Acasă My stories 25 de motive de recunoștință

25 de motive de recunoștință

de andreeachiuaru
2 comentarii

M-am gândit mult în ce mod aș putea să celebrez pe blog faptul că împlinesc 25 de ani. Și cumva cel mai potrivit mod e cel în care recunosc pentru cât de multe lucruri merită să mulțumesc. Așa că am făcut o listă cu 25 de motive de recunoștință. 

Motive de recunoștință pentru viața pe care o am

Sunt recunoscătoare pentru că sunt sănătoasă. Când în jur sunt atâția oameni care suferă (și nu mă refer aici doar la pandemia globală), sănătatea e un privilegiu la care ne gândim prea rar. Deși, îmi dau seama acum, ar trebui să fie numărul 1 pe orice listă cu motive de recunoștință.

Sunt recunoscătoare pentru că am unde să locuiesc. Și nu doar atât. Am o casă în care mi-e drag să-mi petrec timpul și care mă bine-dispune în perioade ca asta, de stat acasă.

credit foto: @martipaan

Sunt recunoscătoare că am mai multe motive să zâmbesc decât am să fiu tristă. Lista asta cu motive de recunoștință m-a făcut să-mi dau seama de asta în foarte multe moduri.

Sunt recunoscătoare pentru că, de fapt, pot găsi în fiecare zi cel puțin un motiv pentru care să zâmbesc.

Sunt recunoscătoare că sunt femeie și asta înseamnă că într-o zi voi putea da viață. Nu știu dacă e de vină vârstă sau discuțiile tot mai dese cu cei dragi, dar în ciuda faptului că nu-mi doresc un copil acum, nu pot să nu mă gândesc cu recunostință la faptul că într-o zi voi da viața puiului meu.

Sunt recunoscătoare că am început un proces de cunoaștere de sine care mă ajută să mă înțeleg mai bine.

Sunt recunoscătoare că am reușit să trec peste toate nesiguranțele adolescenței și să fiu bine cu mine. Sunt lucruri care lasă cicatrici pe care le voi purta mereu, dar abia acum pot spune cu mâna pe inima că am învățat să îmi iubesc corpul așa cum e.

De ce sunt recunoscătoare pentru oamenii din viața mea

Sunt recunoscătoare că am un soț, părinți și un frate.

Sunt recunoscătoare că toți ai mei (familie și prieteni) sunt bine. Dacă ei sunt bine și eu sunt bine.

Sunt recunoscătoare că mă pot baza pe sprijinul unor oameni foarte importanți pentru mine. Cu toții avem nevoie de susținere și e important ca ea să existe.

Sunt recunoscătoare că în sfârșit sunt înconjurată de oameni care mă apreciază tocmai pentru dragostea mea pentru cărți. După ani întregi în care am privit-o ca pe un defect, viața mi-a arătat că, dacă insisți suficient de mult să faci ceea ce îți place, la un moment dat vor apărea suficient de mulți oameni care să te aprecieze pentru asta. Am suferit mult în adolescență și în anii de facultate pentru că eram ciudata/anti-sociala/cea care-și făcea cu greu prieteni.

Sunt recunoscătoare că există Shop my library și că a adus în viața mea așa mulți oameni minunați. E minunat să faci ceea ce îți place cel mai mult, chiar dacă doar part-time. Ziua de târg mă încarcă cu multă energie. De aceea a fost printre primele lucruri pe care am simțit nevoia să le trec pe lista cu motive de recunoștință (chiar dacă ulterior am rearanjat puțin frazele de dragul ușurinței de a citi articolul).

 

Motive de recunoștință pentru dragostea de care am parte

Sunt recunoscătoare că pot adormi în brațele omului pe care îl iubesc cel mai mult. Sunt recunoscătoare pentru îmbrățișări, săruturi, ținut de mână. Sunt recunoscătoare pentru că îmi pot privi soțul în ochi și îi pot spune te iubesc.

credit foto: @martipaan

Sunt recunoscătoare că am un soț care mă iubește și care-mi reamintește des asta. Prin tot felul de gesturi mici și mari. Prin grija pe care o are față de mine. Prin cuvinte și atingeri.

Sunt recunoscătoare că am învățat să mă iubesc deși mi-a luat atât de mulți ani să o fac.

Sunt recunoscătoare că mi se aduce atât de des aminte că sunt iubită și prețuită.

Sunt recunoscătoare că există persoane care mă consideră un role-model. Am privilegiul de a transmite un mesaj unor copii și adolescenți nesiguri. Am privilegiul să pot transmite astăzi mesajul de care am avut eu însămi atât de multă nevoie acum 10 ani: că nu e nimic în neregulă dacă alegi să citești o carte în pauze decât să te dai mare cu noaptea ta de beție în club.

De ce sunt recunoscătoare pentru oportunitățile de care am avut și am parte

Sunt recunoscătoare că am avut susținerea părinților mei să studiez ce am vrut. După ce am cunoscut atât de mulți oameni nefericiți care nu au putut să facă ce și-au dorit încă de la început, mă simt cu atât mai recunoscătoare pentru asta. Am primit susținere materială și morală, inclusiv când eu m-am îndoit de mine.

Sunt recunoscătoare că am putut să-mi aleg cariera pe care mi-am dorit-o. Că nu a fost nevoie să muncesc în timpul facultății. Că nu a fost nevoie să mă mulțumesc cu mai puțin. Că soțul meu m-a privit în ochi în serile în care m-am întors plângând de la dream job-ul meu care-mi făcea mai mult rău decât bine și mi-a spus să plec, pentru că o să o scoatem cumva la capăt, chiar și fără banii aceia.

Sunt recunoscătoare că am un job care-mi place și care-mi aduce un venit constant. În ultimul an am învățat multe despre limitele mele. Deși nu a fost să fie cu job-ul meu în lumea cărților, am ajuns să iubesc ceea ce fac pentru că îmi plac oamenii alături de care lucrez zi de zi. Dincolo de asta, pe lista cu motive de recunoștință am simțit nevoia să trec pe primele poziții și faptul că jobul meu îmi aduce un venit constant.

Sunt recunoscătoare că am acces la numeroase resurse care să mă ajute să fiu un om mai bun pe zi ce trece. Și asta nu e deloc puțin lucru, oricât de generalist ar suna.

Sunt recunoscătoare că am timp să mă ocup de pasiunile mele. Știu că pentru mulți e un privilegiu. Pasiunile mele (cititul și blogul) mă încarcă cel mai mult de energie bună.

Motive de recunoștință pentru lucruri materiale și experiențe

Sunt recunoscătoare că pot călători oriunde în lume și mai ales acum am timpul și bugetul să o fac. Cândva, asta părea doar un vis frumos.

Sunt recunoscătoare că îmi pot satisface toate dorințele materiale. Firește că sunt și lucruri la care tânjesc uneori și pe care nu le am (cine nu face asta?), dar nu e suficient ca să-mi știrbească din dorința de a scrie despre motivele mele de recunoștință.

Sunt recunoscătoare că într-un viitor nu foarte îndepărtat vom avea casa noastră.


foto: The Yellow Creators

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Razvan 22 martie 2020 - 15:08

Foarte frumos articolul… Oamenii in general ar trebui sa fie mai recunoscatori, nu sa se gandeasca doar la neajunsuri 🙂

răspunde
Boncalo 22 martie 2020 - 13:05

La multi Ani Andreea! Iti urmaresc blogul cu entuziasm si sunt nerabdatoare sa citesc cat mai multe articole minunante. Sa ai o zi exxelenta alaturi de cei dragi tie 🙂

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe