frica asta de cărți romantice de când mi-au picat în mână unele dintre ele prin librării. Să-i spunem „research legat de ce mai citește lumea azi”. Nu mă înțelegeți greșit, n-am nimic cu fanii genului. Doar că nu mă consider parte din target.

Ce nu mi-a plăcut?

Evvie Drake o ia de la capăt nu e totuși genul de carte în fața căreia eu m-aș opri într-o librărie. Sau aș face-o doar cât să spun cartea asta are o copertă faină! De aceea lista cu lucruri care nu mi-au plăcut e puțin mai mare decât lista de lucruri care mi-au plăcut. Ca de exemplul faptul că este, totuși, o carte foarte destul de previzibilă. E poate normal într-un roman de dragoste, dar mie-mi place mai degrabă ca evoluția în timp a personajelor să vină cu ceva la care nu mă așteptam.

Cui recomand cartea?

Evvie Drake o ia de la capăt e în mod clar o carte pentru pasionații de comedii romantice. E o carte perfectă pentru vacanță sau pentru un weekend de levenit în casă (că tot e necesar zilele astea). Însă despre cât e de diferită de alte romane publicate în ultimii ani n-aș ști să vă zic. Pentru că m-am oprit prin clasa a 12a la Cecelia Ahern nu mai am o noțiune a prezentului în literatura rom com.

Pentru cei care nu sunt fani ai genului, aș recomanda-o, cum ziceam și mai sus, drept o carte de vacanță. E simpatică și deși previzibilă cred că avem și nevoie de momente de respiro de la cărți grele de non-ficțiune.


V-am făcut curioși? Găsiți cartea direct pe site-ul editurii, la Libris, pe Elefant sau la Cărturești. Eu zilele astea aleg să comand mai des de pe Cărturești din respect pentru decizia lor de a închide librăriile din afara mall-urilor, dar și pentru că e un love-brand pe care vreau să-l susțin. Voi puteți comanda de unde vă place, iar dacă o faceți pornind de la link-urile din articolul acesta, mă susțineți și pe mine cu un procent de 8-10% din comandă (fără ca voi să plătiți în plus).

foto: @martipaan

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

7 cărți ușor de citit pentru vacanță sau pentru zile petrecute în casă 31 martie 2020 - 20:32

[…] Citește și micro recenzia pentru Evvie Drake o ia de la capăt […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe