Acasă Cărți dragi Japonisme – arta de a fi mulțumit | Micro recenzie de carte

Japonisme – arta de a fi mulțumit | Micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
2 comentarii

Nu e un secret că am o pasiune pentru cărțile în ediții ilustrate de la Editura Litera. Pasiunea mea a început cu Mica enciclopedie Hygge primită acum câțiva ani de Crăciun și a fost ulterior alimentată de Mica enciclopedie Lykke. Așa că, imediat ce am văzut Japonisme pe Libris mi-am dorit să o am în bibliotecă. Cărțile în ediții ilustate sunt printre puținele pe care simt nevoia să le păstrez și să le răsfoiesc din când în când.

Despre ce e Japonisme – Arta de a fi mulțumit?

Danezii au hygge și lykke, suedezii au lagom, iar japonezii au… mulți termeni greu de tradus, dar care transmit emoții complexe. De aceea cred că eu că în cartea lui Erin Niimi Longhurst – o bloggeriță pe jumătate japoneză, pe jumătate londoneză – nu e vorba doar despre un termen. Japonisme promite să ofere sfaturi și ponturi practive pentru a trăi o viață mai fericită.

Ce mi-a plăcut la carte?

Japonisme a fost anul acesta pentru mine ce a fost Mica enciclopedie Hygge acum doi ani. O lectură relaxantă, dar cu însemnătate. Printre altele, mi-a amintit că avem nevoie de atât de puțin pentru a fi fericiți. Cartea e împărțită între explicarea unor noțiuni și oferirea de ponturi practice. Ponturi care au în vedere adoptarea a câteva dintre tradițiile japonezilor. Recunosc, eu nu sunt o mare fană a culturii japoneze (a se citi și ca „nu știu foarte multe despre această cultură”). Așa că tot ce am aflat din carte a fost bine-venit și prețuit pe măsură.

Ce nu mi-a plăcut la carte?

Autoarea povestește la un moment dat că este o gurmandă și că toată familia ei știa asta. De asemenea, din ce am aflat din descrierea cărții (pentru că nu am fost chiar așa curioasă să-i caut blogul), ea are un blog de lifestyle unde acordă o importanță mărită restaurantelor și rețetelor favorite. Pentru că eu nu sunt o fană a bucătăriei japoneze, nu m-au bucurat cele câteva rețete pe care ea le-a inclus în carte. Nu a fost ceva care să mă deranjeze foarte mult, doar că nu mi-au folosit în mod deosebit. De asemenea, mi-ar fi plăcut să fie exploatată și partea de turism în Japonia. Ar fi fost interesant de văzut ce îți recomandă cineva de acolo să vizitezi.

Cui recomand Japonisme – arta de a fi mulțumit?

Nu cred că Japonisme e neapărat o carte pentru pasionații de cultura japoneză pentru că ea nu vine propriu-zis cu ceva nou. Pentru mine, care știu foarte puține despre Japonia, a fost o lectură interesantă. De aceea cred că e mai degrabă o carte pentru cineva care vrea să o folosească ca prilej pentru o incursiune în cultura japoneză. Este, de asemenea, o carte pe care eu aș lua-o cu mine în avion dacă aș pleca să vizitez Japonia pentru prima dată. În plus, o recomand cam tuturor care vor o carte care să fie ușor de citit în câteva ore. Cred că ediția ilustrată cu multe imagini și ilustrații e perfectă pentru o după-amiază cozy de toamnă.

Cumpără cartea:

eu am prins-o redusă cu 50% la Libris. Însă ai putea să urmărești un preț similar și pe Elefant. Dacă vrei ediția în engleză, încearcă aici sau aici.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

oanaroman91 2 noiembrie 2019 - 1:29

Cartea aceasta plus celelalte despre care amintești aici vreau sa le parcurg și eu. Mi se pare ca îți aduc o stare de bine numai privind fotografiile. 😊

răspunde
andreeachiuaru 3 noiembrie 2019 - 17:53

Cu siguranta! sunt carti perfecte pentru weekend-uri 🙂

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe