Acasă Alte ideiOameni care mă inspiră [de vorbă cu] Flavius Simion despre ”ÎnAltă iubire”

[de vorbă cu] Flavius Simion despre ”ÎnAltă iubire”

de andreeachiuaru
0 comentariu

Despre lansare, (foarte) pe scurt

În seara de 23 februarie am fost la o lansare de carte altfel. Cea a lui Flavius Simion. Nu una tipică, desfășurată într-o librărie, în care autorul și invitații vorbesc despre carte, ci una în care evenimentul a vorbit de la sine. Și, trebuie să spun, mi-a plăcut să observ că editurile vor să rupă ritmul cu altfel de evenimente. Însă scopul meu nu este să vă vorbesc despre lansare, căci nu ea m-a convins să citesc cartea. În plus, fotografiile vorbesc de la sine, așa că vă invit să aruncați o privirire pe pagina de facebook a cărții proaspăt lansate.

Puteți citi interviul pe care i l-am luat lui Flavius Simion înainte de lansarea primei lui cărți aici (sau la finalul cărții, dacă o aveți în format fizic), iar recenzia romanul Resurecție (debutul lui literar), aici.

De vorbă cu Flavius Simion, despre ÎnAltă iubire

Ce ai învățat din experiența publicării primului roman?

Să am mai multă încredere în mine. Cu siguranță asta este cel mai important lucru. Apoi să îmi dau seama că anumite cuvinte sunt mai importante decât altele, unii oameni inspiră mai mult decât alții. Sau că eu trebuie să scriu mai mult, mai potrivit, mai corect, mai bun și mai motivant.

Cum simți că ai evoluat ca om și ca scriitor în ultimul an?

Aș răspunde în 100 de rânduri la această întrebare. A fost un fel de metamorfoză spirituală în mine în acest an, an în care mi-au fost demonstrate foarte multe chestiuni pentru care am fost inconștient de-a lungul anilor. Ca scriitor, evoluția o poate atesta ultima realizare a mea, poate și schimbarea imaginii editorial poate face asta. Iar ca om, m-au schimbat poveștile oamenilor, m-au schimbat chiar unii oameni care acum îmi sunt alături. Oameni pe care de altfel nu aș fi avut niciodată ocazia să-i întâlnesc. Persoane care într-un anume fel îți tatuează sufletul cu diverse experiențe. Cum ar fi experiența de a iubi și a trăi!

Cum a fost primul tău roman primit de public? Ce reacții au ajuns la tine? Ai avut și feedback negativ?

Cred că este imposibil să nu existe și persoane care pur și simplu nu au dezvoltat un simț pentru anumite arte. Sau dacă vorbim aici de literatură, un simț al stilului sau al amprentei scriitorului. Desigur, au existat și puține persoane care nu au reușit să se conecteze la starea cărții, pentru că toată cartea Resurecție este o stare. Dar mi-au explicat că anumite experiențe din carte le aminteau de lucruri pe care noi, oamenii, încercăm să le ascundem. Ca și când ar exista un cufăr în care putem să înghesuim toate rănile. Să nu ne amintim de ele.

Care este relația ta cu cititorii? Ești genul care le răspunde la comentarii și mesaje, e deschis în a le răspunde la întrebări sau din contră?

Acum va spune lumea, de unde am atât timp. Dar nu cred că există vreo persoană căreia să nu-i fi răspuns, să nu-i fi mulțumit sau să nu-i fi apreciat critica, indiferent în ce formă a venit ea.

O dată cu lansarea ÎnAltă iubire ai făcut și o schimbare de editură. Care a fost motivul pentru care ai ales Librex Publishing pentru a te reprezenta în continuare?

Numai dacă te uiți la cum arată înaltă iubire ca si aspect, îți dai seama de alegerea făcută. Sunt niște oameni super pe care îi pot numi familie!

Urmează și o reeditate a primului tău roman la Librex sau îl vom găsi în continuare la Ed. Celestium?

Da, vom publica ediția a2a din Resurecție care va fi foarte diferită, de la copertă la conținut. Va fi ceva destul de nou și proaspăt.

Chiar înainte de Dragobete ai lansat primul volum din ceea ce am înțeles că va fi o serie. Pe când lansarea următorului volum? Ce altceva ne pregătești în viitorul apropiat?

Da, seria înaltă iubire va avea, cred eu, sper eu, 3 volume. Dacă va fi primită bine, poate că vor fi mai multe. Al doilea volum va fi lansat la bookfest anul acesta. După îmi propun să lansez un roman intitulat “Derivat” care este plin de analize psihologice, de suspans și mistere. Nimic supranatural, momentan. Apoi va urma “Cartea lui Venus” și un volum de poezii.

Cum ai ales titlul romanului? Care este semnificația din spatele lui?

Am pornit de la ideea de inălțare, că iubirea înalță, însă am realizat imediat că de fiecare dată când te doboară la pământ, există un alt început. Poți să te implici “ÎN ALTĂ” iubire. Pentru că viața este compusă din sute de stării de inălțare și coborâre. Doar că mereu există o resursă de speranță că va fi bine și că din înalta iubire, care poate trece, tu, ca om, poți intra în altă iubire din care să te reîncarci. Să zâmbești și să iubești.

Ai avut parte de o lansare diferita. Conceptul evenimentului ti-a apartinut tie sau editurii?

A fost 50-50. Eu am venit cu conceptul, cu imaginea, cu prietena mea, Grațiela, violonistă și cu zâmbetul, haha. Și editura s-a ocupat de restul lucrurilor! A fost o muncă de echipă! Și le mulțumesc pe această cale pentru reușită.

Care este mesajul pe care vrei să-l transmiți cititorilor prin intermediul noii tale cărți?

“… să iubești persoana de lângă tine. S-o iubești cu toată ființa. Și s-o prețuiești, da, s-o prețuiești precum o tonă de diamante. Ba nu, mai mult de atât.” fragment din carte care poate exprima exact ce am vrut să transmit.

P.S: găsiți cartea lui Flavius Simion aici

 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe