Acasă Instagram Sfaturi pentru Instagram – 5 lucruri pe care aș fi vrut să le știu când mi-am făcut cont

Sfaturi pentru Instagram – 5 lucruri pe care aș fi vrut să le știu când mi-am făcut cont

de andreeachiuaru
5 comentarii

Mi se întâmplă des să-mi cereți sfaturi pentru instagram. Fie legate de conținut, fie legate de creșterea contului. Când pot, îmi place să răspund chiar prin articole, nu doar prin mesaje private. Mi se pare că astfel ajunge mesajul la mai multe persoane. Chiar mi-ar plăcea să cred că ceea ce înțeleg eu prin sfaturi pentru instagram va ajuta în mod real pe cineva la început de drum și cu potențial.

Simt nevoie și de câteva clarificări: nu cred că am o comunitate foarte mare pe instagram sau că le știu pe toate. Nu am neapărat o experiență, dar poate că ajută și faptul că fac social media zi de zi, chiar și la birou. E motivul pentru care am decis să structurez acest articol în lucruri pe care mi-ar fi plăcut mie să le știu când mi-am deschis contul.

Interacțiunea e cel mai important lucru pe Instagram

Interacțiunea este acel ceva pe care îl subestiăm foarte des. Atât de des încât unii urmăritori chiar și-au creat așteptări nerealiste legate de faptul că nu o să le răspund la mesaje, de exemplu. Mulți îmi scriu începând cu „știu că primești multe mesaje și nu ai timp să răspunzi”. Nu știu cum e când ai 50k followers și câte mesaje primești zilnic, dar eu chiar răspund de fiecare dată. Idem și pentru comentarii.

Dincolo de răspunsul la comentarii/mesaje, tot la interacțiune încadrez eu și comentariile lăsate altora, răspunsurile la stories și inimioarele. Dacă te aștepți doar să primești, am vești proaste. Oricui îi place să primească apreciere, chiar dacă nu are neapărat planuri mari pentru contul lor de instagram. În plus, intrând în vorbă cu oamenii ai șanse mari să legi prietenii.

Fotografia contează, dar mai ales mesajul

Pe bookstagram e un adevărat trend legat de fotografiile super creative și de „temele” fotografiilor. Un trend care pe mine nu m-a prins, decât în mică măsură. Când ești la început, s-ar putea să ai tendința să creezi un stil propriu împrumutând prea mult de la alții. Sau „forțând” lucrurile.

E perfect dacă ai un stil al tău, însă zece fotografii cu zece cărți diferite în fix același cadru nu înseamnă o temă. Nu te bloca în cele mai potrivite hashtag-uri și serii de poze delimitate perfect. Caută să transmiți ceva prin fotografie. Lasă oamenii să te cunoască.

Nu trebuie să fii as în fotografie ca oamenii să te placă

În continuarea ideei de mai sus, țin musai să-ți spun și că nu e o tragedie dacă nu ești fotograf profesionist. Sunt lucruri care se învață prin exercițiu (cele mai bune unghiuri, lumina potrivită, noțiuni basic de editare) și lucruri care probabil nu-ți vor ieși niciodată așa cum vrei fără multe ore de muncă.

Cel mai bun lucru pe care aș fi vrut să-l știu e următorul: mesajul bate fotografia uneori. Da, instagram este despre fotografii, însă oamenii vor să se simtă tot timpul inspirați. Iar dacă alegi să-ți însoțești fotografiile de mesaje despre cine ești tu și care sunt pasiunile tale, îți garantez că mulți te vor iubi pentru sinceritate.

Postează (cât mai) des

Știu zeci de conturi frumoase pe care văd prea rar postări. Fiecare postare care apare e perfectă din toate punctele de vedere, însă e oare destul?

Pentru ca oamenii să ajungă să te iubească, trebuie să te vadă. E important să fii acolo cât de mult. Dacă nu în feed, măcar pe instastories. Dacă nu video, măcar în fotografii. Vorbește cu ei, interacționează cât mai des, arată-le că să te urmărească pe tine înseamnă să se simtă inspirați zi de zi, nu de câteva ori pe lună.

E ok să te inspiri, însă caută-ți propria identitate

Revin puțin la ideea trendurile de pe instagram. În orice domeniu există persoane foarte talentate și creative. Și mai există și persoane care copiază ceea ce văd la cele dintâi. Nu zic că e rău să tragi cu ochii la ce fac cei mai buni, însă dacă recreezi fotografiile lor, nu vei câștiga prea multe. În parte pentru că, de multe ori, nu arată chiar ca la carte și se vede clar că ceva nu-i la locul lui. În parte pentru că în felul acesta nu vei putea niciodată să te bucuri de tot ceea ce-ți putea oferi o comunitate de instagram atent construită.

 

Pentru alte sfaturi pentru Instagram puteți să-mi scrieți oricând un mesaj privat. Vă sfătuiesc totuși să citiți și articolul de aici, am adunat (și) alte tips&tricks utile.

P.S: dacă știi pe cineva căruia i-ar prinde bine aceste sfaturi pentru instagram, distribuie articolul la tine pe profil sau trimite-i un mesaj privat.
Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

5 comentarii

Fotografii pe instagram. Tips & tricks care să te ajute să le faci mai bune 21 februarie 2020 - 10:51

[…] Dacă ești la început de drum pe instagram, îți recomand să citești și 5 lucruri pe care aș fi vrut eu să le știu când mi-am făcut cont. […]

răspunde
Ce am învățat pe bookstagram – Lavinia Reads 4 mai 2019 - 19:15

[…] Andreea Chiuaru a scris si ea un articol despre bookstagram la ea pe blog: https://blogdeidei.ro/sfaturi-pentru-instagram/ […]

răspunde
Duca Blueheart 19 decembrie 2018 - 14:56

Să știi că sfaturile tale nu se aplică doar pentru profilul de Instagram, ci pe toate profilurile din social media. De asemenea mai cred și că nu oricine ar trebui să aibă un anumit cont de social media, doar pentru că este la modă, ci că e nevoie să și să se simtă bine pe pagina respectivă. ^^

răspunde
IoanaI 29 noiembrie 2018 - 13:33

Imi permit sa vin cu un sfat aditional: don’t ever, ever buy fake followers! Comunitatea si calitatea ei e mult mai importanta decat numarul de urmaritori.

răspunde
Duca Blueheart 19 decembrie 2018 - 14:44

„Fake followers” sunt, de regulă, de maxim o săptămână din ce am văzut eu. De aceea, nici nu îi iau în considerare vreodată.

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe