Acasă Cărți dragi Împreună de Anna Gavalda | Micro recenzie de carte

Împreună de Anna Gavalda | Micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
0 comentariu

Aveam Împreună în bibliotecă de așa mult timp încât nici nu mai știam de unde am luat-o. E un lucru destul de rar care mi se întâmplă. Știu că la un moment dat am vrut mult să o citesc, apoi am uitat de ea. Și într-o zi, în vizită la ai mei, am redescoperit-o și am luat-o cu mine în tren.

Despre ce e Împreună?

Îmi vine în minte citatul lui Barnes din Niveluri de viață, una dintre cărțile mele favorite: despre a pune împreună două lucruri care nu au mai fost puse până atunci. În cartea Împreună avem patru personaje ciudate, aparent fără vreo legătură care ajung să trăiască sub același acoperiș. Începutul e greoi și deși ști că cei patru vor sfârși împreună, la un moment dat îți vine să te întrebi doar cândCum nici nu prea contează pentru că tot ce vrei după ce ai citit +200 de pagini în care nu s-a întâmplat mai nimic e să ajungi măcar la fraza care deschide descrierea cărții.

Ce mi-a plăcut la carte?

Da, e o carte cozy, perfectă pentru sezonul rece. E o carte ca o comedie romantică, cu suișuri și coborâșuri, dar în care intuiești cam de la început că protagoniștii vor găsi o cale să treacă peste diferențele dintre ei ca să rămână împreună. Dincolo de asta, personajele sunt pitorești, iar dialogul dintre ele curge frumos.

Ce nu mi-a plăcut la carte?

Cum ziceam și mai sus, totul se întâmplă cu încetinitorul. Dacă să te uiți la o comedie romantică de cel mult două ore care tărăgănează pe alocuri lucrurile nu pare exagerat, să citești despre asta în +500 de pagini este, pentru mine. Nu am o problemă cu romanele lungi atâta timp cât acțiunea și evoluția personajelor o cere. Însă când finalul se ghicește din jumătatea cărții, parcă chiar și lejeritatea lecturii reușește să te obosească.

Cui recomand Împreună?

Recapitulăm: Împreună e o carte simpatică, nu un must read. Și e pentru oamenii care au răbdare și pentru care lectura e un ritual. Dacă vrei o carte din care să citești timp de o lună-două în câteva seri reci, e perfectă. Dar dacă ai un teanc cu povești și nu prea știi de ce să te apuci, lasă Împreună pentru mai târziu.

Cumpără cartea:

Libris | Elefant

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe