Acasă Cărți dragi 5 cărți de la Herg Benet pe care le-am citit și mi-au plăcut

5 cărți de la Herg Benet pe care le-am citit și mi-au plăcut

de andreeachiuaru
0 comentariu

Herg Benet a început ca o editură axată pe literatură română contemporană. Cam atunci m-am îndrăgostit eu de cărțile lor. Recent, au început să publice și traduceri pe care le-am tot văzut recomandate pe instagram. Cu toate acestea, eu o să vă recomand câteva titluri mai vechi pe care le-am citit și mi-au plăcut.

Fact: toate cărțile de la Editura Herg Benet au 30% reducere, pe Libris (în luna august)

Fie că vreți recomandări pentru ce a mai rămas din vacanță sau vă construiți lista cu lecturi pentru toamnă, eu am ales 5 autori români contemporani pe care merită să-i citiți. De ce autori contemporani? Pentru că mi-a cerut cineva recomandări acum câteva zile. Dar, recunosc, și pentru că tot văd cărți slabe publicate de edituri obscure și eu sunt de principiu că, dacă tot citești, să citești ceva bun.

Privind înăuntru de Petronela Rotar

Am citit deja 4 cărți scrise de Petronela Rotar. Privind înăuntru a fost cea mai fascinantă dintre toate. Deși ar putea părea o carte despre Petronela, de fapt, e o carte despre mine și despre tine. E o carte care te provoacă să privești înăuntrul tău și să te pui sub lupă. Se citește pe îndelete, cu răgaz de gândire.

O găsiți aici.

Jurământ de rătăcire de Ana Barton

Ana Barton e o altă autoare ale cărei cărți le-am tot recomandat în ultimii ani. Dintre toate, însă, recunosc că Jurământ de rătăcire e favorita. E un roman despre copilărie și maturizare, însă nu îl recomand atât pentru poveste, cât pentru stil. Personajele Anei Barton sunt extrem de vii, interesante și memorabile.

O găsiți aici.

Dresoarea de Cristina Nemerovschi

Spre deosebire de primele două autoare pe care le-am citit aproape integral, Cristina m-a convins doar cu Dresoarea. Am scris despre ea pe blog la un moment dat (articol aici). Nu exclud să mai citesc ceva de Cristina Nemervoschi, însă momentan nu m-am simțit atrasă de poveștile ei (deși știu că le-aș fi iubit dacă le-aș fi descoperit mai devreme de 20 de ani). Însă asta nu mă oprește să recomand oricare dintre cărțile ei publicate la Herg Benet, chiar dacă blogul meu de idei nu e locul în care să le găsiți recenziile.

O găsiți aici.

Camere de hotel de Anda Docea

Am citit Camere de hotel acum mulți ani. Tot ce mai știu e că mi-a plăcut. Recunosc, nu mai știu ce anume, însă urmărind-o pe Anda pe Facebook, aș tinde să cred că stilul și sinceritatea.

Din fericire, am găsit un citat notat la vremea respectivă, poate vă convinge:

Uneori un tren ajunge sa te duca in gara ta, chiar daca tu urcasei in el doar pentru a te indeparta de ceva. O persoana cu care te-ai traversat fugar, intr-un loc in care nici nu prea voiai sa mergi, ajunge sa-ti spuna, in timp: Ca sa vezi, pana la urma noi doi am fost un accident fericit. A iesit ceva bun din treaba asta.

O găsiți aici.

Alter.ego de Ana Mănescu

Alter.ego a fost una dintre acele cărți care mi-au marcat anii de facultate. M-am regăsit enorm în poveste și, cu toate că acum nu știu dacă mi-ar mai plăcea la fel de mult, păstrez un loc special pentru ea. De aceea e una dintre puținele cărți pe care am ales-o să o păstrez.

Am și de aici un favorite quote:

Păstrează-ți esența și iubește. În ordinea asta.

O găsiți aici.

P.S: Libris are și alte promoții faine (unele anunțate la început de lună, altele pe parcurs) așa că, dacă vreți o librărie online de la care să comandați mereu, eu pe ei i-aș recomanda.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe