Acasă Cărți dragi Teoria Tăcerii de Iulian Tănase – o odă în cinstea tăcerii

Teoria Tăcerii de Iulian Tănase – o odă în cinstea tăcerii

de andreeachiuaru
0 comentariu

Teoria Tăcerii de Iulian Tănase

Teoria tăcerii e o carte greu de încadrat. N-aș ști dacă să o trec la categoria proză scurtă sau eseu. De altfel, ar putea fi, la fel de bine, și un roman, la cât de bine e închegat totul.

Teoria tăcerii este o odă închinată tăcerii. Sau, dacă vreți, o declarație de dragoste. Poate fi citită în zeci de feluri. Și recitită. Și înțeleasă diferit. În orice caz, nu e genul de carte de care să te plictisești curând. Pentru că își merită din plin locul într-o bibliotecă. Sau, de ce nu, e perfectă pentru un cadou inspirat.

Altfel spus, e o carte despre cum, când și de ce să taci uneori. O lectură necesară, dacă mă întrebați pe mine. Poate ușor prea filosofică pentru gustul meu. Însă o carte pe care am citit-o în două zile pentru că nu o puteam lăsa din mână, pur și simplu.

Altfel, aș recomanda-o la fel de tare și „vânătorilor de citate”. Se citește foarte bine cu o băutură fierbinte și un creion (plus agendă) prin preajmă. E imposibil să nu găsești măcar un citat pe care să vrei să-l notezi. De altfel, e foarte posibil să o recomanzi mai departe prietenilor tocmai din acest motiv.

Cât despre Iulian Tănase, v-aș recomanda să-l urmăriți și pe facebook (dacă nu o faceți deja). E plin de umor, real și mereu cu vorbele la ele. Greu să-ți imaginezi cum un astfel de om a scris o carte precum Teoria tăcerii.

Găsiți cartea la Editura Herg Benet, într-o variantă reeditată chiar anul acesta.

P.S: dacă sunteți fani ai literaturii contemporane autohtone, citiți și articolul despre scriitoarele mele contemporane favorite.

 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe