Acasă Evenimente Teatru sub lună: un festival de teatru care a evoluat foarte frumos

Teatru sub lună: un festival de teatru care a evoluat foarte frumos

de andreeachiuaru
2 comentarii

Ce e Teatru sub lună și de ce merită atenția voastră?

Teatru sub lună este un festival de teatru independent care se întoarce vară de vară în Grădina Quantic. Festivalul care aduce laolaltă trupe de teatru, regizori, actori, scenariști, trupe de muzică și expozanți fel de fel. Dincolo de asta, e genul de festival la care vii să bei o bere cu prietenii în timp ce vezi o piesă de teatru și care te umple de energie.

Altfel spus, Teatru sub lună e despre relaxare în cea mai mare parte. Dar ce face dintr-un festival de relaxare unul pe care nu trebuie să-l ratezi? E simplu! Atmosfera. Atmosferă care a rămas aceeași de la cea de-a doua ediție a festivalului și până la cea de-a patra care e în plină desfășurare.

Un loc în care ar trebui să mergi măcar din curiozitate dacă nu din dragostea pentru teatru

E deja al treilea an de când sunt blogger acreditat, însă sunt convinsă că aș fi mers oricum la festival. Eu nu sunt neapărat amatoare de teatru în adevăratul sens al cuvântului. Pot să număr pe degetele piesele la care am fost în afara acestui festival în ultimii ani.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să fie amator de spectacole. Și nici să nu fi ratat cele mai interesante piese din ultimii 10 ani ca să vii la festivalul ăsta și să te simți bine. E lucrul pe care l-am tot repetat prietenilor de-a lungul timpului. Și tot despre asta am ales să vă vorbesc în acest articol. Da, aș fi putut să scriu o recenzie. Însă festivalul ăsta e mai mult decât unul la care să vii pentru că-i știi pe actori sau ai citit tu pe blog că piesa X merită văzută.

Pe scena din Grădina Quantic nu urcă actorii pe care-i știi de la televizor sau care-s influenceri. Însă urcă oameni oameni dedicați. De altfel, tot festivalul este organizat de oameni care pun suflet în ce fac. Bogdan Gagu e regizor și scenarist, cel care a inițiat festivalul și, totodată, și cel care veghează în organizarea festivalului de la început și până la sfârșit. În a treia seară de festival a urcat pe scenă și a povestit că oamenii se miră că el răspunde la telefonul afișat pe site și oferă informații despre bilete și abonamente. Și tot el dă cu mătura la final de program, dacă e nevoie. Iar pe mine mă inspiră peste măsură oamenii ca el.

Cea mai importantă lecție despre festival: să pui întotdeauna suflet în ceea ce faci

Pentru că, de fapt, cred că avem de învățat mai ales de la cei care fac totul cu sufletul. Cred cu tărie că toți oamenii care se implică în activități culturale sunt interesanți. Însă cei care fac totul pentru ca treaba să iasă bine sunt cu adevărat excepționali. Iar felul în care vorbește Bogdan despre festivalul ăsta e genul de discurs pe care aș vrea să-l aud de la toți oamenii care urcă pe scenă și țin discursuri de deschidere.

Dincolo de asta, am remarcat un lucru care mi-a plăcut foarte mult. Că, deși se ține tot la Quantic de la început, an de an îți dai seama că festivalul ăsta a crescut. Quantic nu e genul meu de local, iar eu nu m-am ferit să semnalez lucrurile care nu mi-au plăcut anul trecut. Pentru că treaba mea, ca blogger, nu e să scriu doar de bine. Nu atunci când nu e cazul. Ok, în continuare servirea din Quantic e deplorabilă. Însă se vede că s-a muncit mult și că s-a investit mai mult timp în decorarea locului. Iar acum, după trei ani de Teatru sub lună nici nu știu dacă aș mai putea să-mi imaginez că festivalul ăsta ar putea să aibă loc în altă parte.

Iar dacă nu aveți planuri pentru weekend-ul ăsta sau weekend-ul viitor și sunteți în București, dați o șansă festivalului. Vă promit solemn că o să vedeți rezultatul muncii unor oameni frumoși și că o să vă binedispună atmosfera de acolo.

Detalii despre program găsiți aici. Despre abonamente și alte informații de folos am scris aici.

P.S: pe pagina de facebook Teatru sub lună se întâmplă lucruri faine tare anul ăsta (interviuri cu actorii, after movies și multe poze cu atmosfera de acolo). Check it out!

 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Paul 8 iulie 2018 - 10:48

Interesantă inițiativă!

răspunde
andreeachiuaru 9 iulie 2018 - 13:37

Indeed 🙂 Sper ca ti-am trezit interesul pentru festival și că vei lua în considerare să participi

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe