Acasă Cărți dragi În grădina căpcăunului de Leila Slimani | Micro recenzie de carte

În grădina căpcăunului de Leila Slimani | Micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
1 comentariu

În grădina căpcăunului este romanul de debut al scriitoarei Leila Slimani. Scriitoare care, în 2016, avea să primească cel mai prestigios premiu literar al Franței: Premiul Goncourt. Premiul a fost acordat pentru romanul Cântec lin, care a ajuns rapid în topul meu personal cu cele mai bune romane citite vreodată. Nici nu e de mirare, deci, că mi-am dorit să citesc și primul roman al autoarei, un debut îndrăzneț, așa cum l-au numit editorii.

Despre ce este În grădina căpcăunului?

În grădina căpcăunului spune povestea lui Adele, o jurnalistă din Paris care, în esență, are tot ce și-ar putea dori. Căsătorită cu un chirurg și mama unui băiețel, Adele ascunde un mare secret: mania ei pentru sex. Astfel, Adele îl înșeală continuu pe Richard, soțul ei, fără ca acesta să bănuiască nimic. Relațiile ei extraconjugale sunt pur carnale și nu implică niciun sentiment. Adele este rece, calculată, însă mânată de o obsesie.

Ce mi-a plăcut la carte?

Leila Slimani are un stil foarte fain. Scrie concis, dar puternic. Nu doar că țese povești pe care nu le poți lăsa din mână, ci și personaje extrem de reale. Așa cum ne anunță și coperta romanului, În grădina căpcăunului este un roman curajos prin subiect și prin scriitură. E o carte erotică care nu cade în penibil, iar eu am apreciat mult asta, cu toate că nu sunt fană a genului.

Ce nu mi-a plăcut la carte?

Cam toate lucrurile care nu mi-au plăcut mie la carte au mai degrabă legătură cu faptul că, în Cântec lin, Leila Slimani a fost peste așteptări din toate punctele de vedere. Nu m-am putut opri din comparații. Sună sadic, știu, dar am așteptat cu sufletul la gură o crimă. :))

Nu mă luați chiar atât de în serios, În grădina căpcăunului este un roman foarte bun, însă eu nu prea sunt fană a romanelor erotice. Nu ține de pudoare, ci de preferințe. Și, în comparație cu cel de-al doilea roman al ei, În grădina căpcăunului mi s-a părut mai slab.

Cui recomand În grădina căpcăunului?

Recomand cartea cititorilor impudici, dar mai ales celor care vor un roman erotic de calitate. E o carte curajoasă, o carte care pe alocuri ai zice că nu e scrisă de o femeie. E și un mod bun de a te apropia de Leila Slimani care, după ambele romane, m-a convins că este o scriitoare curajoasă și diferită de ce am mai citit. Sunt 100% complimente, pe cuvânt.

*

Găsiți cartea pe Libris, aici.


Micro recenzie de carte este o rubrică în care scriu, (foarte) pe scurt despre cărțile citite. Dacă ai ratat o micro-recenzie sau ai nevoie de inspirație pentru lecturi viitoare, găsești cărțile cu micro recenzii de pe blog aici.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Cărți citite de la început de 2019 și până acum și recomandări 7 august 2019 - 20:04

[…] În grădina căpcăunului – s-ar putea să-mi fi plăcut atât de puțin și pentru că am citit mai întâi Cântec lin de aceeași autoare. Per total, mi s-a părut o carte destul de seacă și rece și am simțit că nu pot intra în mintea personajului principal (Adele, o dependentă de sex care își riscă căsnicia) […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe