Acasă Cărți dragi Mini obiceiuri de Stephen Guise | Micro recenzie de carte

Mini obiceiuri de Stephen Guise | Micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
1 comentariu

Mini obiceiuri, cartea lui Stephen Guise, a fost prima carte pe care am terminat-o în 2020. Despre partea practică și anume idei extrase din carte am scris deja un articol distinct. Însă dacă ești curios despre carte în sine (cum e scrisă, dacă vine sau nu cu ceva nou, dacă mi-a plăcut etc.) citește în continuare.

Despre ce e Mini obiceiuri?

Mini obiceiuri e o carte din sfera formării de obiceiuri care vine cu o rețetă simplificată. Dacă în cărți precum Atomic Habits se face apel la partea științifică, se vorbește despre procesele din creier și se prezintă rețete complicate, în cartea lui Stephen Guise lucrurile sunt mult simplificate. Autorul spune, pe scurt, că, dacă vrei să-ți formezi un obicei de durată cel mai simplu este să începi cu pași foarte mici pe care să îi practici zilnic.

Ce mi-a plăcut la carte?

E interesant „rețeta” din Mini obiceiuri. Mi s-a părut interesantă abordarea. Într-un fel, 10 minutes reading challenge se înscrie în acest sistem prezentat și în carte. Autorul vine cu multe exemple practice, dar cartea are inserate și câteva rezultate ale unor studii. E un lucru pe care eu îl caut în cărțile de non-ficțiune pentru mai multă credibilitate. Dincolo de asta e o carte ușoară (la propriu și la figurat) care se citește perfect în autobuz sau metrou.

Ce nu mi-a plăcut?

Rețeta din Mini obiceiuri se poate aplica în foarte puține domenii. Asta e o limitare mare. Întâi pentru că nu poți în baza acestor mini obiceiuri să te lași de fumat. Sau să nu mai mănânci junk-funk. Îți poți propune să iei măcar o masă formată din legume în fiecare zi, dar dacă forțezi lucrurile, deja nu mai e un mini-obicei, iar autorul nu-ți mai garantează reușita. Cartea este mai mult o rețetă despre cum să te ții despre obiceiuri în direcția cărora ai făcut deja câțiva pași, dar mai ai nevoie de constanță. Ca de exemplu să scrii 50 de cuvinte în fiecare zi sau să citești 2 pagini.

Cui recomand să citească Mini obiceiuri?

Mini obiceiuri e o carte pentru cei preocupați să trăiască în aromonie cu ei și corpul lor. Deși are multe limitări, cartea rămâne o lectură interesantă. Eu aș recomanda-o mai ales celor nu atât de familiarizați cu non-ficțiunea. Dacă ai citit mult pe tema asta, probabil nu va veni cu ceva nou, așa că poți să o ocolești. Dar dacă vrei ca în 2020 să citești mai multă non-ficțiune (ca mine) trece-o pe listă pentru că nu e nicidecum o pierdere de timp.

Găsiți Mini obiceiuri la Publica, pe Elefant sau pe Libris.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Mini-obiceiuri legate de scris - De-ale Dianei 21 iulie 2020 - 11:40

[…] ceea ce urmează să citiți aici nu se înscrie înscrie 100% în conceptul descris de Stepehn Guise, dar se apropie măcar. Dacă vreți, sunt propria mea perspectivă legată de scrisul pe blog, […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe