Acasă Cărți dragi 3 cărți noi care mi-au atras atenția în luna ianuarie

3 cărți noi care mi-au atras atenția în luna ianuarie

de andreeachiuaru
0 comentariu

Lună de lună, mă pot „lăuda” cu cel puțin două cărți noi în bibliotecă. Pe unele le primesc, pe altele le cumpăr. Însă faptul că sunt „la zi” întotdeauna când vine vorba de cărți noi sau reeditate se datorează (și) job-ului meu la Cartepedia. Pentru că e practic imposibil să citesc de fiecare dată toate cărțile înaintea voastră ca să vă ajut să vă formați păreri, am decis ca, în 2019, să povestesc lună de lună despre 3 cărți noi care mi-au atras atenția.

Omul de cretă de C. J. Tudor

Când am văzut prima dată coperta cărții Omul de cretă am crezut că este vorba despre un autor român. Fiind publicată la Editura Nemira, gândul mi-a fugit la colecția n’autor coordonată de Eli Bădică. De fapt, e vorba despre un thriller recomandat chiar de Stephen King. Și, nu, nu e scris nici de un român și nici nu face parte din colecția mai sus amintită. Omul de cretă a apărut în ianuarie sub sigla Armada, cel mai nou imprint al celor de la Nemira. Pe scurt, este vorba despre un grup de prieteni care, pornind de la un joc, descoperă un cadavru. Mulți ani mai târziu, toți pară să fi uitat de sumbra descoperire. Asta până ce primesc un mesaj însăpăimântător care îi obligă să se întoarcă în trecut.

The Four. ADN-ul ascuns al Amazon, Apple, Facebook și Google

V-am tot spus în repetate rânduri că în ultimul an m-am entuziasmat mai degrabă de titlurile de non-ficțiune decât de cele de ficțiune. Da, citesc în continuare multe romane și cărți de proză scurtă, însă ceva s-a schimbat în lista mea de dorințe. Motiv pentru care am remarcat The Four încă din ziua în care a apărut și am notat-o pe lista de cărți noi pe care trebuie musai să pun mâna curând. The Four a apărut în luna ianuarie la Editura Publica și promite să vină cu niște întrebări fundamentale care să lămurească întrebări legate de Amazon, Apple, Facebook și Google. Și, firește, să ne ajute să înțelegem mai bine cum funcționează cele mai mari companii din lume.

Dario Fo – Ca din întâmplare, femeie. Regina Cristina a Suediei

Pe Dario Fo, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură, l-am pus pe listă cu romanul Fiica papei. Ceva s-a întâmplat, însă, și n-am mai reușit să o citesc. Iar Ca din întâmplare, femeie pare ocazia perfectă să-mi reîndrept atenția spre el, mai ales pentru că mi-e dor de un roman din categoria historical fiction. Romanul, așa cum îi spune și titlul, este dedicat Reginei Cristina a Suediei, o „regină imposibilă”, una dintre cele mai învățate femei ale secolului al XVII-lea.

Voi pe ce cărți noi ați pus ochii în luna ianuarie?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe