Acasă Cărți dragi Fata anonimă de S. Pekkanen și G. Hendricks | Micro recenzie de carte

Fata anonimă de S. Pekkanen și G. Hendricks | Micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
0 comentariu

Când am primit Fata anonimă într-un colet de la Editura Litera mi-am zis că nu e pentru mine. Am pus așadar de-o parte. Însă tot văzând-o ulterior pe instagram, m-am convins să-i dau o șansă. Primul instinct a fost cel corect. Așa că, 470 de pagini mai târziu, Fata anonimă a ajuns pe listă cu lecturi care m-au cam dezamăgit. Am povestit mai jos de ce.

Despre ce e Fata anonimă?

Fata anonimă este povestea Jessicăi, un make-up artist care, din dorința de a câștiga bani în plus pentru a-și ajuta familia, acceptă să ia parte la un studiu. Așa că o cunoaște pe doctor Sheilds, psihiatru și profesor universitar. Ceea ce pare inițial un test de moralitate se complică atunci când psihiatra devine oarecum obsedată de viața Jessicăi. Relația dintre cele două trece treptat pragul unei relații strict profesionale. Nu vă spun unde se ajunge pentru că ar fi păcat să vă stric surpriza în caz că vreți să o citiți. Romanul e împărțit în perspectiva Jessicăi și perspectiva doctorului Sheilds.

Ce mi-a plăcut la carte?

Cred că singurul lucru care mi-a plăcut a fost că e o lectură care merge incredibil de repede. Probabil că, dacă nu aș fi reușit să o citesc cu un ochi la filmele pe care le urmărea soțul meu lângă mine sau dacă mi-ar fi solicitat mai mult timp, aș fi lăsat-o. Deși nu e cea mai sănătoasă metodă de abordare a lecturii, mi-am zis să o citesc oricum, chiar dacă nu e atât de bună. Tind să fac asta când am în față cărți foarte bine vândute. Le citesc fie din curiozitate fie ca să înțeleg what’s so cool.

Fata anonimă mi-a trezit interesul doar de 3 ori. Prima data pe la pagina 250. A doua oară după ce am citit puțin peste 300 de pagini. Și ultima oară spre final. Deși nu pot spune că am ghicit 100% finalul chiar din prima (nici nu prea mi-am bătut capul), per total, cartea a fost un easy-read care mi-a dat de lucru 4 seri și cam atât.

Ce nu mi-a plăcut la carte?

În momentul în care am început să citesc mai multă non-ficțiune am început să devin foarte exigentă cu privire la ficțiunea pe care o citesc. Deși e genul predominant în continuare, e nevoie de ceva mai mult decât o intrigă care să sune bine ca să rămân impresionată de carte. Iar Fata anonimă a fost, fără să fie neapărat o carte proastă, una cu care am simțit puțin că mi-am pierdut timpul. E greu să pun degetul pe ceva ce nu mi-a plăcut. A avut mai degrabă legătură cu întreaga desfășurare a acțiunii și faptul că m-am așteptat să fie mai mult decât o intrigă previzibilă

Cui recomand Fata anonimă?

Pe măsură ce citeam mă gândeam cât de similară a fost ca dozaj al acțiunii cu Secretul soțului a lui Liane Moriarty. Mă gândesc că și cu alte cărți scrise de autoare, deși altceva n-am mai citit pentru că, la fel ca în cazul romanului de față, m-am prins că nu sunt genul meu. S-ar putea să-ți placă deci dacă îți place thrillerele cu o intrigă ceva mai domoală. Pentru mine a trecut testul unei cărți scrise decent așa că totul depinde probabil de cititorul la care ajunge.

Cumpără Fata anonimă

Dacă crezi că Fata anonimă e genul tău de carte o găsești la Libris, Elefant, Cărturești.

 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe