Acasă Alte idei Citește Rețeaua Șoaptelor în avanpremieră | GIVEAWAY [încheiat]

Citește Rețeaua Șoaptelor în avanpremieră | GIVEAWAY [încheiat]

de andreeachiuaru
26 comentarii

A trecut ceva timp de la ultimul concurs pe blog. Asta pentru că le organizez mai degrabă pe instagram. Însă atunci când Editura Nemira mi-a oferit cinci exemplare în avanpremieră din Rețeaua Șoaptelor am știut că e rost de un concurs nou pe blog.

De ce să citești Rețeaua Șoaptelor în avanpremieră?

De regulă, exemplarele în avanpremieră se oferă bloggerilor pentru recenzii. E un super sentiment să fii primul care are o carte în mână. Pentru că eu m-am bucurat de mai multe ori de acest sentiment, vreau să vă ofer și vouă șansa.

Așa că am de oferit 5 exemplare din Rețeaua ȘoaptelorUnul dintre ele îl voi oferi prin tragere la sorți, pe instagram. Însă alte 4 exemplare le voi oferi către 4 persoane care comentează la acest articol.

Am păstrat un mecanism simplu pentru că voi alege răspunsurile cele mai convingătoare/frumoase. Tot ce trebuie să faci este să-mi răspunzi în comentarii la întrebarea Ce carte de la Editura Nemira ai citit, ți-a plăcut și mi-ai recomanda? Din ce motive?

Se acceptă doar recomandări de cărți de la Editura Nemira (ediții mai vechi sau mai noi, nu e relevant). Nu contează că eu nu citesc SF, Fantasy și YA. Recomandați-mi cartea voastră favorită de la editură cu argumente cât mai convingătoare.

Despre Rețeaua Șoaptelor

Romanul Rețeaua șoaptelor, de Chandler Baker este povestea unor angajate dintr-o firmă de avocatură din Texas care se revoltă împotriva hărțuirii sexuale la care au fost supuse ani întregi de șefii lor bărbați.

Sloane, Ardie, Grace și Rosalita lucrează de ani buni la Truviv Inc. Când directorul companiei moare subit, Ames, șeful lor direct, îi preia locul. Dar el este un personaj complicat, dintotdeauna înconjurat de șoapte, șoapte mereu ignorate de cei cu putere de decizie. Dar lumea s-a schimbat și cele patru femei au decis că e de ajuns. Sloane și colegele ei pun în mișcare un mecanism catastrofic ce va afecta fiecare etaj și departament de la sediul Truviv. Iar viețile lor – de femei, colege, mame, soții, prietene – se vor schimba dramatic pentru totdeauna.

Alte detalii organizatorice

Concursul se desfășoară în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie

Te poți înscrie și la concursul de pe instagram și la cel de pe blog.

Folosește o adresă de e-mail validă pentru că acolo te voi contacta pentru revendicarea premiului.

Nu e obligatoriu să dai share la acest concurs, dar dacă vrei să o faci, orice share ajută.

Premiile vor fi livrate prin curier, pe teritoriul României, de cei de la Editura Nemira în câteva zile de la încheiere.

Au câștigat câte un exemplar din Rețeaua Șoaptelor:

ALEXANDRA ȘIȘIALĂ
LARISAM
CRISTINA VULPE
ISABELLE

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

26 comentarii

Radu Cristina 3 noiembrie 2019 - 17:09

Hei,

Cartea despre care vreau să-ţi vorbesc este una despre care poate ai şi auzit – “Omul din castelu înalt’, de Philip K. Dick. În general, sunt mare fan Nemira şi nu pentru cărţile SF, cât pentru romanele poliţiste ale Rodică Ojog-Braşoveanu. Totuşi, am citit cartea aceasta peste care nu am putut să trec.

Deseori ne punem intrebarea “ce ar fi fost dacă?”. Romanul fix pe baza acestei idei e construit. Prezentând o istorie alternativă, Philip K. Dick plasează acţiunea romanului în 1962, la câţiva ani după ce SUA a pierdut cel de-Al Doilea Război Mondial. SUA ajunge să se divizeze între Germania şi Japonia, care sunt cele două noi super-puteri ale lumii.

În această nouă America descoperim o carte foartă populară, gen SF, în care se pune problema câştigării celui de-Al Doilea Război Mondial de către SUA. Acest lucru contrariază şi stârneşte interesul naziştilor, care pornesc pe urmele autorului, acesta fiind misteriosul om din castelul înalt – mai mult nu se cunoaşte despre el.

Mi-a plăcut foarte mult cartea asta pentru că mi-a plăcut ideea de la care a pornit – ce ar fi fost dacă razboiul ar fi avut alt final decât cel pe care l-a avut de fapt? Apoi, mi-au plăcut foarte multe dialogurile din carte, dialoguri cu conotaţie istorică, filosofică chiar. Şi, cum spuneam, nu mă dau în vânt după SF-uri, însă pot spune că “Omul din castelul înalt” este un SF mai atipic, pentru că nu se concentrează pe acţiune ori pe cât de departe a mers imaginaţia autorului. Cred că romanul în cauză se concentrează mai mult pe portretizarea civilizaţiilor, dialogurile fascinante (evident, ca în aproape orice alt caz, nu au fost toate dialogurile atât de savuroase) şi pe construirea unor personaje puternice.

Aş recomanda acest roman atât celor care apreciază literatura SF cât şi celor care doresc să citească un roman de calitate. Mie mi se pare că se încadrează în ambele categorii, chiar dacă nu-s eu expertă în ceea ce priveşte literatura SF.

răspunde
Alexandra Șișială 3 noiembrie 2019 - 15:06

Recomandarea mea, deși mi-a fost destul de greu să aleg, este ,,Spionaj la mănăstire” de Rodica Ojog-Brașoveanu. Sunt mare amatoare de cărți polițiste, iar pe Rodica O-B. am descoperit-o prin liceu și redescoperit-o acum vreo 2 ani datorită editurii Nemira. Nu mică mi-a fost bucuria când am văzut că după seria Melania Lupu a urmat la reeditare seria cu Minerva Tutovan.
„Spional la mănăstire” este prima carte din această serie și am curaj să pun pariu că Minerva este un personaj care îi poate cuceri chiar și pe cei mai sceptici cititori, inclusiv pe cei care nu sunt deloc amatori de cărți polițiste.
Minerva este fostă profesoară de matematică, actual maior de securitate și excelează în meseria sa. Nu este o femeie frumoasă, are mai degrabă aspect de bărbat, este aspră și necruțătoare atunci când vrea. Dar are o pasiune pentru dreptate și adevăr. Acum lucrează alături de Dobrescu, un fost elev, acum locotenent. Lui Dobrescu nu i-a plăcut niciodată matematica, iar faptul că a ajuns să lucreze cu fosta sa profesoară de matematică nu îi face munca mai ușoară. Nu este scutit niciodată de comentarii acide, de reamintiri poate dureroase despre „gafele” din perioada școlii, nu e lăsat să uite faptul că s-a aflat la un pas de a rămâne repetent din cauza matematicii. Să lucreze cu Minerva nu e ușor, dar cu siguranță încă mai are multe de învățat de la ea.
Acțiunea romanului se concentrează asupra unei mănăstiri. Profesorul Lucaci se afla acolo pentru a lucra în liniște la un medicament. Acest medicament, ajuns în mâini nepotrivite, poate ucide, într-o cantitate foarte mică, un întreg oraș. Din păcate, profesorul este ucis, la mijloc aflându-se, bineînțeles, interesul crescut pentru medicament. Dar de către cine? Din exterior ar fi fost foarte greu de realizat această operațiune. Rămân doar oamenii din interior.
Minerva și Dobrescu ajung la mănăstire pentru a investiga moartea profesorului, dar îmbrățișează niște roluri. Minerva, pe cât de perspicace și inteligentă este în realitate, joacă rolul unei femei nu prea inteligente care suferă și de pierderi frecvente de memorie. Dobrescu se transformă într-un procuror motivat să afle cu orice preț care este criminalul.
În timpul anchetei suspiciunile se îndreaptă asupra celor care se aflau la mănăstire, iar aceste suspiciuni cresc și mai mult în momentul în care încă o crimă are loc.
Va dezlega Minerva ițele acestei povești? Cu siguranță.
M-a surprins foarte tare finalul, iar cartea mi-a plăcut extrem de mult.
Pe Minerva nu doar că o îndrăgesc, dar o ador de-a dreptul. Are sarcasm, inteligență, perspicacitate, sare, piper și poate fi acidă atunci când dorește. Pentru mine e un Poirot de România. Iar Dobrescu cu siguranță este o reinterpretare a lui Hastings, mereu merge pe piste greșite.
Abia aștept să apară în această colecție și celelalte cărți din serie.
Le recomand cu drag pe toate, sunt amuzante și bine gândite. Reușesc cumva să îți țină mintea trează și să te relaxeze în același timp.
Sper că te-am convins și că vei încerca măcar să faci cunoștință cu Rodica O-B. 😀

răspunde
LarisaM 1 noiembrie 2019 - 20:47

Cred că unul dintre cele mai fascinante subiecte literare este călătoria în timp, însă puţini autori se încumetă să abordeze acest teritoriu pentru că necesită foarte multă documentare istorică şi foarte mult talent pentru a crea o poveste cu adevărat intrigantă. Totuşi, am dat peste un roman care îmbină cu măiestrie istoria şi ficţiunea, este plin de suspans şi te transportă într-o Americă autentică a anilor 60. Este vorba despre JFK 11.22.63 al lui Stephen King. Deşi King este recunoscut pentru talentul său de a-şi speria cititorii, iată că ne demonstrează că excelează şi într-un roman non-horror, cu elemente istorice. Dacă fiecare lecţie de istorie ar fi fost predată cu atâta creativitate cu cât o face King, aş fi putut spune că istoria este materia mea preferată, dar din păcate a trebuit să mă mulţumesc cu lecţii standard pline de date care ţi se şterg din minte după câteva zile. Ceea ce face această carte atât de specială este modul în care King îi umanizează pe preşedintele american şi pe asasinul acestuia care devin oameni imperfecţi, cu probleme ca şi noi restul
în loc să fie doar nişte figuri istorice reci şi îndepărtate. Intriga romanului este o întrebare care încă îi frământă pe mulţi: Cum ar fi arătat lumea noastră dacă Kennedy nu ar fi fost asasinat? Ar fi fost mai bine sau mai rău? Şi cel mai important, aflăm dacă într-adevăr te poţi lua la trântă cu soarta şi poţi preveni ceva ce s-a întâmplat deja.
Recomand cartea atât celor pasionaţi de istorie, cât şi celor care evită în mod normal acest domeniu pentru că nu se aseamănă cu nimic din ceea ce am fi putut citi într-o carte de istorie şi nici în celelalte romane ale lui Stephen King. Pe lângă lecţia de istorie predată atât de creativ, am primit şi câteva lecţii despre viaţă, regrete şi sacrificiu şi am învăţat că în spatele fiecărui erou sau răufăcător există o poveste mult mai complexă, care de multe ori rămâne nebăgată în seamă.

răspunde
Vlada 30 octombrie 2019 - 15:46

Seria “Magicienii” de Lev Grossman
Daca ti-a placut sa citesti cartile din seria Harry Potter, atunci Magicienii lui Grossman isi vor lasa de asemenea o frumoasa amprenta.
De ce o recomand? Pentru ca te face sa te pierzi intr-o lume cu totul diferita. Prezinta o realitate imbinata cu trecutul, fantezia si magia. Are un nivel mai matur de abordare a lumii in care exista oameni ce respira prin magie. Iar daca nu iti place sa citesti astfel de carti, poate ca anume aceasta iti va trezi curiozitatea si te va lasa cuprinsa pentru ceva timp de o altfel de lume, in care de asemenea exista probleme, greutati, obstacole. Un mediu pe cat de asemanator noua, pe atat de straniu si interesant.

răspunde
Colita Alexandru 30 octombrie 2019 - 14:25

Recomand Corabia magiei (Seria Corăbiile însuflețite, partea I) de Robin Hobb .

O poveste captivanta , originala si cu detalii extrem de interesante. Actiunea este antrenanta , intortochiata si cu multe rasturnari de situatie care te tin lipit de poveste .Are de toate : poveste de iubire , tradari , actiune , politica ,coruptie , contrabanda si crime. Lumea conturata este una dura in care prezinta niste povesti triste care s-au intamplat si in istoria noastra (prezinta dezumanizarea si suferinta determinata de negotul cu sclavi ). Personajele fac tot deliciul : antagonisti care te fac sa ii indragesti , personaje feminine puternica , personaje de o bunatate sufleteasca remarcabila in ciuda lumii dure in care traiesc vazute ca niste persoane slabe . Iar magia apare din plin si este foarte bine conturata si explicata . Alta parte interesanta este reprezentata de anumite capitole povestite din perspectiva unor serpi de apa care sunt niste creaturi magice antologice ce isi cauta destinul. M-a intrigrat inca de la primele pagini iar pe la jumatatea carti deja eram atat de bagat in poveste incat nu am vazut lumina zilei pana nu am terminat-o. Mi-a placut si seria Farseer ( face parte din acelasi univers) dar cartea asta se ridica cu mult peste . O recomand cu drag celor carora le plac povestile cu pirati sau care au chef sa citeasca un fantasy bun .

răspunde
laviniareads 29 octombrie 2019 - 17:59

Buna Andreea!
Mi-am gasit cateva minute sa-ti povestesc despre Rebelul Nisipurilor, de Alwyn Hamilton. Stiu ca nu citesti fantezie, dar tot iti voi spune cateva cuvinte despre aceasta carte faina.
Lumea din această carte e fantastică, crudă pentru cei săraci, orfani și pentru femei. Ești un nimeni până când nu ajungi să te măriți/ sau ești bogat. Femeile sunt tratate oribil iar bărbații parcă sunt zeii pe pământ și se pot căsători cu mai multe femei! Mi-a displăcut acest aspect și ca Amani, protagonista poveștii, aș fi vrut să scap de acele concepte. Nu te-am cucerit pana acum, nu-i asa? :))
Când magia intervine, lumea pe care o știam din primele pagini se transformă. Devine o lume în care aș vrea să trăiesc pentru o perioadă doar pentru aventura pe care o pot avea și desigur, pentru MAGIE. Cine nu sare in sus de la putina magie?
Dupa intalnirea cu un barbat misterios, cartea s-a ales cu toata atentia mea.
Miticul se îmbină cu aventura și împreună cu un strop de chimie între personaje, fac o poveste demnă de premiul Young Adult pe care l-a și luat cartea în 2016.
Recomand carticica asta tuturor iubitorilor de YA si Fantasy <3

răspunde
Ada 28 octombrie 2019 - 22:28

Stephen King nu mai are nevoie de nicio prezentare, cartile lui au infiorat generatii intregi. Nu cred ca se poate sa iti placa Stephen King un pic, e love or hate, cu conditia sa te atraga genul horror. Eu recunosc ca de cand cu IT, fac involuntar un pas mai incolo cand dau de cate o scurgere cu grilaj pe strada, dar astia sunt piticii mei.🤡
Cartea pe care o recomand acum este una atipica pentru el, “Frumoasele adormite”, a carei coperta ma hipnotizeaza de cate ori o vad. De ce e atipica? Pentru ca e o colaborare cu unul din fiii sai, Owen, dar mai mult decat atat, subiectul abordat este unul care devine din ce in ce mai complex, pornind de la intrebarea: “Ce s-ar intampla intr-o lume in care nu mai exista femei?”. Sigur ca gasim si elemente caracteristice scrierilor sale, insa n-as incadra “Frumoasele adormite” in genul horror. Daca nu esti fan King, probabil va trebui sa iesi putin din zona de comfort, dar atunci apar cele mai frumoase surprize.😊

răspunde
Cristina Vulpe 28 octombrie 2019 - 21:33

Omul de creta – C.J.Tudor
De ce? Pentru ca este genul de roman pe care il iei la baie, in metrou, la birou sau pe plaja.
Pentru ca e genul de roman pentru care iti iei liber o zi.
Pentru ca e genul de carte pe care nu o poti lasa din mana pana la final si apoi regreti ca s-a terminat.
Este un roman in care actiunea si personajele pe care ti le imaginezi tu iti dau fiori de 100 de ori mai puternici decat orice adaptare de film.
Atat.
Citeste-o.

răspunde
Gogot Mariana Veronica 28 octombrie 2019 - 19:35

Off….greu de ales,dar cel mai mult mi-a plăcut seria ,,Jocurile foamei” ,sunt o oarecare fana a acestei serii, m-am uitat si la filme , si efectiv iubesc seria, nu am ce sa zic, nu are acel gen de poveste banală care seamănă cu unele povești de pe wattpad, este ceva nou, ceva diferit cu rasturnari de situație, suspans dar si momente frumoase gen romance ,iar această carte MERITA CITITA . Și mie la rândul meu mi-a recomandat-o o prietena, si nu regret deloc ca am ascultat-o. In rest, sper sa citesti această serie intr-un loc comod cu o cana de cafea, normal, ca sa savurezi cartea cat mai bine.

răspunde
Roxana 28 octombrie 2019 - 17:23

Cartea care m-a impresionat de la editura Nemira si pe care ti-as recomanda-o si tie se numeste “Barbatul care n-a mai sunat” de Rosie Walsh .
Primul lucru care m-a atras la aceasta carte a fost titlul ,ma asteptam sa dau peste o poveste de dragoste si poate peste putina drama ,insa am ramas profund surprinsa cand nu a fost asa .Am dat peste o poveste frumoasa si sensibila ,o poveste unica cum nu am intalnit.
Sarah ,personajul principal ,se reintoarce acasa ,ca in fiecare an in luna iunie reamintindu-si de fiecare data ce s-a intamplat in anul in care ea a decis sa plece de acasa ,din Anglia ,tocmai in L.A.In acest timp ajunge sa intalneasca un barbat de care se indragosteste iremediabil ,de fapt se indragostesc reciproc si traiesc timp de sase zile o poveste intensa.Dupa aceste sase zile Eddie trebuie sa plece ,insa ii promite ca o sa o sune .Insa timpul trece ,iar el nu da nici un semn ,Sarah incearca sa dea de el ,incearca sa ii scrie mesaje ,insa nu primeste nici un raspuns ,toata lumea incearca sa o faca sa renunte ,sa nu-l mai caute ,insa ea nu poate sa faca lucrul acesta deoarece simte din tot sufletul ei ca in cele 6 zile petrecute alaturi de Eddie si ea a insemnat ceva pentru el .Ea continua sa ii lase mesaje ,incepe sa ii povesteasca ,despre trecutul ei ,despre viata ei din L.A. crezand ca el s-a speriat nestiind sigur cine este ea.Insa nu acesta este motivul pentru care el nu mai suna ,daca ea ar fi stiut de la inceput numele lui adevarat ,si-ar fi dat seama imediat ca intre ei nu poate exista nici o apropiere .Daca iti doresti sa afli de ce nu a mai sunat-o pe Sarah sau de ce ea a decis sa se mute din Anglia ,tocmai in L.A. te invit sa citesti cartea si de asemenea vei afla motivul pentru care cei doi nu ar fi trebuit sa se intalneasca.

răspunde
Zanfir Oana 28 octombrie 2019 - 16:22

Buna Andreea.Pana acum iti pot spune ca editura Nemira are o selectie de carti minunata.Eu citesc mult SF si fantasy si pot spune ca au multe titluri grozave care ma atrag.Dar nu am citit numai fantasy de la ei,am citit si din seria Damen Tango :Scrisori din Insula Guernsey ,carte pe care am devorat-o intr-o zi si Fiica negustorului de matase care m-a induiosat pana la lacrimi.Revenind la colectia Sf-fantasy am iubit seria Jocurile foamei,am vazut cum incepe calatoria lui Mare si am fost alaturi de Mila cand a descoperit ce este,dar fiecare titlu ma atrage si ma face sa il doresc in mica mea biblioteca.Cartea pe care ti-o recomand si pe care as putea sa o citesc la nesfarsit este Partea intunecata a magiei ,prima carte din trilogia Culorile magiei.Actiunea se desfasoara in Londra….pardon vreau sa spun Londre,4 mai exact fiecare representand o culoare : Londra Cenusie,Londra Rosie,Londra Alba si Londra Neagra.Unul din personajele principale Kell este un magician Antari ,unul dintre ultimi ceea ce il face deosebit si puternic,la fel ca si numele de familie(nu spun ,pastrez misterul).Al doilea si poate cel mai important personaj este o ea,Lila Bard.O fata,o hoata din Londra Cenusie cea fara magie.Din intamplare ea da peste Kell intr-una din vizitele sale si ajunge in colorata si via Londra Rosie,casa lui Kell.Cei doi sunt intr-o cursa contra timp pentru a returna un artefact periculos in Londra Neagra,o lume moarta.Adauga in ecuatie un frate super cunoscut,doi gemeni cu apucaturi de sadici si inca un magician si poti avea reteta unui dezastru ….sau asta e doar Lila jucandu-se cu cutitele.
Imi plac personajele,sunt bine conturate si nu sunt perfecte,au defecte ceea ce ii aduce mai aproape de noi.Lila fura,Kell are afaceri mai putin legale,iar Rhy are tendinta de a “lenevi”.Ele se dezvolta pe parcurs astfel incat putem vedea schimbari destul de mari in comportamentul lor.Este o lectura usoara si ok ca numar de pagini,se citeste destul de repede.Daca nu esti cititor de fantasy nu e nicio problema,cartea asta este un bun punct de start.La inceput si pe parcurs se ofera explicatii despre magie si despre orase astfel incat sa nu fi pierdut.
I-ti recomand Partea intunecata a magiei din tot sufletul pentru ca este o carte usoara cu multe scene amuzante si memorabile, si este un bun punct de plecare pentru un incepator de fantasy deoarece este accesibila in sensul ca nu trebuie sa te sperii daca o sa gasesti un cuvant diferit sau o definite mai ciudata a magiei.

răspunde
oanaroman91 28 octombrie 2019 - 13:00

Cele mai multe cărți pe care le am de la Editura Nemira sunt polițiste. Mai am și SF și thrillere sau romane horror. Despre un thriller psihologic și plin de suspans vreau să îți spun că mi-a plăcut super mult. E vorba de Jocul lui Gerald de Stephen King. Nu am citit foarte multe cărți de la maestrul horrorului, dar asta a fost una dintre cele mai bune. Nu țin minte amănunte de obicei despre poveștile cărților citite. Dar teroarea din thrillerul ăsta mă bântuie și acum. Ediția pe care o am eu face parte dintr-o colecție tare faină de la Nemira în care doar văzând coperțile ești atras de conținutul lor. În Jocul lui Gerald e vorba de un cuplu care dorește să reaprindă flacără iubirii stinsă demult. Și decide să experimenteze sexual. Dar au parte de eșec, soțul având un infarct spontan ce îl ucide pe loc, soția rămânând prinsă în cătușe de pat fără nici o soluție de ieșire și foarte terifiata. Mai includem în scenă și locația izolată, o cabană din mijlocul pădurii, fără nici un vecin prin preajmă. Un câine sălbatic dă târcoale locului înfometat și stârnit. Ușa cabanei rămasă deschisă invitând parcă pe oricine din exterior să pătrundă ca în propria casă. Un nebun cu o înfățișare sinistră ce preferă morții celor vii caută și el urmatoarea victimă. Iar gândurile chinuite ale femeii o fac să delireze și să își amintească de un episod pus sub cheie din copilăria ei. Toate aceste elemente creează o poveste terifiantă iar trăirile fizice îngrozitoare se unesc cu trăirile psihice mai mult decât sfâșietoare. Îți recomand cartea asta de la Nemira pentru că știu că te atrag thrillerele bune, cu o poveste, și pline de suspans.

răspunde
Daniela 28 octombrie 2019 - 12:04

Bună. Te urmăresc de mult timp și ești o sursă de inspirație pentru mine. Sper să câștig o carte, te pup. Email-ul meu este ivascudaniela24@yahoo.com

răspunde
Bustean Ana Maria 28 octombrie 2019 - 11:39

Ultima carte citita de la Editura Nemira este “Pachinko” a lui Min Jin Lee. O poveste impresionanta a patru generatii de coreeni, care se muta in Japonia, in speranta de a avea o viata mai buna. Se lovesc, insa, de discriminare, conditii de viata foarte proaste, refuzul de a obtine cetatenie.
Fictiune,desigur, dar si o poveste reala pentru ca situatia coreenilor este de actualitate si , din pacate, nu doar a lor. Pe mine m-a impresionat lupta de a gasi un camin intr-o tara pe care o credeau salvatoare.

răspunde
Alexandra David 28 octombrie 2019 - 11:39

Recomand cu drag “Jocurile foamei”. Povestea in sine este cumva trista. Anual sunt luati 24 de copii de langa familiile lor (cate o fata si un baiat din fiecare district) si trimisi sa se ucida intre ei. Dar trecand peste “coaja” cartilor, putem ajunge la un substrat frumos.
Din primul roman am invatat ce inseamna sacrificiul. Katniss ne invata ce inseamna iubirea si cum te poti sacrifica pentru ea. Astfel ea pleaca la lupta in locul surioarei sale de doar 12 ani care nu ar avea nicio sansa.
De asemenea, ce mi-a mai placut foarte mult, a fost sfarsitul acestei editii a jocurilor. Faptul ca cei doi alesi, Katniss si partenerul sau de district, aleg sa lupte contra legilor si sa arate ca iubirea, omenia, prietenia si bunatatea ii pot ajuta pe amandoi sa supravietuiasca, nefiind nevoie sa se omoare fara rost, stiind ca niciunul din ei nu i-ar putea face asta celuilalt.
Recomand din suflet cartile, care desi par niste carti cu multa actiune frumoasa si atat, au un substrat minunat daca sunt citite atent.

răspunde
Crinela 28 octombrie 2019 - 11:12

Bună! Cartea care mi-a plăcut mie foarte, foarte mult de la editura Nemira este IT de Stephen King. În primul rând că are o coperta forte faina, așa cu negru și un balon roșu, formatul este foarte fain că e mai mare, chiar daca are scrisul foarte mic. Cartea asta m-a surprins, și speriat puțin dar este o poveste foarte faina care cred că merge perfect in perioada asta. Cunoaștem personajele foarte mult, fricile lor, trăirile fiecăruia în parte, situațiile de acasă. O recomand cu căldură pentru că este o carte foarte bună mai ales în perioada asta. Eu am citit-o in aprilie dar parcă m-aș reîntoarce la ea acum. Nu am prea multe de spus despre ea deci, daca vrei sa o încerci sau daca îți plac cărțile mai horror asta e preferata mea de la editura Nemira.🙈🙈

răspunde
Amalia Ventuneac 28 octombrie 2019 - 14:10

Vin dintr-o familie in care literatura SF a fost mereu pretuita. Dar ca orice novice, la inceput am avut impresia ca acest gen nu ma caracterizeaza. Intr-o seara, in vacanta de Craciun am decis sa scot din biblioteca alor mei cartea SF care avea cea mai frumoasa coperta, pentru ca de multe ori cand nu stiu ce sa citesc iau decizia in in functie de coperta. Era o editie mai veche din “Jocul lui Ender”. La momentul apariției acelui volum a fost insotit doar de urmatoarele doua din serie, ultimul lipsind. Totusi, cele 3 cărți aparute aveau pe coperta acelasi personaj in ipostaze diferite, potrivite in totalitate actiunii romanelor (asta aveam sa aflu mai tarziu). Cartea nu a avut deloc extratereștrii verzi in ea. A avut creaturi din spatiu, dar si multa umanitate. Cartea in sine e despre intimitatea dintre doi inamici, o parte pe care nu o luasem in seama pana la momentul respectiv. Iti recomand aceasta carte pentru ca are o actiune captivanta si pentru ca deznodamantul e unul neasteptat, frumos si sinistru.

răspunde
Adina stefania 28 octombrie 2019 - 11:10

Cu cel mai mare drag iti recomand de la nemira, “omul obsedat de carti” de Allison Hoover Bartllet. M-am îndrăgostit de subiectul în sine deoarece cred ca fiecare din noi are o obsesie pentru cărți, fiecare din noi vrem sa “călătorim” prin cât mai multe cărți. Este un must la capitolul cărți deoarece îți oferă o alta perspectiva asupra acestei pasiuni.

răspunde
Isabelle 1 noiembrie 2019 - 14:16

Bună, Andreea! Ca orice mamă care își iubește puii în mod egal, nu îți pot recomanda o singură carte, însă pot să îți recomand un întreg pachet: pachetul Melania Lupu. Editura Nemira mi-a făcut bucuria de a readuce în atenția tuturor pe probabil cea mai talentată scriitoare a României, Rodica Ojog Brașoveanu. Melania Lupu este personajul care a reunit în admirație comună atât generația părinților noștri, cât și noua generație. Năzbâtiile ei sunt multe, este antagonistul pe care îl adori și probabil singura femeie care ar putea părea doar o bătrână simpatică în timp ce poartă o pânză de Picasso. “Her partner in crime”, motanul Mirciulică, ne face pe toți invidioşi prin tratamentul pe care îl primește, fiind servit de bătrână cu lapte și rom. Fiecare scenă din apartamentul Melaniei oferă o senzație extrem de cozy, te teleportezi într-unul din vechile apartamente ale Bucureștiului și îți amintești de bomboanele cu care te servea în copilărie o mătușă. Apreciez faptul că editura Nemira a ales să reediteze romanele Rodicăi Ojog Brașoveanu, întrucât literatura polițistă românească a fost lăsată întotdeauna într-un con de umbră și nu a primit aprecierea meritată. Îți recomand, de asemenea, să urmărești pe YouTube și interviul cu această splendidă femeie cu un caracter delicios, din cadrul emisiunii “Noaptea târziu”. Vei remarca modul în care personalitatea ei se împletește perfect cu stilul ei literar.

răspunde
Boghean Daniela 28 octombrie 2019 - 11:07

Recomand cu drag seria ‘Eu sunt numărul patru’ scrisă de Pittacus Lore și publicată la Nemira în 2011. Desi este o serie puțin mai ‘de demult’, am decis să o scot la lumină acum.
Mi-am amintit cu plăcere de serile in care citeam cele 3 cărți din serie.
Este o carte care se citește ușor si reușește să te poarte prin toate peripețiile personajelor. Imi amintesc cum mă scotea din sărite primul volum pentru că era atât de bun si urma să se termine, deși stiam că și urmatorul va fi la fel de aventurier, dar ca orice om, aveam o tristețe și o furie. În alte serii am mai întâlnit cazuri în care nu toate volumele se dovedeau a fi la fel, ci unul mai plictisitor, altul mai în alertă, ei bine in această serie am fost in alertă continuă și nu glumesc. Mă amintesc stând pe canapea acum 3 ani și făcând tot felul de expresii citind, iar sora mea trecea și se uita cu o alta expresie departe de context de parcă as fi fost posedată. Nu prea aveam momente de respiro pentru ca totul era într-o continuă alertă și îmi plăcea la nebunie ( singurele momente de respiro erau acelea in care tresăream și săream în sus de bucurie, momente care mă fac să imi amintesc și cât de mult m-au încântat cele 3 volume ).
Este o serie destul de scurtă ca si volum, dar nici nu-ți dai seama de început pentru că te cuprinde atât de puternic încât realizezi că esti la final și mai vrei.
Se citește foarte ușor si nu-ți dă impresia că ai avea vreun obstacol în a pași in aventură.
Ce pot să concluzionez este ca a fost o aventură pe cinste și că mai vreau una!
Recomand și afirm că mi-a plăcut tare mult călătoria! 😊

răspunde
Alina 28 octombrie 2019 - 11:06

Am citit multe cărți de la Editura Nemira, este o editură care predomină în biblioteca mea, ca atare am multe preferate de la ei.😁 Însă de data aceasta o să-ți recomand “Soția plantatorului de ceai” de Dinah Jefferies. E un roman ce dezvaluie multe secrete, multe ascunzișuri, viața pe plantațiile de ceai, atât a lucrătorilor cât și a celor care le dețin, dar mai mult de atât, viața lui Gwen ca a doua soție a unui bărbat distant, închis în el și mereu ocupat, a cărui trecut nu îl cunoaște, în ciuda faptului că ar fi putut să schimbe multe. O căsnicie cu multe lucruri nespuse, din care vor avea de suferit cu toții, însă adevărul este cel care întotdeauna iese la suprafață limpezind totul!❤️ Pe lângă povestea surprinzătoare a căsnicieI lui Gwen, vei descoperi un stil aparte de scriere, pe care doar Dinah Jefferies îl are în toate romanele ei!😍

răspunde
Loredana Cirlan 28 octombrie 2019 - 11:06

Eu as recomanda seria Regina Rosie de Victoria Aveyard. Este o serie fantasy, dar care are foarte multe conexiuni cu realitatea. Oamenii sunt impartiti in doua categorii sociale in functie de puterile lor supranaturale. Cei cu puteri (sange argintiu) ii conduc fara scrupule, mila sau compasiune pe cei fara puteri (sange rosu). Totul se complică cand, dintr-o greseala, se descoperă ca un sange rosu are puteri similare cu un sange argintiu. Din acest moment incep luptele de mentinere al unui sistem opresiv in ciuda strigatului disperat de schimbare al celor opresati. Lasand la o parte aspectul de supranatural sau fantasy, in centrul povestii se afla o idee simpla,dar mereu adevarata. Cu cat vei strange lanțul in jurul gatului unor oameni ,cu atat acestia vor gasi si mai multa putere de lupta si dorinta de eliberare. Subjugarea are mereu acelasi rezultat, o lupta pana la moarte pentru libertate. Un regat sau stat construit pe baza opresiunii nu poate triumfa. Aceasta, pentru mine, este sufletul seriei. Bineinteles ca exista dragoste, tradari, rani si minciuni care contureaza si mai mult povestea. Este o serie absolut fantastica.

răspunde
The curious Cat 29 octombrie 2019 - 19:34

Recomand cartea Codex – Lev Grossman, oricarei persoane pasionată de cărți și de mister.
Si cartea Reteaua Soaptelor pare a fi acelasi gen de cărți mystery, mi-ar plăcea să o citesc.

răspunde
Andreea Pandelea 28 octombrie 2019 - 10:41

Cartea preferată de la editura Nemira și pe care aș recomanda-o oricui, oricând și oriunde este „Aleasa Dragonului”, scrisă de Naomi Novik. Este o carte fantasy, ce se aseamănă puțin cu „Frumoasa și Bestia”, pe care am adorat-o de la prima și până la ultima pagină. Ți-o recomand deoarece este o poveste emoționantă despre curaj, bunătate și convingerea că oricine are în el ceva bun; chiar și cel mai arțăgos și mai mohorât personaj. Este o poveste complexă, cu personaje care mai de care, unde îți poți da seama cu ușurință de imaginația și creativitatea autoarei, și cu un final care consider că te va prinde și te va face să îți dorești să fi existat și un volum doi.

răspunde
Lavinia.anghelache 28 octombrie 2019 - 10:35

Eu îți recomand cu drag Poveste pentru Maria, scrisă de Ioana Bâldea Constantinescu. Scrie așa de frumos pentru și despre fiica ei, dar și despre fricile ei, ca mamă. E autentică, sinceră, o citești ușor și îți rămâne în suflet. Poate m-a atins și din pricina faptului că sunt mamă, dar m-am bucurat să citesc despre o altă mamă și copilul ei. Nu e o carte de parenting, deloc, este mai mult un jurnal, sau felul autoarei de a-și păstra etapa aceasta a copilăriei fetiței ei în paginile cărții.
Recunosc că mi-a amintit și de relația cu mama mea, de faptul că și ea ținea un jurnal și foi A4 cu expresiile mele amuzante.
E o carte, în fond, despre iubire. Despre iubirea pentru copilul tău, dar fără a-l diviniza. O iubire cu greșeli, fără pretenții de perfecțiune. Dar tocmai de aici îi vine frumusețea.

răspunde
Lavinia Chiranescu 28 octombrie 2019 - 11:20

Cum ar fi sa citesti o carte despre Al Doilea Razboi Mondial fara figuri de stil, fara infrumusetari acolo unde nu este cazul, fara sa ai pic de liniste si bucurie pe parcursul intregii lecturi?
Ei bine, te provoc sa citesti aceasta carte in care vei gasi o autobiografie tragica in care nici macar un rand nu este infrumusetat doar ca sa te faca pe tine sa te simti mai bine. Exista umor dar un umor macabru la care nu stii daca ai dreptul sa razi pentru ca imediat dupa el afli ca cineva si-a pierdut o mana si care nu are dreptul la pensionare ci va reveni pe front in cateva saptamani, prea putine.
Aceasta carte te face sa fii recunoscator ca esti acasa sau pe scaunul de la serviciu si nu intr-un tanc sau asteptandu-ti barbatul de pe front unde este ciopartit si supus celor mai sangeroase imagini.
In aceste pagini esti martor al unor amanunte la care poate nu te-ai gandit vreodata, iti este prezentat totul brut si la rece exact asa cum s-au intamplat toate aceste atrocitati.
M-a cutremurat, indignat si intristat aceasta carte de aceea o recomand cu drag!

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe