Acasă Cărți dragi The gifts of imperfection de Brene Brown | micro recenzie de carte

The gifts of imperfection de Brene Brown | micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
1 comentariu

The gifts of imperfection a fost prima mea întâlnire cu Brene Brown. Dacă nu știți (încă) cine e Brene Brown, înainte sau după ce citiți acest articol, vă rog să vă uitați la discursul ei din cadrul TED, despre curajul de a fi vulnerabil. De fapt, înainte de asta am încercat să citesc Rising Strong (tradusă la noi ca Ridică-te mai puternic ca niciodată și publicată la Editura Adevărul Divin), însă traducerea a fost atât de proastă încât următorul pas logic a fost să-mi comand cărțile ei de pe Books Express. Am început cu The gifts of imperfection la recomandarea terapeutei mele.

The gifts of imperfection vorbește despre cum să te detașezi treptat de ce spun alții. Pe de-o parte, de ce cred ei că ar trebui să fie un om autentic. Pe de altă parte, de perfecționismul tău. Nu ești perfect, însă poți fi autentic. Nu e nevoie să fii perfect. Asta încearcă să-ți spună Brene Brown de fapt. 

Ce mi-a plăcut la carte?

The gifts of imperfection este o carte motivațională, iar eu nu sunt fană a genului deloc. Nu-mi plac cărțile care-mi spun că, dacă am suficientă încredere, mă pot îmbogăți peste noapte sau pot atrage partenerul de viață perfect. Însă cărțile lui Brene Brown nu-ți bagă pe gât lecții de tipul cum să. De fapt, ce mi-a plăcut este că sunt împletite foarte fain povești din viața lui Brene Brown cu rezultate ale cercetărilor ei și direcții de acțiune. 

Apoi mi-a plăcut că, deși e o carte greu de digerat și te cam pune față în față cu anxietățile tale, e structurată într-un mod inteligent. Unul care îți dă voie să te oprești după fiecare capitol și să-ți dai timp să digeri informația. Ai nenumărate ocazii să te gândești în ce momente din viața ta ai acționat într-un fel greșit pentru că nu ai avut suficientă încredere în tine sau ai considerat că sunt alții mai buni decât tine și că nu o să reușești niciodată.

Ce nu mi-a plăcut la carte?

Recunosc, uneori am simțit-o ca pe o lectură motivațională datorită (sau din cauza) ghidului DIG Deep care există la finalul fiecărui capitol. E bun ca să reflectezi pe marginea lui. Însă dacă îl iei cuvânt cu cuvânt s-ar putea să nu fie chiar ce îți dorești de la o carte dacă nu înghiți genul motivațional.

Cui recomand The gifts of imperfection?

O recomand cu drag celor care se stresează prea mult că trebuie să fie perfecți. Sau că trebuie să facă lucruri ca ceilalți să-i aprecieze. Sau care încă își ascund vulnerabilitatea de teamă că vor fi judecați. E o carte despre curaj și asumare, una care pe mine m-a ajutat inclusiv să abordez subiecte incomode uneori. E, într-un fel, una dintre cărțile care au condus la demisia mea recentă.

Eu știu că sunt printre persoanele care vrea să facă totul. Eventual perfect, dacă se poate. Sau mai mult ca perfect, mai ales în momentele în care alții nu se așteaptă. Vreau să citesc mai mult, dar și să-mi fac treaba la birou la randament maxim. Vreau să particip la zeci de evenimente, dar și să fiu alături de cei dragi. Îmi umplu vacanțele cu experiențe ca să am despre ce povesti când mă întorc. Eu sunt fix genul de persoană care avea și are nevoie de cartea asta în viața ei. Dacă te-ai regăsit măcar puțin, s-ar putea să ai și tu nevoie să o citești.

Vrei să cumperi cartea? 

O găsești pe Books Express, alături de alte cărți scrise de Brene Brown: Dare to lead Daring Greatly | Rising Strong 


Micro recenzie de carte este o rubrică în care scriu, (foarte) pe scurt despre cărțile citite. Dacă ai ratat o micro-recenzie sau ai nevoie de inspirație pentru lecturi viitoare, găsești cărțile cu micro recenzii de pe blog, aici. 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Despre încrederea în sine. Tot ce am învățat până la 24 de ani | Blogdeidei 28 august 2019 - 19:01

[…] Apropo de ce am zis mai sus, o carte foarte bună pe subiect este The gifts of imperfection al lui Brene Brown, despre care am scris aici. […]

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe