Acasă Alte ideiEvenimente Shop my library – despre târgul de carte cu discount de pe 11 noiembrie

Shop my library – despre târgul de carte cu discount de pe 11 noiembrie

de andreeachiuaru
5 comentarii

Dacă mă urmărești pe facebook și pe instagram, e foarte posibil să fi văzut evenimentul Shop my library – târg de carte cu discount. Pentru că nu se putea altfel, am revenit și cu un articol pe blog în care să povestesc mai multe. Despre cum mi-a venit ideea, ce o să se întâmple pe 11 noiembrie și ce titluri m-am gândit eu să aduc.

Cum mi-a venit ideea?

Am foarte, foarte multe cărți acasă. Unele primite, altele cumpărate. Și, chiar dacă mi-aș petrece toată ziua citind, nu aș putea să le termin pe toate, probabil. Mai mult, se întâmplă că unele nu mă atrag atât de tare.

Nici cu spațiul nu stau foarte bine. Deși visez la o casă a mea cu o bibliotecă imensă, momentan eu și cărțile mele locuim într-o garsonieră. O parte, de fapt. Cealaltă parte (cărțile achiziționate până prin 2016), locuiesc în Câmpina, în camera mea de acasă.

De ce nu le donez? Ați putea să mă întrebați. Ar putea suna egoist, însă am investit destul de mult în ele. Dar nu ăsta e principalul motiv, de fapt. De cele mai multe ori oricum mă bucur de cărțile mele doar o singură dată. Rar recitesc o carte. Și nici nu prea mă pot abține când vine vorba de noutăți. Investesc lunar cel puțin 100 de lei în cărți noi. În „lunile mele bune” dau și peste 400 de lei.

Așa m-am gândit că aș putea să vând cărțile astea, în cadrul shop my library. Dar nu oricum, adică nu la prețurile din librării. E drept, și în librăriile online ai șanse să prinzi reduceri. Dar, m-am gândit atunci, ce-ar fi dacă ar exista un târg de carte care prețurile cărților să fie reduse cu 60 – 80%?

De ce i-am pus numele shop my library?

Sunt aproape convinsă că ați auzit despre evenimentele de tipul „shop my closet”, chiar dacă nu ați participat. Sunt evenimente în cadrul cărora bloggeri de fashion sau oameni care au prea multe haine decid să le vândă la prețuri mai mici. Scopul este reîmprospătarea garderobei. Eu am participat deja la câteva și m-am gândit încă de când l-am văzut pe primul că aș vrea să organizez ceva la fel, dar la care oamenii să vină cu romane și alte cărți pe care le au ei acasă. De asta e shop my library, nu shop my closet.

Inițial, am folosit același termen și pentru alt eveniment la care am participat, la Have a cigar. Însă conceptul de shop my library (să invit mai mulți bloggeri de carte și să ne promovăm în felul acesta) mi-a venit mult mai târziu, deși articolul despre târgul de atunci l-am numit tot așa.

Ce se va întâmpla exact duminică, la Respiro Lounge?

Dacă ați fost la cel puțin un târg de carte (mai mic sau mai mare), veți avea o idee legată de atmosfera de acolo. Diferența constă în faptul că, în locul editurilor, cei din spatele standurilor vor fi bloggeri de carte, care își aduc cărți din bibliotecile proprii.

Dincolo de asta, spațiul Respiro e foarte cozy și perfect pentru citit. Și, desigur, veți putea interacționa cu bloggerii de carte (între care și eu, Luisa de la cărți, cafea, tutun și Georgiana de la Jurnalul unei cititoare). Și de unde vă puteți lua recomandările dacă nu chiar de la cei care citesc cel mai mult și vorbesc des despre cărțile pe care le citesc?

Ce cărți voi aduce eu la acest târg de carte cu discount?

Da, planul meu este să avem cărți cu prețuri începând de la 5 lei. De fapt, mi-am propus o regulă în ceea ce privește cărțile pe care le aduc eu – cea mai mică reducere va fi de 50% din prețul întreg al cărților.

Cât despre titluri în sine. Voi aduce, pe de-o parte, cărți pe care le-am citit și care nu m-au dat pe spate, dar despre care intuiesc că ar fi pe placul altor cititori.

Eleanor Oliphant se simte excelent e doar un exemplu.

La fel și Soțul meu, Michael

Apoi voi aduce și cărți pe care le-am cumpărat, dar pe care le am de mai bine de trei ani în bibliotecă. Treaba cu aceste cărți e următoarea: mi se par foarte cool la momentul în care aflu de ele. Însă ulterior le amân la nesfârșit, până ce ajung să treacă ani întregi, iar eu să nu am idee când o să le citesc.

Și, nu în ultimul rând, voi aduce și dintre cărțile primite în ultimii trei ani de la editurile partenere ale blogului meu de idei, dar pe care știu că le voi citi pentru că pur și simplu nu sunt genul meu. Aici intră anumite volume de biografii și memorii. Sau unele romane care fie nu mă atrag pentru că nu sunt genul meu (eu nu citesc deloc SF, Fantasy sau YA), fie au „beneficiat” de niște review-uri negative de la persoane cu gusturi de lectură similare cu ale mele.

Ce nu voi aduce? Noutăți primite în ultimele 6 luni pe care nu am apucat să le citesc. Cărți care mi-au fost dăruite de persoane dragi. Cărți cu autograf/dedicație. Cumva, pentru acestea găsesc mereu un raft liber în bibliotecă, în timp ce noutățile stau întotdeauna pe noptieră/birou și își așteaptă rândul.

Ne vedem la Shop my library duminică?

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

5 comentarii

Ce facem cu cărțile pe care nu le mai vrem? - De-ale Dianei 4 iulie 2020 - 14:31

[…] reinvesti profitul în alte cărți. De exemplu, Andreea Chiuaru organizează periodic târgul Shop My Library unde își vinde cărțile citite la prețuri modice. La fel, mai există și grupuri de Facebook […]

răspunde
Iulia olariu 4 ianuarie 2020 - 19:15

Bună, o lista cu cărțile de vânzare? Mulțumesc anticipat.

răspunde
andreeachiuaru 5 ianuarie 2020 - 14:01

Bună! Nu ține de specificul târgului. Uneori mai postez mici teasing-uri în grupul de facebook „Comunitatea Shop my library” și pe instagram @shop_my_library cu ce voi aduce, dar în orice caz, ele nu pot fi rezervate, așa că, chiar și cu listă, tot ar trebui să vii imediat după deschiderea târgului ca să prinzi ce te interesează.

răspunde
Shop my library ediția 2. Lucruri pe care trebuie să le știi | Blog de idei 9 decembrie 2018 - 18:27

[…] Prima ediție a fost cu și despre bloguri de carte. În cadrul Shop my library ediția 2 am extins specificul expozanților. Rezultatul? Vei putea răscoli și în bibliotecile altor cititori pasionați.  […]

răspunde
Shop my library - impresii post-eveniment și câteva gânduri bune 18 noiembrie 2018 - 13:22

[…] scurt, conceptul evenimentului (despre care vă povesteam aici) a fost să aduc împreună mai mulți bloggeri de carte care să-și deschidă bibliotecile în […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe