Acasă My stories Pregătiri de nuntă: cum ne-am ales noi locația | Nunta noastră partea a V-a

Pregătiri de nuntă: cum ne-am ales noi locația | Nunta noastră partea a V-a

de andreeachiuaru
6 comentarii

Locația a fost pentru noi momentul în care ne-am zis „da, vrem să facem nunta asta în stilul nostru”. Ne-am căsătorit pe 21 septembrie, iar petrecerea noastră a fost la o cabană, la marginea pădurii, doar cu prietenii super apropiați. 

Cum ne-a venit ideea de nuntă la cabană?

Nu mai știu, sinceră să fiu. Ce pot să vă zic sigur e că în ianuarie 2019 pe lista noastră de rezoluții nu era să facem nunta. Eram de-a dreptul îngrozită de o nuntă tradițională. Chiar și așa nu prea știam ce și cum să schimb ca să scap de una. Nu voiam mulți oameni, familia extinsă de care nu mă simt apropiată și nici să simt că cineva, oricine, a venit la nunta noastră din obligație. Nici nu m-aș fi gândit că totul pleacă de la locația aleasă.

Pe la final de iunie, m-am gândit ce-ar fi dacă în loc de o sală de evenimente sau un restaurant am alege o cabană foarte mică. Se subînțelegea deja că nu vom putea invita prea mulți oameni. Dar, sincer, cam asta a fost și ideea de la bun început. Așa că m-am pus pe căutat. Am ales zona Valea Doftanei pentru că era mai aproape de casă decât stațiunile de pe Valea Prahovei. Dar și pentru că, nefiind o zonă atât de tranzitată turistic, am găsit și prețuri ușor mai mici.

Cum am găsit locația perfectă pentru noi

Știu de la alți prieteni care au avut nunta de poveștile horror cu văzut zeci de săli, degustat preparate, negociat prețuri. Pentru că noi ne-am decis la final de iunie să facem nunta spre sfârșitul lui septembrie, nu prea am avut timp de asta. Așa că, în loc de vizionat, m-am pus pe scotocit în online. A fost greu pentru că pe booking.com abia dacă găsești câteva pensiuni și cabane. Apoi, ce-mi doream eu – locația aceea în care să predomine lemnul, atmosferă cozy + o sală de mese suficient de încăpătoare pentru +20 de persoane – era mai greu de găsit.

Greșeala pe care am făcut-o a fost să alegem o cabană și să nu sunăm pentru rezervare. Deși aveam bani strânși, am așteptat începutul lui iulie ca să le dăm vestea părinților. Când am sunat, am aflat că nu era niciun weekend disponibil în septembrie.

M-am pus iar pe căutat în zonă, ba chiar mi-am extins zona de interes și spre Valea Prahovei și Brașov. Doar că nici așa nu găseam locația care să arate ca în visurile mele. Fie dădeam peste pensiuni/cabane cu restaurant (și având atât de puțini oameni, nu ar fi fost eficient să mergem pe varianta de meniuri), fie dădeam peste locații fără pic de personalitate.

Apoi am găsit-o pe the one: Cabana Valea Floreiului.

Cum a fost cu rezervarea și pregătirile?

Am sunat, am stabilit să mergem chiar a doua zi și asta am făcut. Nu am vrut să spunem că e vorba despre o nuntă. Pentru că ce ne interesa pe noi era să închiriem locația în regim self-catering și atât. Plus că, fetele știu probabil că, un make-up de mireasă costă întotdeauna mai mult ca unul profesional, un coc de mireasă (chiar și fără voal) e mai scump decât un coc simplu etc.

Nu am avut surprize de genul: „plătești mai mult doar pentru că e vorba de o nuntă, în orice caz”. Cât despre cabană… ne-a cucerit din primul moment pentru că e chiar la marginea pădurii. În plus, pentru că mi-am arătat entuziasmul pentru căpițele de fân din curte, proprietarul a întârziat să le strângă doar ca să ne bucurăm noi de poze cu ele. How cool is that? Deci nu doar cabana, ci și oamenii peste care am dat ne-au făcut experiența mega-faină. Ca să nu mai zic că mi-a adus o roabă ca să fac o roabă cu bere cum am văzut pe Pinterest.

E mai ieftin să alegi o cabană în regim self-catering decât un restaurant?

Nu e mai ieftin, e pur și simplu vorba de alegeri. E mult mai simplu să alegi un restaurant, să te uiți pe o listă de meniuri. Când alegi o locație separată și servicii de catering, mai ai de făcut niște căutări după firma de mâncare. Eu am avut însă mare noroc cu mama care a făcut totul să arate mai bine ca la un restaurant.

decorațiunile făcute de noi

locația nunții

Candy Bar cu prăjituri de casă

Dacă alegi să plătești locația separat, vei avea două tipuri de costuri: pentru închirierea spațiului și pentru servicii de mâncare/băutură. Desigur, multe le poți cumpăra direct din magazine la prețuri mai mici. Însă tot ai nevoie de cineva care să se ocupe de pregătiri.

Cum noi nu ne imaginam nici în ruptul capului o nuntă la restaurant cu mulți oameni, formație/dj, marcarea unor momente pentru că așa se face etc. nu prea ne-a interesat dacă am plătit mai mult sau mai puțin pentru că a fost visul nostru pe care ni l-am îndeplinit.

Sfaturi pentru cineva care vrea să aleagă o locație similară

Luați în calcul căile de acces și drumul. Deși poate am fi găsit ceva similar pe Valea Prahovei, ne-am dat seama că, fiind încă o sâmbătă călduroasă, am fi stat cu orele în trafic. Problema cu cabana aleasă de noi a fost că Waze ne-a derutat și ne-a trimis pe cu totul alt drum, mult mai greu accesibil. Testați și posibilitatea asta. Dacă puteți, porniți de undeva din oraș cu mai multe mașini ca să nu pierdeți pe nimeni pe drum.

Anunțați din timp invitații dacă au sau nu unde să rămână și ce variante există. Nouă ni s-a întâmplat ca anumiți prieteni să aștepte să primească cazare la cabană doar pentru că avea 5 camere. Însă noi ne-am cazat doar familia acolo. Așa ni s-a părut cel mai corect. Asta având în vedere că nu puteam să ne cazăm toți prietenii. Și nici nu era ok să facem favoruri. Mulți dintre noi s-au apucat foarte târziu de sunat și căutat cazări în  zonă și nu au mai găsit.

Dress-code: casual & cozy. Alex s-a descurcat mai bine ca mine aici pentru că eu nu m-am gândit să le transmit oamenilor să se îmbrace casual și călduros. Pe seară s-a lăsat destul de frig și un pulover pus în mașină chiar a făcut diferența pentru că majoritatea discuțiilor s-au purtat afară, pe terasă.

 

Dacă am lua totul de la capăt, noi am alege tot locația asta. Suntem convinși că totul a ieșit perfect și că ni s-a potrivit de minune și că toate micile alegeri au condus la ziua noastră perfectă.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

6 comentarii

Mary Nastase 15 ianuarie 2020 - 23:53

Ți-am citit cu sufletul toate articolele referitoare la nuntă ❤. Am avut parte de nunta aia horror de care tu ai scăpat, doar pentru că soțul meu este un tradiționalist și am decis să-i fac pe plac – rezultatul: niște forografii care au rămăs în același plic de acum 12 ani și la care nu mă uit niciodată și clasicul CD pe care este imortalizat tot circul și pe care, sincer, nu știu dacă îl mai am încă 😁.
Fericire maximă vă doresc!!! 🤗

răspunde
andreeachiuaru 17 ianuarie 2020 - 9:31

Haha! Mă bucur că reușești să faci haz de necaz cu asta măcar. Mulțumim, asemenea!

răspunde
Ioana 3 octombrie 2019 - 11:15

Super, Andreea! Mi-a plăcut mult articolul tau 🙂 Când mă voi căsători mie mi-ar placea sa rămân cu prenumele + cele două nume (al meu și al lui).

răspunde
Ioana 3 octombrie 2019 - 11:19

Nu pot da edit, dar voiam să mai zic, la fel ca tine, nu mă deranjează in viitor copiii sa ia doar numele lui.

răspunde
moonlight 2 octombrie 2019 - 22:43

Desigur că fiecare își face nunta cum își dorește și mă bucur că a voastră a fost cum ați visat. E ceea ce contează, până la urmă, când ne amintim peste ani. Nu pot să nu remarc, totuși, tonul ușor denigrator în ceea ce privește nunțile tradiționale. Spiritul unui popor stă în tradiții și dacă le pierdem, pierdem contactul cu istoria, cu spiritualitatea, cu ce înseamnă să fii parte a acelui popor. Iar cele mai importante tradiții pentru un popor sunt cele legate de momentele importante ale vieții: nașterea, căsătoria și moartea. Este trist că ne îndepărtăm de origini.

Mă întristez când citesc cuvintele “povești horror”, nunta ar trebui să fie un motiv de bucurie, nu de stres. Pentru mine, organizarea nunții, cu tot ce înseamnă asta, de la vizionat restaurante la ales invitații, este o activitate care nu îmi aduce nimic altceva decât bucurie, pentru că, până la urmă, mă pregătesc pentru cea mai frumoasă zi din viață. Nu înțeleg cum poate să fie neplăcut pentru cineva tot acest proces de organizare a unui eveniment fericit, o ocazie pe care o împărtășesc cu oamenii dragi.

răspunde
andreeachiuaru 4 octombrie 2019 - 13:14

Nici eu nu sunt de acord să transformi nunta într-un motiv de stres, dar pentru mulți e doar despre a distra niște invitați care vin și dau o sumă de bani și de a se stresa că nu-și vor scoate costurile, ca s-o zicem pe-aia dreaptă. Cât despre tradiții… eu nu mă regăsesc în ele, de aceea antipatia mea. Rezonez cu ce spui tu, dar doar la nivel teoretic, pentru că nu le văd rostul și mi se par învechite. Pentru noi nunta nu a fost o schimbare, doar sărbătorirea iubirii dintre noi.

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe