Acasă Cărți dragi Quiet de Susan Cain | Micro recenzie de carte

Quiet de Susan Cain | Micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
0 comentariu

Quiet s-a strecurat între ultimele lecturi din 2019, ca parte din provocarea 6 cărți până în 2020. La final de an, când am tras linie, am evaluat Quiet cu 4/5 stele, însă mai târziu m-am răzgândit. Cartea este, fără doar și poate parte din topul celor mai bune cărți citite în 2019.

Despre e ce e Quiet?

Quiet ar putea fi foarte bine un manual pentru a înțelege introvertiții. Fie că ești unul dintre ei sau ai un șef, colegi, prieteni sau un partener de cuplu pe care l-ai descrie așa. Cartea e împărțită în mai multe capitole și fiecare explorează un câmp în care întâlnim introvertiții. Vorbește despre leadership, viața socială, relații de cuplu și relația părinte-copil. Nu e deloc un manual, ci o carte plină de studii interesante și exemple despre cum introvertiții nu sunt doar acele persoane timide care nu pot ajunge niciodată să aibă o funcție de conducere sau un grup mare de prieteni.

Ce mi-a plăcut la carte?

Întâi mi-a plăcut faptul că a vorbit cumva pe limba mea. Știu că sunt o persoană introvertită și am înțeles de-a lungul anilor multe lucruri despre bine. Însă citind Quiet m-am gândit la toți apropiații mei și mi-am pus întrebarea dacă ei sunt sau nu persoane introvertite. Însă mi-ar fi plăcut Quiet și dacă nu m-al fi regăsit atât de mult în ea pentru că e o carte din care am aflat extrem de multe lucruri interesante.

Ce nu mi-a plăcut la carte?

Inițial i-am acordat 4 stele, nu 5, pentru că mi s-a părut că e o carte de non-ficțiune bună, dar care nu are o aplicabilitate practică. Apoi mi-am dat seama că asta nu e totul în cele mai multe dintre cazuri și că, de fapt, din Quiet am învățat o mulțime de lucruri interesante.

Cui recomand Quiet?

Introvertiților, în primul rând. Mi se pare o carte de bază care te poate ajuta să te înțelegi mai bine. Apoi celor care nu știu prea bine dacă sunt introvertiți sau extravertiți. Însă o recomand cu drag și celor care sunt înconjurați de introvertiți și vor să înțeleagă cum să comunice pe limba lor.

Găsiți cartea la editura Publica, pe Elefant și pe Libris. Dacă vrei varianta în engleză, o găsești aici.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe