Acasă Cărți dragi Secret Santa la birou. 9 cărți sub 30 de lei numai bune de dat cadou

Secret Santa la birou. 9 cărți sub 30 de lei numai bune de dat cadou

de andreeachiuaru
1 comentariu

Pentru mine Secret Santa e întotdeauna un motiv de bucurie. Indiferent de cercul în care se organizează, eu sunt prima care se înscrie (sau îl propune). Uneori, însă, știu cât de dificil e.

Pentru cei care nu au participat niciodată la un astfel de joc, regula e simpla: se stabilește un buget (de obicei o sumă rotundă de 30, 50, 70 sau chiar 100 de lei). Prin tragere la sorți (există și site-uri pentru asta dacă nu vreți să scrieți bilețele) se alege cine cui oferă un cadou. Deci cine este Secret Santa pentru cine.

Problema intervine atunci când nu cunoști foarte bine persoana căreia îi faci cadoul. Motivul pentru care m-am axat eu pe cărți este că sunt destul de „în temă” ca să încerc să match-uiesc posibile personalități ale colegilor cu titluri nimerite. Și, ca regulă, am ales cărți până în 30 de lei. Am luat prețul maxim (cel de librărie).

P.S: Pe net e posibil să le găsiți chiar mai ieftin de atât (deși e posibil să implice transportul). În orice caz, eu voi lăsa și câteva link-uri către prețuri mai mici (la momentul scrierii articolului), pentru cei care nu au drum în librării.

Câteva motive să iubești viața

Pentru colegul/colega care e mereu plin de viață, un cadou perfect de Secret Santa este cartea lui Matt Haig. E super colorată, veselă și chiar e tare cozy să o citești într-o zi rece de iarnă. 

Preț librărie: 29.99 Verifică și prețul de pe: Cartepedia

Micuț prinț

O carte pentru copii și o carte pentru adulți în același timp. Eu aș recomand-o de făcut cadou de Secret Santa chiar și celor care nu citesc atât de mult. Se citește în maxim câteva ore și e plină de lecții frumoase despre viață, iubire și curaj

Preț librărie: 29 lei Verifică și prețul de pe: Cartepedia

Lapte și miere

Eu am citit cartea de poezie a lui Rupi Kaur chiar de Crăciunul trecut. E drept, nu e poezie în sensul la care te gândești probabil. Aș asemăna-o mai degrabă cu citatele acelea grozave care circulă pe instagram. Dar dacă ai un coleg/o colegă care iubește citatele și e îndrăgostit/ă de cuvinte, Lapte și miere e cadoul perfect de Secret Santa.

Preț librărie: 30 lei Verifică și prețul de pe: Cartepedia

Omul în căutarea sensului vieții

Pentru colegii care își doresc lecturi mai profunde sau strâmbă din nas când aud de cărți ușurele eu recomand Omul în căutarea sensului vieții. Este una dintre cărțile cele mai apreciate ale ultimilor zeci de ani. În plus, vorbește despre ororile suportate în lagăr. Sau, mai bine zis, despre motivația de a trece peste toate cu ajutorul voinței.

Preț librărie: 27 lei Verifică și prețul de pe: Cartepedia

Hopul

Dacă ai nimerit un coleg/o colegă care spune mereu cât de mult îi lipsește motivația, dăruiește-i cartea lui Seth Godin. Pe scurt, în carte se face o diferență între hopurile (situațiile peste care poți trece cu puțină motivație) și situațiile fără ieșire. Asumă-ți și că, dacă job-ul este cel care îl/o face nefericit, e posibil să-și scrie chiar demisia în urma acestei cărți.

Recenzia cărții.

Preț librărie: 19 lei Verifică și prețul de pe: Libris

Tipul din filme nu există

Destul cu cărțile serioase. Dacă vrei să faci o colegă să râdă cu lacrimi, dăruiește-i cartea lui Bogdan Stoica. Se pretează grozav atât pentru tipa care e într-o relație de mulți ani (va face haz de necaz), cât și pentru tipa care (încă) îl așteaptă pe Făt-Frumos. Plot twist: se va convinge de ce nu-l va găsi vreodată. Dar măcar se va amuza copios, deci eu zic că merită.

Preț librărie: 29 lei Verifică și prețul de pe: Libris / Cartepedia

Mecanica inimii

Dacă ai nimerit un/o coleg/ă despre care știi sigur că i-a plăcut Micul prințMecanica inimii e alegerea perfectă. Are aceeași gingășie, dar un strop de dragoste în plus. Pentru că, dincolo de forma ludică, este totuși o poveste de dragoste.

Preț librărie: 24,9 lei Verifică și prețul de pe: Cartepedia

Oscar si Tanti Roz

Tot gingașă, însă teribil de tristă. Oscar și Tanti Roz este acea carte tristă pe care nu ai cum să nu o iubești. Povestită din perspectiva unui copil (nu vă spun ce-i cu el), povestea are toate șansele să frângă inimi. E perfectă pentru un/o colegă sensibilă, care iubește poveștile care merg direct la suflet.

Preț librărie: 23 lei Verifică și prețul de pe: Libris / Cartepedia

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Nu putea să închei lista cu sugestii de Secret Santa fără o carte cu și despre Crăciun. Sunt multe cărți pentru copii, însă eu m-am oprit asupra acesteia pentru că reunește câteva dintre poveștile clasice despre Crăciun. E potrivită pentru orice Crăciun enthusiast, dar mai ales pentru colegii care te-au anunțat din noiembrie că aproape a venit Crăciunul.

Preț librărie: 34,9 lei (știu că e puțin peste bugetul promis) Verifică și prețul de pe: Cartepedia

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Editura Nemira | Top cărți preferate citite până acum | Blog de idei 21 iulie 2020 - 21:20

[…] inimii este cartea pe are o includ pe toate listele de cărți ușor de citit sau cărți de făcut cadou. E o carte similară cu Micul prinț, o poveste în aparență simplă, dar plină de înțelesuri […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe