Acasă Alte ideiEvenimente Webstock 2017. Blogger acreditat pentru al treilea an consecutiv

Webstock 2017. Blogger acreditat pentru al treilea an consecutiv

de andreeachiuaru
1 comentariu

Vă povesteam acum câteva zile, într-un articol, că particip cu drag la orice conferință de online care promite să mă ajute fie cu informații utile. Bine, pun mare preț și pe evenimentele care îmi prilejuiesc întâlnirea unor persoane pe care să le citesc cu drag pe viitor. Am început să urmăresc multe bloguri după ce am cunoscut oamenii din spatele lor. Știu, e un soi de proces inversat, dar e o experiență interesantă. La mine se întâmplă pentru că nu sunt o mare cititoare de bloguri. De fapt, dacă ar fi să aleg într-un o carte și un blog, cu siguranță aș întinde mâna după o carte. Dar asta e o altă poveste.

Cea mai utilă conferință la care am fost este, de departe, Webstock. Este, de fapt, prima conferință de social media la care am participat. Asta se întâmpla pe vremea când nu cunoșteam pe nimeni în București. Și nici cu prea mult social media know-how nu mă puteam lăuda. De altfel, pe atunci eram doar o studentă la jurnalism care mânca literatură pe pâine. Ah, da, una cu un blog pe care scria just for fun. Fără strategii de conținut, noțiuni de social media, statistici și altele.

Asta se întâmpla în 2015. De atunci am bifat două ediții ale Webstock-ului și mă pregătesc pentru a treia.

De ce e Webstock conferința mea preferată?

În primul rând, pentru că nu e doar o conferință. Partea de workshop-uri e super aplicată și e, de fapt, elementul care mă atrage cel mai mult.

În al doilea rând, mi se pare că e conferința la care poți face cel mai ușor networking. Nu sunt cea mai sociabilă persoană din lume. Asta pentru că nu-mi vine foarte ușor să intru în vorbă cu cei din jur. Dar la Webstock totul este cu mult simplificat. O fi vibe-ul, o fi faptul că dai mereu peste oameni care vor ei să te cunoască. Cert e că toate conversațiile se leagă natural.

În al treilea rând, Webstock-ul chiar reunește speakeri care au ceva de zis și experiența relevantă pentru asta. Nu m-am simțit nicio secundă ca la alte workshop-uri gratuite care încearcă, prin orice mijloace, să-ți vândă varianta lor plătită. Și nici ca în timpul cursurilor de la facultate când simțeam că oamenii din fața mea îmi vorbesc doar din cărți și/sau din auzite.

Despre ediția din 2017, în câteva cuvinte

Ediția de anul acesta a Webstock are loc pe 29 septembrie, la Marriot și este organizată de Evensys, în parteneriat cu Vodafone. La fel ca la edițiile trecute (cel puțin cele la care am participat eu), este împărțită în două părți: Conferințele Webstock și Premiile Webstock. Dacă despre prima parte v-am povestit mai sus, în ceea ce privește premiile m-am rezumat doar la voturi. Și asta vă îndemn și pe voi să faceți, mai ales pentru că azi a fost publicată lista cu nominalizările. Aveți aici link de vot.

Aș vrea să vă pot povesti și despre oamenii pe care abia aștept să îi ascult, însă lista nu e confirmată momentan. Promit să revin cu două – trei idei și despre asta, cât de curând.

Arată-le și prietenilor:

1 comentariu

În agenda mea: Biz PR Awards – Blog de idei 9 octombrie 2017 - 13:30

[…] vedere că deja am participat la două evenimente și mă pregătesc pentru al treilea. După super-experiența de la Webstock, mă pregătesc pentru un nou eveniment care mă încântă cel puțin la fel de tare: Biz PR […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe