Acasă Cărți dragi În cinstea copilăriei: În spatele blocului de Mara Wagner

În cinstea copilăriei: În spatele blocului de Mara Wagner

de andreeachiuaru
3 comentarii

Se întâmplă, uneori, să citești o carte, să-ți placă, dar să nu-ți găsești cuvintele. Așa mi s-a întâmplat mie cu În spatele blocului de Mara Wagner. E o simplitate aparte, atât în scriitură, cât și în poveste și o magie care te curprinde când citești. Așa aș putea rezuma cartea asta.

În spatele blocului – o carte în cinste copilăriei

În orice caz, despre În spatele blocului ai putea să vorbești în multe feluri. O poți privi ca pe o carte despre comunism, dar la fel de bine, poți spune că este despre o carte despre copilărie și despre maturizare. E o carte dulce și ușor de citit, la fel de bine cum e o carte serioasă. Te va face să zâmbești și te va înduioșa. Și lista poate continua în multe feluri.

Recunosc, ar fi stat mult timp necitită, în bibliotecă, și asta doar pentru că am citit anumite review-uri în care era cumva prezentată drept o carte în care se vor regăsi doar cei care și-au trăit copilăria în comunism. Nu e în totalitate în felul ăsta. Cu toate că nu m-am jucat în spatele blocului și am avut o copilărie în care am avut (aproape) orice mi-am dorit, m-am regăsit în cartea asta și am zâmbit, m-am înfuriat și m-am întristat alături de Maria.

A fost printre puținele cărți care ne-au plăcut la fel de mult și mie și prietenului meu. El e mai degrabă amator de thrillere, cărți de război, romane polițiste etc. Iar asta spune ceva despre această carte. Mie îmi place să cred că a fost scrisă în cinstea copilăriei.

Eu am primit cartea de la Editura Nemira, prieten de nădejde al blogului meu de idei. Voi o puteți cumpăra de la editură sau din orice altă editură/librărie preferată vă doriți.

 

P.S: Dacă vă întrebați ce legătura are decorul din poză cu În spatele blocului, am o poveste frumoasă pentru voi – am luat din întâmplare cartea la mine atunci când am mers acasă, la părinți. Întâmplarea a făcut ca mama să mă aștepte cu orez cu lapte și papanași, dulciurile copilăriei mele. Mi-am zis că e și un bun prilej să o pozez.

Lecturi plăcute!

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

3 comentarii

Bookish 16 octombrie 2017 - 11:02

Și mie mi-a plăcut mult de tot, în parte pentru că îmi amintește de propria copilărie, dar și pentru că e o poveste care curge ușor și te binedispune.

răspunde
andreeachiuaru 18 octombrie 2017 - 10:23

I-am scris Marei Wagner că aștept cu drag următoarea cartea, fie ea despre copilărie sau nu. 🙂

răspunde
Bookish 18 octombrie 2017 - 10:55

Știu că are deja idei pentru următorul roman și scrie 🙂 Și eu sunt curioasă să văd cu ce ne mai surprinde.

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe